افزایش نرخ باسوادی زنان مناطق مرزی
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، یکی از رویکردهای مهم دولت دوازدهم را حمایت از زنان سرپرست خانوار عنوان کرد و گفت: تاکنون توانستهایم از چهار بانک حدود 50 هزار وام قرض الحسنه برای زنان سرپرست خانوار دریافت کنیم که 1360 مورد آن برای استان آذربایجان غربی بوده است.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در نشست رونمایی از سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان آذربایجان غربی که با حضور استاندار این استان برگزار شد، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات استاندار آذربایجان غربی به دلیل اجرای برنامههای دولت تدبیر و امید به ویژه موضوع زنان و خانواده و توجه به این سیاستها، گفت: شاخصهای عدالت جنسیتی در سال 96 در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهوری به تصویب رسید. این شاخصها مورد تایید همه دستگاههای اجرایی قرار گرفت و در نهایت ابلاغ شد.
به گفته وی، مبانی نظری این شاخصها، موضوع عدالت را از نگاه قرآنی، دینی و نگاهی که انقلاب اسلامی ایران به نوعی خود را معطوف بحث عدالت میدانسته مد نظر قرار میدهد.
وی با تاکید بر اینکه تقوا، کرامت انسانها را تعیین میکند، به آیه اول سوره نساء اشاره کرد و گفت: این نگاه عادلانه و نگاهی که از نفس واحده زن و مرد خلق شدهاند مبنای نگاه ما در بحث عدالت جنسیتی است و مبتنی بر این نگاه، سندهای ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در استانهای کشور با همت هر استان تدوین شده است که دستورالعمل کلی بوده است اما نسخه اصلی را هر استانی بر اساس شرایط، شاخصها و آمار و اطلاعات مربوط به شرایط فرهنگی و قومی تدوین کرده است.
ابتکار با بیان اینکه اکنون درسطح ملی با توجه به شاخصهای عدالت جنسیتی نگاه ما در موضوع زنان و خانواده نگاه برنامهای خواهد بود، گفت: بر اساس برنامه حرکت میکنیم. شاخصها تعریف شده و پایش و رصد آن را در سامانهای در پرتال معاونت زنان و خانواده انجام میدهیم و بر این اساس حرکت میکنیم تا بتوانیم شاخص ها را بهبود بخشیم.
تلاش برای پیشگیری از کودک همسری
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به مسائلی مانند مشکلاتی که در حوزه ازدواج وجود دارد، اضافه کرد: از طرفی دلمان میخواهد که ازدواج خوب، سالم، توأم با ویژگیهای خانواده شکوفا ترویج شود اما از طرفی مشکلاتی مانند کودک همسری یا مشکلاتی که به خانواده ناسازگار یا آسیبهای خانواده منتهی شود را قصد داریم پیشگیری کنیم تا هم از نظر قانونی و هم فرهنگی بتوانیم با این آسیبها مقابله کنیم.
افزایش نرخ باسوادی زنان مناطق مرزی
وی در ادامه با اشاره به آموزش دختران گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که شاخصهای خوبی دارد حتی در مناطق مرزی اشاره شد که نرخ باسوادی افزایش یافته است که اینها دستاوردهای بسیار خوبی است اما هنوز در بسیاری از موارد به ویژه در روستاها و شهرستانهای حاشیهای فاصله داریم، لذا این برنامه به ما جهتگیری، اولویت و روشهای موثر برای حرکت دادن شاخصها را ارائه میدهد تا با همکاری همه دستگاهها و راهبری استاندار و مشارکت مردم سند استان آذربایجان غربی با قوت اجرا شود.
ابتکار با تاکید بر اینکه این سند مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد را میطلبد افزود: ما نیز به نوبه خود پروژههایی که در سطح استان اجرا میکنیم هم راستا با این سند است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به طرحهای سال 98 این معاونت در استان آذربایجان غربی گفت: با همکاری وزارت علوم طرحهایی تحت عنوان توانمندسازی سفیران فرهنگی، برگزاری جشنوارههای دانشجویی برای توانمندی دانشجویان دختر در زمینه صنایع دستی، مد و لباس داشتهایم.
ابتکار با اشاره به طرحهای دیگر این معاونت در استان آذربایجان غربی بیان کرد: با همکاری جهاد کشاورزی نیز طرح بزرگی تحت عنوان آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول سالم و استاندارد در حال اجرایی است. حداقل 10 مرکز جهاد کشاورزی در این زمینه فعالیت میکنند و هم اکنون حداقل 29 تولیدکننده اصلی داریم و در بعضی موضوعات به سمت تولید برند در استان حرکت میکنیم.
آموزش ارزش گیاهان دارویی به زنان روستایی و عشایر
وی ادامه داد: در زمینه توانمندسازی زنان روستایی و عشایری برای زنجیره ارزش گیاهان دارویی طرحی داریم تا آموزش داده شود که زنان عشایر در عین حفظ محیطزیست و مرتع بتوانند از گیاهان دارویی استفاده کنند و الگوی پایداری از بهرهبرداری از گیاهان دارویی ایجاد شود.
اجرای طرح بومگردی در انتظار پایان کرونا
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: همچنین طرح مشترکی با جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی مبنی بر بوم گردی داریم که شاید بعد از کرونا بیشتر قابلیت اجرایی داشته باشد. برای تقویت تعاونیهای زنان نیز به ویژه با رویکرد مشاغل خانگی با وزارت تعاون تفاهمنامهای داریم که حداقل دو تعاونی در استان آذربایجان غربی مشمول این طرح هستند.
آموزش مهارتهای زندگی به دانشجو معلمان
وی همچنین گفت: در دانشگاه فرهنگیان دورهای تحت عنوان مهارتهای زندگی برای معلمان داریم که این دوره در استان آذربایجان غربی 450 نفر از دانشجویان معلم را دربرمیگیرد. همچنین با همکاری آموزش و پرورش طرحی تحت عنوان گفتگوی ملی خانواده داریم که این طرح در همه استانها اجرا شده و نوبت دوم آن در سال 98 اجرا شد و برای امسال نیز ادامه دار خواهد بود.
به گفته ابتکار، بحث اصلی طرح گفتگوی ملی خانواده، تحکیم خانواده از طریق تقویت مهارتهای ارتباطی است که وزارت آموزش و پرورش یکی از شرکای این طرح است.
ایجاد تاریخ شفاهی زنان فعال آذربایجان غربی
وی گفت: همچنین با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز طرحی در استان آذربایجان غربی داریم که این طرح درباره تاریخ شفاهی زنان فعال استان در موضوع دفاع مقدس است. حداقل 29 زن ایثارگر استان در این طرح مصاحبه کردند.
وی ادامه داد: از دیگر طرح های معاونت زنان این است که زنان سرپرست خانوار را برای مهارتهای شغلی آموزش می دهیم. این طرح در استان آذربایجان غربی توسط کاردوک و وزارت کشور با اعتبارات و همکاری معاونت زنان دنبال می شود و اصل این طرح آموزش مهارت به زنان است تا آنها بتوانند مهارت های شغلی کسب کنند و به بازار متصل شوند.
ابتکار به دیگر طرحهای این معاونت در استان آذربایجان غربی نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از طرحهای ملی معاونت که در استان آذربایجان غربی اجرا می شود ارتقاء تاب آوری اجتماعی است که این طرح در سطح ملی در 920 نقطه کشور اجرا شده است و در استان آذربایجان غربی نیز در دو نوبت اجرا شد. در صورت موافقت این استان، موافقت نامه ای را برای فاز سوم امضا می کنیم.
تابعیت کودکان دارای مادر ایرانی؛ مشکلی که دولت حلش کرد
وی در بخش دیگری از این نشست گفت: مشکلی که در برخی از استانهای مرزی وجود دارد موضوع تابعیت کودکان است، اما خبر خوب این است که امروز در دولت آیین نامه اجرایی قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی با پیگیری دکتر جنیدی تصویب شد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: یکی از رویکردهای مهم دولت دوازدهم حمایت از زنان سرپرست خانوار بوده است که ما از چهار بانک تاکنون توانستهایم حدود 50 هزار وام قرض الحسنه برای زنان سرپرست خانوار دریافت کنیم که هزار و 360 مورد آن برای استان آذربایجان غربی بوده است که البته ادامه دار خواهد بود و میتوان آن را توسعه داد.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی شهریاری_ استاندار آذربایجان غربی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه امید است با رونمایی از این سند مهم جایگاه زنان استان آذربایجان غربی ارتقاء قابل ملاحظهای داشته باشد از تمامی مسئولان و فرمانداران که مسئولیت اجرایی این سند را برعهده دارند تقاضا کرد که وظیفه خود را در قبال انجام این سند مهم به عمل آورند.
وی افزود: نرخ باسوادی زنان در سال 90، 71.2 درصد بود که در سال 95 به 75.7 درصد رسید و طی دو سال گذشته در کل نرخ باسوادی استان آذربایجان غربی که یکی از مهمترین شاخص ها در کشور است طی سال گذشته حدود 2 درصد افزایش یافته است که جایگاه ما را در کشور افزایش داده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده گفت: این سند چهار ویژگی مهم تقویت جایگاه بانوان، تحکیم بنیان خانواده، شناسایی آسیب ها و... دارد.
انتهای پیام