جمعه 9 آذر 1403

افزایش نگرانی های دامداران با ممنوعیت مجدد صادرات دام زنده

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش نگرانی های دامداران با ممنوعیت مجدد صادرات دام زنده

طی هفته های اخیر مجددا شاهد ممنوعیت صادرات دام زنده بودیم؛ طرحی که به تازگی اجرایی شد و به سرعت هم بساط آن را برچیدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شبکه اطلاع رسانی مرصاد، دامداران از جمله اقشاری هستند که همواره نان بازوی خود را خورده اند مردمانی نجیب که زندگی هایشان فراز و نشیب فراوانی داشته و طی سالهای اخیر هم بر حجم مشکلات و دغدغه های معیشتی آنها افزوده شده است. از ابتدای سال به دنبال حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت نهاده های دامی دغدغه های دامداران بسیار بیشتر شد و تاکنون نیز با چالش هایی جدی مواجه شده اند از کمبود نهاده های دامی تا گرانی آن که ادامه دار شدن آن به ورشکستگی عده بسیاری منجر شد ه است. اگرچه مشکلات دامداران ریشه ای دیرینه دارد اما به دنبال تشدید مسائل معیشتی و اقتصادی در کشور اقشار آسیب پذیر از جمله دامداران ضربات بیشتری خواهند خورد و با چالش های بزرگتری مواجه می شوند تا جایی که برای تامین هزینه های تولید، شمار زیادی از دام هایشان را قربانی می کنند. شرایط سخت دامداران، داد آنها را درآورد و صدایشان را به گوش دولت و نمایندگان مجلس رساندند در نتیجه مدتی شاهد آزادسازی صادرات دام زنده بودیم که متاسفانه مجددا بساط آن برچیده شد و همان قصه پر غصه دامداران پابرجاست؛ اوضاعی که دست یاری متولیان امر را می طلبد که سرمای زمستان را برای دامداران سوزناک تر نکند. ضرورت واردات لاشه دام به دنبال صادرات دام زنده محمد رشیدی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس هم باید جانب تولید کننده و هم مصرف کننده را نگهدارد. وی افزود: کمیسیون کشاورزی مجلس موضوع صادرات دام را پیگیری کرد و پیشنهاد اصلاح شیوه نامه آن را ارائه داد که پس از خارج شدن آن از فضاهای رانتی و انحصاری، در استان‌ها فعال شود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: صادرکنندگان دام به طور مستقیم با عشایر ارتباط برقرار کنند زیرا امروزه عشایر از قیمت فروش دام های زنده متضرر و بیشتر آنها ورشکسته شده اند درنتیجه به سمت تولید دام نرفته اند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: سیاست آزادسازی صادرات دام زنده باعث شد خسارات و زیان دهی ها برای دامداران و عشایر جبران شود.

رشیدی تصریح کرد: به دنبال آزاد سازی صادرات دام زنده، قیمت گوشت به طور ناگهانی افزایش یافت شاید بخشی از علت آن به موضوع صادرات برمی گردد و بخش دیگر هم ممکن است به سیاست گذاری های غلط در رابطه با توزیع گوشت مربوط شود.

وی افزود: در کمیسیون کشاورزی مجلس قبلا پیگیر این موضوع بودیم که در قبال صادرات دام بتوانیم نسبت به واردات اقدام کنیم تا هم دامدار بتواند مازاد دام خود را صادرات کند و هم با کمبود گوشت مواجه نشویم.

رشیدی گفت: اکنون افزایش قیمت گوشت سبب شده مصرف کننده دچار آسیب شود و سبد پروتئینی مردم کاهش یابد از این جهت وزارت جهاد کشاورزی در چنین شرایطی مجبور می شود صادرات دام را متوقف کند.

وی افزود: اگر بتوانیم به ازای صادرات هر دام زنده نسبت به واردات لاشه گوشت اقدام کنیم که البته امکان پذیر است و مشکلی هم ندارد، هم در داخل با کمبود گوشت مواجه نخواهیم شد و هم از طریق صادرات ارزآوری خواهیم کرد همچنین از متضرر شدن دامدار و عشایر هم جلوگیری می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، تامین گوشت موردنیاز کشور منوط به رفع مشکلات دامداران است که امیدواریم مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در این باره چاره اندیشی کنند.

انتهای پیام /

افزایش نگرانی های دامداران با ممنوعیت مجدد صادرات دام زنده 2