یک‌شنبه 30 دی 1403

افزایش 1.5 میلیارد لیتری سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها از شبکه خطوط

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش 1.5 میلیارد لیتری سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها از شبکه خطوط

با اتصال 9 نیروگاه به شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده نفتی ظرفیت انتقال سوخت مایع از طریق این شبکه به نیروگاه‌ها یک و نیم میلیارد لیتر در سال افزایش می‌یابد.

با اتصال 9 نیروگاه به شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده نفتی ظرفیت انتقال سوخت مایع از طریق این شبکه به نیروگاه‌ها یک و نیم میلیارد لیتر در سال افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، توسعه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی در دولت سیزدهم از جمله برنامه‌های اولویت‌داری است که با اهتمامی جدی از سوی وزارت نفت در حال پیگیری است. این امر در کنار ضرورت راه‌اندازی نهضت بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌تواند تغییرات مؤثری را در ساختار صنعت نفت و انرژی کشور ایجاد کند.

افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها در کنار توسعه خطوط لوله انتقال می‌تواند تضمینی برای زیرساخت‌های این صنعت تلقی شود. اما اتصال 9 نیروگاه به شبکه خطوط لوله از سوی صنعت انتقال نفت یکی دیگر از مهمترین اقداماتی است که سال گذشته روند اجرایی آن آغاز شده است.

در پنجمین جلسه شورای اقتصاد که در خردادماه سال گذشته برگزار شد، صدور مجوز سرمایه‌گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای اجرای طرح اتصال 9 نیروگاه با انتقال حدود یک میلیارد و 500 میلیون لیتر به صورت سالانه از جمله مصوباتی بود که در خصوص اصلاح و اجرای آن تصمیم‌گیری شد.

باید تاکید کرد که اجرای این طرح ضمن داشتن توجیه اقتصادی برای صنعت نفت و رقم زدن امنیت زیست‌محیطی در فرآیند انتقال سوخت، به کاهش و کند شدن آهنگ قاچاق سوخت نیز کمک خواهد کرد.

تشدید قاچاق سوخت در بخش سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها از جمله معضلاتی است که از سوی مقام عالی وزارت نفت در سال گذشته به آن اشاره و تاکید شد.

این در حالی است که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به عنوان متولی صنعت انتقال نفت، برنامه‌ها و تفاهمنامه‌های متعددی را به صورت همکاری با دانش‌بنیان‌ها و مراکز عملی و دانشگاهی برای نظارت بیشتر در فرآیند سوخترسانی در نظر گرفته است تا با اعمال آن موضوع سرقت‌ها را از بستر شبکه خطوط را به صفر برساند.

بر این اساس پس از اتصال نیروگاه شهید سلیمی نکا به عنوان نخستین نیروگاهی که از بین 9 نیروگاه به شبکه خطوط متصل شده است، دو نیروگاه تابان و چادرملو یزد در اولویت دستور کار قرارگرفته‌اند.

کدام نیروگاه‌ها متقاضی اتصال به شبکه خطوط شدند؟

نیروگاه سرو چادرملو یزد

نیروگاه سرو چادرملو در یزد با دریافت 165 میلیون لیتر سوخت مایع در سال در اولویت اتصال به شبکه خطوط قرار گرفته است که به این منظور مجوز زیست‌محیطی پروژه نیز توسط نیروگاه جهت اجرای این طرح اخذ شده است.

نیروگاه تابان

نیروگاه تابان در 25 کیلومتری جنوب شرقی یزد واقع شده است. این نیروگاه نیز با دریافت حدود 169 میلیون لیتر سوخت مایع در سال در اولویت اجرا قرار گرفته است.

نیروگاه خرم آباد

نیروگاه خرم آباد از دیگر نیروگاه‌هایی است که در لیست اتصال به شبکه خطوط لوله انتقال نفت قرار گرفته است. حجم مصرف سوخت مایع این نیروگاه در سال بیش از 171 میلیون لیتر است. لازم به ذکر است که طول تقریبی مسیر اتصال از نیروگاه به مقصد شبکه خطوط در حدود 4.5 کیلومتر محاسبه شده است.

نیروگاه علی آباد

نیروگاه علی آباد گلستان با مصرف سالانه بیش از 300 میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاه دیگری است که با طی مسیر 3 کیلومتر تا خطوط لوله اصلی نفت از طریق شبکه خطوط لوله سوخت‌رسانی خواهد شد.

نیروگاه شهید سلیمی نکا

سوخت‌رسانی به نیروگاه شهید سلیمی نکا با ظرفیت دریافت سالانه 56 میلیون لیتر سوخت مایع در آذرماه سال گذشته انجام و تأسیسات آن در سرویس قرار گرفت.

نیروگاه سیرجان

نیروگاه سیرجان سالانه بیش از 73 میلیون لیتر سوخت مایع مصرف می‌کند. این نیروگاه نیز توسط نمایندگان معاونت‌های فنی، عملیاتی و کارشناسان مدیریت مهندسی و طرح‌ها بازدید شده‌اند.

نیروگاه شریعتی

نیروگاه شریعتی، واقع در شهر مقدس مشهد نیز سالانه بیش از 270 میلیون لیتر سوخت مایع دریافت می‌کند. مسیر اتصال این نیروگاه تا خطوط اصلی نفت در حدود 9 کیلومتر تخمین زده شده است.

نیروگاه کاشان

نیروگاه کاشان، سالانه بیش از 177 میلیون لیتر سوخت مایع دریافت می‌کند. این نیروگاه نیز با اتصال به شبکه خطوط سوخت مورد نیاز خود را از این طریق دریافت خواهد کرد.

نیروگاه شهید بهشتی لوشان

نیروگاه شهید بهشتی لوشان که در منطقه شمالی کشور قرار گرفته است سالانه بیش از 52 میلیون لیتر سوخت مایع دریافت می‌کند.