شنبه 3 آذر 1403

افول نظام لیبرال سرمایه‌داری آمریکا نزدیک است / منادیان حقوق بشر در برخورد با معترضان، ارزش‌های انسانی را زیر پا گذاشتند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افول نظام لیبرال سرمایه‌داری آمریکا نزدیک است / منادیان حقوق بشر در برخورد با معترضان، ارزش‌های انسانی را زیر پا گذاشتند

خسروانی کارشناس مسائل سیاسی گفت: دوران تفکر لیبرال سرمایه‌داری به سر آمده و عدالت باید جایگاه خود را در نظام سیاسی و اقتصادی دنیا پیدا کند؛ زیرا عدالت یکی از زیربناهای حیات جمعی بشری ست و بدون عدالت نمی توان ادعای داشتن یک جامعه پیشرفته و انسانی را داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس خسروانی از کارشناسان مسائل سیاسی در گفتگو با دیارآفتاب؛ شکاف هائی مثل سیاه و سفید، سرمایه دار و فقیر، شکاف های مذهبی، شکاف های سیاسی و... که در درون جامعه آمریکا زنده است.

خسروانی یکی از مهمترین شکاف ها و تبعیض های جدی در جامعه آمریکا را ناشی از نژاد پرستی به خصوص تفاوت بین سیاه و سفیدها دانست و اظهار کرد: به طوری که طیف افراطی سفید پوستان، هنوز هم سیاهان را به رسمیت نمی شناسند و به هر شکل ممکن آنها را تحقیر کنند که نمونه ای از این در رفتارهای خشونت آمیز پلیس با سیاهان نظیر قتل فلوید مشهود است.

وی افزود: اساسا تبعیض و نابرابری در قانون اساسی آمریکا هم نهادینه شده است به طوری که قانون اساسی آمریکا، ثروتمندان و سرمایه داران را صاحبان اصلی آمریکا می داند و توجهی به اقشار ضعیف و فقیر در این کشور ندارد و به طوری کلی چیزی به نام برابری و عدالت در این قانون به رسمیت شناخته نشده است.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که تنها آزادی در ثروتمند شدن در قانون اساسی آمریکا بر آن تاکید فراوان شده است، ادامه داد: جامعه آمریکا به شدت از شکاف طبقاتی و شکاف نژادی رنج می برد؛ به طوری که فقرای آمریکا از سیاهان هستند و صاحبان صنایع بزرگ و سرمایه های کلان از نژاد سفیدها و هر روز این شکاف عمیق تر هم می شود. این روزها این شکاف عمیق با یک رفتار تحقیر آمیز تحریک شده و باعث شده تا معترضان به خیابان ها بیایند.

خسروانی با اشاره به اینکه رفتار تحقیر آمیز ترامپ با مردم به خصوص سیاه پوستان سبب افزایش شعله های این اعتراض شده است، اظهار کرد: اساسا جمهوری خواهان مثل ترامپ رویکرد ضد سیاه پوستی دارند و در مرامنامه حزب جمهوری‌خواه هم بر برتری سفیدپوستان و ثروتمندان بر فقرا و سیاهان تاکید دارد. این ادعا با رجوع به بیانیه اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا قابل اثبات است که با تایید تاریخ آکنده به نژادپرستی این کشور، در پیامی برای کاهش ناآرامی‌ها، گفت "توان آن را ندارند که 400 سال نژادپرستی را ناگهان محو کنند."

وی با بیان این مطلب که دامنه اعتراضات مردم آمریکا به برخی از کشورهای اروپایی هم کشیده شده و این یک حرکت نمادین علیه نابرابری های ایجاد شده توسط نظام نولیبرالی ست که نه تنها سیاهان را دچار مشکل کرده بله سایر مردم سفید پوست را هم در این کشور دچار رنجش کرده است، اضافه کرد: به طوری که این روزها در میان معترضان علاوه بر سیاهان، سفیدپوستان هم به اعتراض برخاسته اند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: شبیه این تحولات در اروپا نظیر جلیقه زردها در فرانسه، جلیقه نارنجی‌ها در ایتالیا، و در آلمان فاشیست‌ها هستند. این تحولات نشاندهنده افول نظام لیبرال سرمایه داری نزدیک است به طوری که در ماجرای کرونا نیز ناکارآمدی خود را به نمایش گذاشت.

خسروانی با اشاره به پیام این اعتراضات، گفت: دوران تفکر لیبرال سرمایه داری به سر آمده و عدالت باید جایگاه خود را در نظام سیاسی و اقتصادی دنیا پیدا کند؛ زیرا عدالت یکی از زیربناهای حیات جمعی بشری ست و بدون عدالت نمی توان ادعای داشتن یک جامعه پیشرفته و انسانی را داشت.

وی تصریح کرد: آمریکا علی رغم منادی و سخنگوی ارزش های بشری مثل حقوق بشر بودنش، اما در برابر اعتراض مردم تحت تبعیض با خشونت رفتار کرد و همه ی ارزش های انسانی را زیر پا گذاشت.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که علاوه بر این مشکلات ریشه ای در آمریکا، برخی اتفافات هم به این اعتراضات دامن زده است، اظهار کرد: مهمترین این مسائل رشد بیکاری در آمریکاست که بر اثر کرونا شدت زیادی گرفته است؛ حدود 40 میلیون آمریکائی بر اثر کرونا بیکار شده اند که اغلب از طبقه فقیر و کم درآمد این کشور هستند.

خسروانی ادامه داد: در نظام لیبرال سرمایه داری، مسائلی نظیر بیمه های حمایتی و نظام حمایت اجتماعی از اقشار آسیب پذیر بسیار کم رنگ است. مدیریت ضعیف ترامپ در بحران کرونا که همچنان ادامه دارد مزید بر علت شد و خشم مردم را برانگیخته است.

وی بیان کرد: تحلیل مسائل داخل آمریکا نشاندهنده این است که آمریکا دیگر آن ابرقدرت گذشته نیست به طوری که افول آمریکا و نظام سرمایه داری سالهاست از سوی نظریه پردازان بزرگ دنیا مطرح شده است.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید براینکه لیبرالیسم نتوانسته به وعده ها و رویاهایی دروغینی که برای مردم ساخته بود، جامه عمل بپوشاند، خاطر نشان کرد: این ناتوانی لیبرالیسم نه تنها در داخل آمریکا به اثبات رسیده بلکه پیشتر خود را در خارج از مرزهای آمریکا در قالب تلاش برای شکل دهی به جهان تک‌قطبی از طریق قتل، غارت و کشتار مردم جهان نشان داده است.

انتهای پیام /