اقتصاد چین در پسا کرونا جان می گیرد
پکن - ایرنا - تازه ترین آمار رسمی از چین حاکی است که اقتصاد این کشور با برون رفت از همه گیری ویروس مرگبار کرونا و به رغم بالاترین سطح اختلافات 4 دهه گذشته با آمریکا، در حال جان گرفتن است.
به گزارش ایرنا، با توجه به بهبود شرایط اقتصادی کشور، تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه سوم امسال 4/9 درصد رشد کرده است که در مقایسه با ابتدای سال یک جهش چشمگیر را نشان می دهد.
در واقع این نخستین رشد مثبت در تولید ناخالص داخلی (رشد اقتصادی) چین از زمان شیوع ویروس کرونا از ماه فوریه امسال است و اگرچه رقم کمتر از پیش بینی 5/2 درصدی قبلی است اما به نظر می رسد یک موفقیت بارز برای اقتصاد چین محسوب می شود و این کشور بتدریج از زیر فشارهای کرونا سربلند می کند.
جیانگ لینگ کارشناس مسایل اقتصادی در پکن می گوید: این نتیجه اجتناب ناپذیر دستاوردهای چین در مبارزه با کووید 19 است. سرعت چین در نبرد با ویروس کرونا و بهبود اقتصادی آینه توانایی های این کشور است. این ارزیابی است که در مقایسه با شرایط جهانی و دیگر کشورها انجام می شود.
وی افزود: چند دهم درصد رشد بیشتر یا کمتر در رشد اقتصادی نقش مهمی در ذهنیت مردم چین ندارد. با این حال، آنچه مهم است اینکه در مرحله ابتدایی شیوع بیماری ناامیدی در جامعه چین وجود داشت، اما الان موفقیت ها نشانه روش های درست و بکار گرفته شده است و بسیاری از اهدافی که محقق شدن آن مشکل نمی نمود،تحقق یافته است.
روزنامه گلوبال تایمز ارگان حزب حاکم چین در همین باره می نویسد: چین کشوری است که تحت فشارها سرخم نمی کند و به وعده هایش عمل خواهد کرد. دستیابی تدریجی به این رشد مطلوب بازگشت آرامش و اعتماد به جامعه را به دنبال دارد.
البته «ما شی جیانگ» از تحلیلگران موسسه اقتصادی چین معتقد است که هنوز همه مشکلات در اقتصاد چین برطرف نشده است اما مردم عادت کرده اند که دایما کشور را با دیگر کشورهای دنیا مقایسه کنند و این یک بعد جدیدی از تفکر است که بخصوص پس از شیوع کرونا در کشور شکل گسترده تری پیدا کرده و به یک اندیشه و تفکر اساسی تبدیل شده است.
او می افزاید: این احتمالا برای جامعه چین معنای زیادی دارد زیرا نشان دهنده این است که بلوغ جامعه ما با یک تجربه جدید و فوق العاده پشتیبانی می شود. استانداردهای ارزیابی قبلی ما توسط غرب به شدت محدود شده بود. اما اکنون واضح است که چین توانایی انجام همه کارها را به خوبی دارد. برخی از مقایسه های عمده و بی سابقه از ابتدای امسال پدیدار شده است. این به چینی ها کمک کرده است تا یک تصفیه حیاتی انجام دهند و سیستم های ارزیابی کار و هماهنگی را شکل دهند.
بسیاری از چینی ها هنگام آغاز جنگ تجاری آمریکا علیه چین عصبی و بعضا دستپاچه بودند. با این حال، تأثیر واقعی جنگ تجاری آمریکا بر این کشور بسیار کمتر از آن بوده است که نگرانی ها نشان می دهد.
در واقع همگام با تشدید فشارهای آمریکا علیه چین، نگرانی های چینی ها کاهش یافته و یک روند تاکتیکی بخود گرفته و یک اعتماد راهبردی در کشور ایجاد شده است.
گلوبال تایمز افزود که جنگ سرد جدید آغاز شده توسط ایالات متحده علیه چین دردسرساز خواهد بود، اما تعداد کسانی که از آن می هراسند، کمتر شده است.
کارشناسان چینی می گویند که همه گیری خساراتی بر چین وارد کرد، اما در داخل اقتصاد را از پا نینداخت و باعث شکاف در کشور و هیات حاکمه نشد بلکه باعث شد تا کشور به دنبال حل و فصل چالش ها و برون رفت از مشکلات و برطرف کردن موانع باشد و بسیار منطقی تر در مسیر مهار کرونا و تقویت اقتصاد گام برداشت.
البته بسیاری از چالش ها هنوز در پیش است و بارها مسوولان ارشد توصیه کرده اند که تلاش ها نباید متوقف شود و جامعه نباید کورکورانه خوش بین و مغرور باشد. برعکس، باید به دنبال تحکیم دستاوردها و رفع نقایص و بهبود اوضاع باشد.
در مجموع رشد اقتصاد چین به نفع اقتصاد جهانی خواهد بود. بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرده است که اقتصاد چین در سال 2020 میلادی نزدیک به 2 درصد رشد می کند و صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی جهان در این سال با 4/4 درصد کسری مواجه خواهد شد که اگر چنین باشد، بدان معناست که چین بیش از 1 درصد اقتصاد جهانی را به سمت مثبت سوق خواهد داد.
*س_برچسبها_س*