البرز با کمبود سرم، آنتیبیوتیکها و داروهای بیهوشی مواجه است
نفیسه خسروی گفت: براساس نوع تخلف عدم حضور مسئول فنی، گرانفروشی و وجود داروها و یا کالاهای سلامت محور قاچاق، داروخانههای البرز مورد بازرسی قرار میگیرند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نفیسه خسروی معاون غذا و داروی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تیتریک، گفت: هدف از اجرای طرح دارویاری این بود که دارو با قیمت مناسب دست بیماران دارای نسخه برسد و شاهد مصرف منطقی دارو در کشور باشیم.
خسروی با اشاره به اینکه تشویق مردم به استفاده از بیمه یکی دیگر از اهداف طرح دارویاری است، افزود: متاسفانه خانواده های ایرانی دپوی دارو دارند، دارو سرمایه ملی بوده و عبور از تاریخ انقضا موجب هدررفت منابع ملی میشود. وی اظهار داشت: در حال حاضرمقرر شده است که ارز ترجیحی دارو به سازمان های بیمه گر تخصیص داده شود و از این طریق پرداخت مطالبات داروخانه های طرف قرار داد بیمه ها صورت پذیرد و در نتیجه بیماران دارای بیمه، پرداخت اضافهای بابت تغییر قیمت دارو نداشته باشند. طرح دارویاری از 23 تیر 1401 در کشور اجرا و به منظور حسن اجرای این طرح، بازرسی از مراکز داروخانه های بیمارستانی و روزانه و شبانه روزی استان انجام شد. وی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری و برنامه ریزی مباحث مختلف حوزه دارو با توجه به حساسیت موضوع بر عهده سازمان غذا و دارو کشور است، گفت: سازمان بر اساس نیاز کشور و شرایط، تقاضاهای مختلف تولید، واردات داروهای مختلف را در کمیته های مختلف فنی نظارت بررسی و کمبودها و نیازها را ارزیابی می نماید. خسروی به نظارت بر شرکت های پخش در استان البرز و بررسی سامانه تی تک اشاره کرد و افزود: در استان البرز با بازرسی از داروخانه ها و شرکتهای مختلف توزیع دارو در استان و بررسی سامانه ttac تلاش می شود که تخلفات در استان کنترل شود و در این رابطه می توان به تذکرات داده شده به برخی از شرکت های پخش، درباره عدم رعایت عدالت در توزیع دارو بر اساس پلنهای اعلامی از سمت سازمان غذا و دارو اشاره کرد. وی اظهار داشت: براساس نوع تخلف عدم حضور مسئول فنی، گرانفروشی و وجود داروها و یا کالاهای سلامت محور قاچاق، داروخانه های استان مورد بازرسی قرار می گیرند، براساس نوع تخلف، در این خصوص تذکراتی داده می شود و بر اساس تعداد تذکرات دریافتی موضوع داروخانه متخلف در کمیسیون ماده 20 دانشگاه مطرح و از یک الی سه ماه تعلیق هم رای صادر شده است. خسروی ادامه داد: کنترل و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در البرز با همکاری ارگانهای نظارتی و پلیس مبارزه با مفاسد اقتصادی صورت می پذیرد و در این خصوص گزارشات و شکایات مردمی بسیار جدی پیگیری می شود لذا با تاکید بر کنترل و نظارت بر توزیع و فروش دارو سامانه 190 جهت ارسال شکایات معرفی شد. خسروی با تاکید بر اینکه نمی گوئیم تخلف وجود ندارد اما همیشه تلاش بر این بوده که با تخلفات برخورد مناسب با نوع تخلف انجام شود و گزارشات پیگیری شود، تصریح کرد: متاسفانه در استان البرز شاهد کمبودهای کشوری در برخی از اقلام دارویی شامل سرم، آنتی بیوتیک ها و داروهای بیهوشی هستیم. وی گفت: با ارتباط شبانه روزی با همکاران سازمان غذا و دارو تلاش می شود که این کمبودها، بحران کنترل نشده ای در استان ایجاد نکند. جا دارد وزارتخانه های مختلف و دست اندر کاران و سازمانهای مختلف کنار وزارت بهداشت قرار گرفته و همراهی های لازم را داشته باشند تا سیاست گذاری های دارویی کشور با سرعت بیشتر پیگیری گردد. وی در خاتمه گفت: از ابتدای سال 1401 تا شهریور ماه، تعداد 1939 بازرسی از داروخانه های روزانه و شبانه روزی، تعداد 101 بازرسی از مراکز درمانی استان و تعداد 60 بازرسی از شرکت های پخش موجود در استان صورت گرفته و 130 مورد تخلف عدم حضور مسئول فنی، 20 مورد گرانفروشی و 236 مورد بررسی از طریق شکایات سامانه 190 ثبت شده است.انتهای پیام /