جمعه 9 آذر 1403

الزامات تحقق جهش تولید / اقتصاد کشور باید از سلطه دلار آزاد شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
الزامات تحقق جهش تولید / اقتصاد کشور باید از سلطه دلار آزاد شود

کارشناس اقتصادی یکی از راهکارهای جهش تولید و یا ملزومات تحقق این شعار را بیرون آمدن از سلطه دلار دانست و گفت: این ما هستیم که با مبادلات تجاری دلاری و یورویی، خود را زیر چتر تحریم بردیم.

- اخبار اقتصادی -

عبدالمجید شیخی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص لزوم توجه ویژه به تولید و نامگذاری دو سال پیاپی به این موضوع اظهار داشت: علت اینکه امسال به سال جهش تولید نامگذاری شد این است که آنچنان که باید و شاید رونق تولید در سال گذشته تحقق پیدا نکرد و البته اهمیت روز افزون جهش و تقویت تولید در کشور نیز یکی از دلایلی است که شعار امسال به این موضوع اختصاص پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه همه متغیر ها و شاخص های اقتصادی به تولید گره خورده است، گفت: با تقویت تولید از وضعیت فعلی اقتصاد که نامطلوب و نیمه بحرانی است خارج می شویم زیرا با جهش تولید می توانیم مازاد آن را صادر کرده و این کار موجب ارز آوری خواهد شد. بنابراین با این کار علاوه بر اینکه عرضه داخل را تأمین می کنیم، میزان واردات به حداقل و با صادرات مازاد آن نیز، نیاز ارزی خود را تأمین می کنیم.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نتیجه همه این کارها، دور زدن تحریم است، بنابراین تولید گره گشای مشکلات اقتصاد و به نوعی کمک رسان بخش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی کشور است. وقتی تولید تقویت شود، اشتغال افزایش و در نهایت درآمدزایی، تشکیل خانواده و ازدواج نیز رشد خواهد کرد و همچنین پرونده های تخلف و بزهکاری نیز کاهش می یابد.

*اثرجهش تولید در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی

شیخی با تأکید بر اینکه با تحقق جهش تولید، از زیر چتر تحریم خارج می شویم، تصریح کرد: باید نیاز داخل را خودمان تأمین کنیم تا از این پس دیگران به تولیدات ما محتاج باشند و با این کار خود به خود تحریم ها بی اثر خواهد شد. یکی از مزایای تقویت تولید، ارزش افزوده بالایی است که دارد، زیرا درآمدهای تولید ناخالص ملی افزایش و در نتیجه سرانه درآمد خانوار بالا می رود.

وی افزود: جهش تولید علاوه بر اینکه باعث استحکام جایگاه، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در منطقه و جهان می شود، می توان با شناسایی خلاء های بازار و انتخاب جایگزین مناسب، ظرفیت های نیمه کاره و خالی کشور را فعال کرد. اگر می خواهیم در جهت جهش تولید حرکت کنیم، باید مثلا در صنعت خودروسازی با مکلف کردن آنها و تعیین افق زمانی معین، کمک کنیم این صنعت از لحاظ کمیت و کیفیت به حد مطلوبی برسد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر خودروسازان تا کنون از حمایت هایی که داشتند و همچنین محدودیت هایی که در واردات خودرو در نظر گرفته شده است، به درستی استفاده می کردند، شرایط به این شکل نبود که شاهد بحران عرضه و افزایش سطح عمومی قیمت ها باشیم. دلیل این اتفاقات در این صنعت این است که حمایت هایی که تا کنون بوده، بی هدف و سردرگم است.

شیخی گفت: اگر همزمان با حمایت ها خودروسازان را وادار می کردیم شاخص های کیفی و کمی خود را با تعیین اهداف مشخص، ارتقا می دادند، شرایط متفاوت بود. یکی از راهکارهای جهش تولید و یا ملزومات این شعار، بیرون آمدن از سلطه دلار است، و این ما هستیم که با مبادلات تجاری دلاری و یورویی، خود را زیر چتر تحریم بردیم و با اصلاح روش در این موضوع می توانیم تحریم ها را دور بزنیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: با بستن قراردادهای پولی دو یا چندجانبه، مبادلات تهاتری، و یا قرارداد مبادلات دوجانبه با پول کشور خودمان می توانیم از زیر سلطه دلار خارج شویم.

*الزامات تحقق جهش تولید

شیخی در خصوص اینکه در راستای جهش تولید و تحقق آن چه اقداماتی باید انجام شود، اظهار داشت: علاوه بر خروج از سلطه دلار در مبادلات تجاری، باید سیاست های تجارت خارجی کشور اصلاح شود تا به سمت کاهش واردات و حذف کالاهای غیرضروری و تشویق صادرات حرکت کنیم. بنابراین باید در سیاست های تجارت خارجی تجدید نظر اساسی شود.

وی گفت: خلق تشکل های اقتصادی جدید و تقویت تشکل های فعلی، خلق تشکل های تعاونی در راستای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه (سهم25درصدی تعاونی ها در اقتصاد)، حذف انحصار واردات برخی کالاها از دست رانتخواران و سوءاستفاده گران و تقویت تولید محصولات اساسی کشاورزی به خصوص تولید دانه های روغنی درختی به جای دانه های روغنی زراعی، از جمله الزامات تحقق جهش تولید است.

این کارشناس اقتصادی در مورد ممنوعیت های صادراتی و کاهش آن نیز افزود: ما برای این کار نیاز به یک برنامه هوشمند تنظیم بازار داریم تا بر اساس آن جدول زمانی و مکانی توزیع برای محصولات اساسی مشخص شود، و متناسب با این جدول و تعیین چگالی مصرفی، بتوانیم عرضه داخل را به کمک واردات و صادرات تأمین کنیم.

شیخی در پایان تاکید کرد: با این روش می دانیم کی و کجا و در چه زمانی نیاز به واردات داریم و یا می توانیم تولیدات مازاد نیاز داخل را صادر کنیم.

انتهای پیام /