الگویی که استاد پلی تکنیک با همکاری در پروژه شاتل و تربیت نیروی انسانی عرضه کرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم بزرگداشت دکتر محمدرضا اسلامی با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علیرضا رهایی رئیس دانشگاه و اساتید دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد. دکتر محمدرضا اسلامی استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارنده نشان طلای مدال آلبرت انیشتین یونسکو، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، چهره ماندگار کشور، بنیانگذار...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم بزرگداشت دکتر محمدرضا اسلامی با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علیرضا رهایی رئیس دانشگاه و اساتید دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد.
دکتر محمدرضا اسلامی استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارنده نشان طلای مدال آلبرت انیشتین یونسکو، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، چهره ماندگار کشور، بنیانگذار مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و برنده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان است. این استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی مکانیک در مراسم بزرگداشت خود اینگونه گفت: در اسفند سال 1323 در تهران متولد شدم و دبستان تا دبیرستان را در این شهر گذراندم، در سال 1342 از دبیرستان شماره 1 هدف در رشته ریاضی فارغ التحصیل شدم و در سال 1343 در کنکور پلی تکنیک رتبه 75 را کسب کردم و مرحوم دکتر محمد علی مجتهدی رئیس وقت دانشگاه بود و دانشجویان را درباره رشته تحصیلی شان هدایت میکرد.
وی با بیان اینکه در آن زمان علاقهمند به ادامه تحصیل در رشته مکانیک بودم گفت: من علاقه مندی خود را به دکتر مجتهدی اعلام کردم و با تأیید ایشان در این رشته ادامه تحصیل دادم و با معدل 17.47 از دوره کارشناسی فارغ التحصیل شدم و برای ادامه تحصیل تلاش کردم تا در دانشگاههای خارج از کشور پذیرش بگیرم ولی در آن زمان اعلام شد که هیچ کس نمیتواند از کشور خارج شود و اگر کسی بخواهد برای ادامه به خارج برود باید ابتدا خدمت سربازی را طی کنند.
اسلامی یادآور شد: در آن زمان مصوب شد برخی از دانشجویان که رشته تحصیلی آنها مورد نیاز کشور است میتوانند بدون گذراندن سربازی، برای تحصیل به خارج بروند و در آن سال 12 نفر از دانشجویان بدون گذراندن سربازی برای تحصیل به خارج رفتند که یکی از آنها من بودم.
این استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را در آمریکا طی و در آن زمان در پروژه شاتل همکاری کردم. این پروژه برای مرکز فضایی هیوستون بود که همکاری من با این طرح به مدت سه سال ادامه داشت و در نهایت مدرک دکتری را دریافت و در سال 54 به ایران بازگشتم و دروس مختلف را در پلی تکنیک ارائه کردم.
وی معتقد است در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشجویان منحصر به فردی حضور دارند و دانشجویان در ایران علی رغم مشکلاتی که هست در سطح بالاتری از دانشجویانی که در آمریکا هستند، قرار دارند.