امامی: باید واسطهگری در تولید پارچه چادر مشکی به حداقل برسد + فیلم
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: در تلاشیم تا بتوانیم واسطهگری را در تولید و توزیع پارچه چادر مشکی به حداقل برسانیم.
سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در حاشیه نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در پاسخ به چرایی زیاد بودن محصولات عبا در مقایسه با چادر در بخش غرفه عفاف و حجاب نمایشگاه گفت: چادر پوشاک برتر و پوشش برتر ایرانی - اسلامی ماست و در منطق قرآنی یکی از مهمترین مصادیق جلباب چادر است.
امامی ادامه داد: برای ترویج و تسهیل استفاده از چادر بین بانوان ایرانی باید دو اتفاق در کشور میافتاد. یکی تکمیل بخش زیادی از نیاز به تولید پارچه چادر مشکی در داخل کشور که به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی کشور الان ظرفیت تولید حدود 20 میلیون ریال در سال است، که به بیش از 32 میلیون ریال میرسد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور به تسهیل واردات چادر اشاره کرد و گفت: موضوع دیگر تسهیل واردات و کاهش تعرفه وارداتی به 10 درصد بود. در تلاشیم تا تولیدکنندگان بزرگ کالای حجاب در قالب شرکتهای بزرگ یا تعاونیهای تامین مجوزهای وارداتی ویژه داشته باشند و بتوانیم واسطهگری را در تولید و توزیع پارچه چادر مشکی به حداقل برسانیم. با این اتفاق شاهد کاهش قیمت پارچه چادر مشکی باکیفیت هستیم.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیوی افزود: ما باید در عرصه مصرف با فرهنگسازی چادر مشکی به عنوان پوشش برتر و پرچم زنِ تراز اول انقلاب اسلامی در کنار سایر پوششهای ایرانی - اسلامی کار فرهنگی انجام دهیم. در آییننامهای که اخیراً به ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده، وزارت فرهنگ، سازمان صداوسیما و سایر دستگاهها موظف شدند از پوششهای برتر و تراز در شخصیتهای محبوب و اثرگذار استفاده کنند و برعکس استفاده از چادر در شخصیتهای منفی و مخل فرهنگ دینی ممنوع است. نهادهای مختلف کشور هم مامور به ممیزی در نوع پوشش بازیگران در هنرهای نمایشی بخصوص سینما و تلویزیون شدند.
امامی در پاسخ به این سوال که خود تولیدکنندگان محصولات حجاب به کنار زدن چادر دامن میزنند، توضیح داد: خیر، چادر کالایی است که خانمها با روشهای مختلف به آن دسترسی دارند. بسیاری از آنها با تهیه قواره و دوخت چادر را تولید میکنند. آن کالایی که دسترسی به آن سخت است، عبا و مانتوست. به همین دلیل، در نمایشگاهها عبا و مانتو زیاد است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه امیدوارم با طرح «فردوس» که با همکاری انجمن تولیدکنندگان حجاب و شورای فرهنگ عمومی کشور است، بتوانیم به ترویج چادر کمک کنیم، توضیح داد: بعد از نمایشگاه قرآن با تامین مواد اولیه بتوانیم زمینه ترویج و تسهیل دسترسی به چادر مشکی بین خانمها را فراهم کنیم. ما در تلاش برای افزایش فضابازارهای مجازی هستیم، تا امکان خرید چادر دوخته شده با اندازهبندیهای مختلف فراهم شود. هر خانمی با یک کلیک میتواند در عرض 12 ساعت به یک چادر مشکی دوخته شده متناسب با خودش دست یابد.
وی در پاسخ به گمانهزنیهایی که شده بود در ایونتها که کارگروه مد و لباس کشور متولی آن است، این ایونتها زمینه حجاب استایلها را در کشور فراهم میکنند، تصریح کرد: ما متولی ایونتها نیستیم. ما فقط طبق قانون به رویدادهایی که میخواهند عرضه و نمایش پوشاک انجام دهند، مجوز نمایش میدهیم. چون آنها توانستهاند شناسه شیما و شناسه طراحان را اخذ کنند. ما متولی نیستیم و استقبالی از حجاب استایلها نمیکنیم. اساساً هیچ سیاست یا نیتی برای ترویج مقولهای به نام حجاب استایل نداریم، اما رسانه را برای پوشش ایرانی - اسلامی مفید و ضروری میدانیم، که در جشنواره فجر هم نمودِ سالم رسانه را در عرصه پوشاکو مد نشان داد.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت