دوشنبه 14 آبان 1403

امدادرسانی اورژانس قم به چهار هزار بیمار مشکوک کرونایی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امدادرسانی اورژانس قم به چهار هزار بیمار مشکوک کرونایی

قم - ایرنا - رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم گفت: این مرکز به چهار هزار و 142 نفر از بیماران مشکوک به بیماری کرونا در این استان، امدادرسانی نموده است.

محمد شهیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: از این تعداد، یک هزار و 923 فرد مشکوک به بیماری کرونا توسط کارشناسان اورژانس 115 به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

وی اضافه کرد: بیشترین افراد مشکوک به بیماری کرونا که توسط اورژانس 115 امدادرسانی شده اند، مربوط به رده سنی 70 تا 80 سال بوده است.

وی با بیان این‌که موارد مشکوک ابتلا، میان آقایان 30 درصد بیشتر بوده است، ادامه داد: از میان تعداد افراد مشکوک به بیماری کرونا که توسط اورژانس 115 امدادرسانی شده‌اند، 80 درصد آقایان و 20 درصد خانم‌ها بوده است.

به گفته شهیدی، بیشترین موارد امدادرسانی به بیماران مشکوک به کرونا در استان قم مربوط به شهر قم بوده است.

وی در ادامه گفت: با توجه به این‌که قم محور مواصلاتی 17 استان کشور است، باید نگاه به ساختار و توسعه این استان ملی باشد تا با کمبودها و تبعات آن مواجه نشویم.

به گفته وی، تعداد کارکنان عملیاتی اورژانس باید متناسب با دشواری کار آنان و تعداد ماموریت‌های اورژانس قم و با نگاه به آینده افزایش یابد.

رییس مرکز اورژانس 115 قم ادامه داد: کمبود نیروی انسانی باعث افزایش ساعات کاری و شیفت کارکنان می‌شود و از سوی دیگر می‌تواند در کیفیت ماموریت‌های انجام شده در استان موثر باشد؛ هر چند تلاش کارکنان این مرکز تاکنون بر حفظ این کیفیت بوده و هست.

وی تاکید کرد: امکاناتی که برای استان قم در نظر گرفته می‌شود باید با توجه به شرایط این استان از نظر جمعیت آماری مقیم و شناور، به‌ویژه در مناسبت‌های ملی و مذهبی که احتمال وقوع تصادف و حادثه را افزایش می‌دهد و نیز برگزاری مناسبت‌های مختلف باشد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر 270 نیروی عملیاتی در پایگاه‌ها و 40 نیروی کارشناس در مرکز فرماندهی و ارتباطات به‌صورت شبانه‌روزی و شیفتی مشغول به فعالیت هستند، اضافه کرد: پشتیبانی از این پایگاه‌ها و نیروها که در اقصی نقاط استان پراکنده هستند وجود ستاد پشتیبانی هماهنگ را که همانند نیروهای عملیاتی آماده به خدمت شبانه‌روزی باشند، طلب می‌کند.

وی فرسایش نسبی ناوگان آمبولانس، کمبود پایگاه در شهر و جاده و ناکافی بودن نیروی انسانی برای به‌کارگیری در پایگاه‌های جدید را مهم‌ترین مشکلات پیش روی اورژانس پیش بیمارستانی استان عنوان کرد و خواستار مشارکت همه دستگاه‌های استان خصوصا مدیران حوزه بحران و خیران سلامت در رفع این مشکلات شد.

به گفته شهیدی، مرکز اورژانس 115 قم با کمبود هشت پایگاه شهری و 6 پایگاه جاده‌ای و نیروی عملیاتی متناسب با آن مواجه است.

وی افزود: این کمبودها با توجه به استانداردهای در نظر گرفته شده برای فاصله بین پایگاه‌ها و نیروهای عملیاتی مستقر در پایگاه‌های اورژانس 115 برآورد شده است.

وی اضافه کرد: یک پایگاه جاده‌ای جدید در روستای دستگرد بخش کهک طی روزهای آینده به مجموعه پایگاه‌های استان اضافه خواهد شد.

اورژانس قم با 22 پایگاه شهری، 18 پایگاه جاده‌ای، 43 آمبولانس فعال، یک پایگاه هوایی و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مشغول خدمات‌رسانی به شهروندان می‌باشند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» 24 آذر 98 در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 98 به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن (ع) در شهرک امام حسن (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار 15 خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

*س_برچسب‌ها_س*