امروز اضافه بار ناکارآمدی مسؤولان بر دوش رسانههاست
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عباس محمدیان رئیس سازمان بسیج رسانه کشور پیش از ظهر امروز در اختتامیه جشنواره ابوذر اظهار کرد: امروز اضافه بار ناکارآمدی مسؤولان بر دوش جامعه رسانه است، اگر در اجرای بیانیه گام دوم کم کاری میشود، انتظار است مطالبهگری از سوی خبرنگاران انجام شود.
وی ادامه داد: خبرنگاران سنگرسازان بیسنگر هستند، همه دولتها از ظرفیت خبرنگاران و رسانهها بهرهبرداری کردند و تا زمانی که خبرنگاران به ظرفیت واقعی خودشان نرسند دچار چالش هستند.
رئیس سازمان بسیج رسانه اضافه کرد: تنها قشری که در کشور قلم فروشی نمیکند، خبرنگاران و فعالان رسانهای هستند، صدای شکستن استخوانهای اصحاب رسانه به گوش میرسد ولی اجازه نمیدهند استخوان انقلاب خرد شود.
وی ادامه داد: رسانهای میتواند در جهاد تبیین حرف برای گفتن داشته باشد که مستقل باشد، رسانه وابسته به جریان سیاسی مزدور است، باید در نگرش رسانهای خودمان بازنگری کنیم.
محمدیان افزود: رسانهها در تبیین مسائل اجتماعی باید همت کنند، ذائقه مخاطبان را از افراط سیاسی دور کرده و به رسالت اصلی انقلاب که رسالت فرهنگی است، برگردند.
وی ادامه داد: اگر ادبیات ما انسجام بخشی باشد در جنگ رسانهای ژورنالیستهای غربی نمیتوانند به ما ضربه وارد کنند، ما پرچمدار انقلاب اسلامی ایران هستیم، باید غیرت دینی در کشور را تقویت کنیم، اساس انقلاب اسلامی بر غیرت دینی بنا شده، دشمن با اسلام سیاسی مخالف است نه اسلام سکولار، مدیران سکولار باید به مردم معرفی شوند.
رئیس بسیج رسانه کشور با اعلام اینکه باید صندوق هنر و رسانه از همدیگر تفکیک شود، خاطر نشان کرد: نهضت تربیت رسانه در تراز انقلاب اسلامی در کشور باید ایجاد شود، امروز هیچ نهاد حمایتی در تولید محتوا برنامه ندارد.
حسین احمدی دبیر سومین جشنواره ابوذر مازندران نیز در این مراسم، اظهار کرد: مازندران از جمله استانهای پیشرو در برگزاری جشنوارههای رسانهای کشور است و خبرنگاران این استان در بیشتر اوقات روی خوش به جشنوارهها نشان میدهند.
وی با اعلام اینکه جشنوارههای مطبوعاتی محل عرضه تولیدات خبری است و توسعه کیفی تولیدات رسانهای را به دنبال دارد، گفت: افزایش انگیزه، تجلیل از فرهیختگان عرصه اطلاعرسانی و رشد ظرفیتها از اهداف اصلی رخدادهای رسانهای است.
دبیر سومین جشنواره ابوذر مازندران با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای برگزاری مداوم این جشنواره، خاطر نشان کرد: در این جشنواره رویکرد مطالبهگری در دستور کار دست اندرکاران قرار گرفته است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: سومین جشنواره رسانهای ابوذر از ابتدا همه تلاش خود را مصروف داشته تا با شفافسازی و بررسی علمی آثار، صیانت از تولیدات خبرنگاران را از مرحله دریافت تا داوری را به درستی انجام دهد تا بار دیگر شاهد اقبال عمومی به جشنوارهها باشیم.
احمدی اضافه کرد: در این راه تمام تلاش خود را به کار بستیم تا با انتخاب برترین داوران ملی با ترکیبی از پیشکسوت و جوان، بهترینها را معرفی کنیم هرچند خود را مبرا از خطا نمیدانیم.
وی اضافه کرد: هیأت داوران از سوی مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت ارشاد و از بین داوران خُبره و تراز اول انتخاب و معرفی شدند و در مسیر داوری تلاش کردیم خللی به استقلال داوران وارد نشده و با طمانینه بررسی آثار صورت گیرد.
دبیر جشنواره رسانهای ابوذر مازندران ادامه داد: پرداختن خبرنگاران به زیست بوم مازندران از نکات قابل ذکر این جشنواره بوده و توجه داوران به آثاری که اولویتهای بومی را مدنظر قرار دادند در داوری ها به چشم میخورد.
در ادامه عبدالمهدی حقشناس مسؤول بسیج رسانه استان مازندران، اظهار کرد: این سازمان به دلیل ایجاد انگیزه و قدر دانی از فعالان رسانهای برگزاری جشنوارههای از این دست را در دستور کار دارد.
وی خاطر نشان کرد: هدف ما شناسایی خبرنگاران و فعالان رسانهای در تراز انقلاب اسلامی است، مهمترین وظیفه ما پیگیری مطالبات رهبری در بحث جهاد تبیین است.
مسؤول بسیج رسانه استان مازندران، خاطر نشان کرد: رسانههای بیگانه همه هجمههای خودشان را به سمت کشور میبرند و تلاش بر سیاه نمایی در کشور دارند.
وی اضافه کرد: انتظار داریم فعالان رسانهای افتخاراتی که مردم در اقصی نقاط دنیا کسب کردند را برجسته کنیم و به مردم معرفی کنیم.
حقشناس با اشاره به مشکلاتی که فعالان رسانهای در تهیه و تولیدات رسانهای دارند، گفت: این سازمان از خبرنگارانی که در راه انقلاب و حفظ ارزشهای نظام کار میکنند حمایت میکنند در تولیدات رسانهای پس از نقد انتظار است که راهکار هم ارائه شود.
وی اضافه کرد: قلم خبرنگاران میتواند باعث هدایت و ضلالت و گمراهی شود، قلم مطالبهگری جریان انقلابی برای مردم ارزشمند است و این قلم همیشه مانا و ماندگار است.
عباس زارع مدیرکل ارشاد مازندران در این مراسم اظهار کرد: بسیاری از سایتها استان مازندران فاقد تولید محتوا است که اگر در اختیار ما بوده مجوز برخی از این رسانهها را لغو میکردیم.
وی خاطر نشان کرد: مدیریت فضای مجازی در استان مازندران باید در اختیار فعالان رسانهای مازندران باشد، اگر فردی در حوزه مکتوب فعالیت دارد باید در حوزه فضای مجازی هم فعالیت بسیار مناسب داشته باشد.
زارع با اعلام اینکه بدون تعارف تیراژ روزنامههای ما هزار نسخه است، گفت: اما فعالان رسانهای میتوانند با بازنشر تولیدات خودشان میتوانند بسیار اثرگذار ورود پیدا کنند.
مدیرکل ارشاد مازندران خاطر نشان کرد: در جهاد تبیین فعالان رسانهای با تولید محتوای مناسب باید پیشگام باشند، اما تبیین دستاوردهای نظام اسلامی نباید ما را از بحث نقد دور کند.
وی با اعلام اینکه تولید محتوا در استان بسیار مناسب است، گفت: برای انتشار صفحات مناسبی در اختیار نداریم و باید با هر ظرافت برای انتشار و بازنشر مطالب تولیدی اقدام مناسبی انجام قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطر نشان کرد: فعالان رسانهای ایثارگران پای کار هستند و با وجود عدم حمایتها تلاشهای جهادگرانهای از سوی خبرنگاران استان در حال انجام است.
در ادامه این برنامه بیانیه هیأت داوران جشنواره توسط مختاری قرائت شده در بخشی از این بیانیه آمده است: سومین جشنواره تولیدات رسانه ای ابوذر مازندران با نگاه ویژه و بزرگداشت فیلسوف، دانشمند و متفکر جهان اسلام آیت الله علامه حسن زاده آملی و یاد وخاطره شهید هادی باغبانی به همت سازمان بسیج رسانه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و نهادهای فعال در حوزه فرهنگ و رسانه استان در 13 محور برگزار شد.
558 اثر در دبیرخانه جشنواره استان مازندران دریافت شد که پس از بررسیها 431 اثر به داوری رسید و در نهایت 22 اثر حائز رتبه شدند.
داوران در بخش های مختلف به این باورند کارهای ارائه شده نسبتاً قابل قبول بوده، هر چند انتظار میرفت کمیت و کیفیت آثار ارایه شده فراتر از وضع موجود باشد.
در این مراسم از محمد سلطانی عکاس خبرگزاری فارس استان مازندران، زهرا طاهری و صاحب نجفی به عنوان ارائه دهنده آثار برتر تجلیل شده است.
به گزارش فارس در پایان این مراسم از 22 فعال رسانهای مازندران که در بخشهای مختلف جشنواره موفق به کسب رتبه شدند تجلیل شد.