امسال چه میزان برنج به کشور وارد می شود؟+ جزییات
اقتصادنیوز: امسال پیشبینی میشود که تولید برنج به 2.5 میلیون تن برسد. طبق آمار اعلامی جهادکشاورزی نیاز سالانه کشور به برنج سه میلیون و 200 تن است. بازار هم برای تعادل کماکان نیاز به واردات 700 هزار تن برنج دارد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، امسال پیشبینی میشود که تولید برنج به 2.5 میلیون تن برسد. طبق آمار اعلامی جهادکشاورزی نیاز سالانه کشور به برنج سه میلیون و 200 تن است. بازار هم برای تعادل کماکان نیاز به واردات 700 هزار تن برنج دارد.
خبر مرتبط برنج مورد نیاز کشور چند تن است؟اقتصادنیوز: رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید برنج امسال به 2.6 میلیون تن برسد که در صورت حمایت از تولید امکان رسیدن به خودکفایی وجود دارد.
البته امروز 11 خرداد 1403، تسنیم به نقل از قاسم پیشهور، رئیس نظام صنفی کشاورزی نوشت که کشور برای ذخایر استراتژیک نیاز به واردات 500 تا 600 هزارتن برنج دارد؛ اما در سنوات گذشته یک میلیون و 700 هزارتن تا 2 میلیون تن برنج وارد شده است. با توجه به دادههای پیشهور پیشبینی میشود، امسال حتی برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات برنج نداشته باشیم.
او اعلام کرد که در صورت حمایتهای مناسب از شالیکاران امسال تولید برنج به بالای 2 میلیون و 500 هزارتن میرسد.
پیشهورافزود: با معرفی ارقام جدید و آموزش و ترویج کشاورزان و بکارگیری اقدامات دانش بنیان امکان افزایش تولید در واحد سطح وجود دارد به طوریکه دیگر نیازی به واردات برنج نداریم.
طبق آخرین برآوردهای وزارت جهادکشاورزی در بهمن سال گذشته، متوسط عملکرد تولید شلتوک برنج در هر هکتار از شالیزارهای کشور 5 تن و 440 کیلوگرم است. سهراب سهرابی، مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی همین بهمن ماه 1402، میگوید: عملکرد تولید شلتوک برنج در استان گیلان 4 تن و 700 کیلوگرم و در مازندران 6 تن در هکتار بود.
سهرابی تاکید میکند: با بکارگیری فناوریهای تولید برنج هیبرید، تولید شلتوک تا 10 تن در هکتار افزایش پیدا میکند.
طبق آماری که او ارائه میکند، نیاز کشور با توجه به سرانه مصرف و جمعیت کشور سه میلیون تن برنج سفید و 200 هزار تن ذخیره استراتژیک است.
واردکنندگان هم معتقدند باتوجه به برآوردهایی که برای تولید در سال جاری وجود دارد، برای جلوگیری از شوک به بازار برنج و حفظ تعادل قیمت در این بازار نیاز به ادامه واردات است و جلوگیری از واردات همچون سال 1401 بازار را به شدت بهم خواهد زد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید