امکان فعالیت تشکلهای دانشجویی را فراهم کنیم
تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: تشکلهای دانشجویی؛ اعم از کانونهای فرهنگیهنری، تشکلهای سیاسی، انجمنهای علمی و مانند آن واسطه دانشجویان و مدیران هستند، باید امکان فعالیت را برای تشکلهای دانشجویی فراهم کنیم.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری در هفتاد و یکمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها اظهار داشت: بازتاب فعالیت های فرهنگی دانشجویی باعث میشود فعالان عرصه فرهنگی نسبت به ادامه راه خود تشویق شده همچنین سایر دانشجویان از این فعالیت های ناب الگو بگیرند.
وی افزود: معمولاً حضور رسانه ها در محیط دانشگاه برای مصاحبه با روسای دانشگاهها، مدیران و محققان صورت میگیرد و کمتر به فعالیتهای جمع های کوچک دانشجویی پرداخته میشود. باید این نقیصه را رفع کنیم و در این راه، همکاری مدیران فرهنگی دانشگاه ها با مدیران روابط عمومی و همچنین واحدهای استانی صدا و سیما ضروری است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این مراسم که در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، خاطرنشان کرد: در مباحث فرهنگی به طور معمول به تهدیدها اشاره و از فرصت های موجود و ظرفیتهای فعالیت های فرهنگی که در دانشگاهها وجود دارد غفلت میشود. توجه ویژه به این فعالیت ها باعث انتشار و تسری شور و نشاط موجود در این فعالیت های ناب جمع های کوچک فرهنگی به سایر اجتماعات میشود و برای کشور بسیار مغتنم است.
کلانتری تاکید کرد: کانون های فرهنگی، انجمن های علمی و تشکلهای دانشجویی از پیشگامان و فعالان مطرح محیطهای دانشگاهی هستند و اینکه در برخی از دانشگاه ها برای در اختیار گذاشتن فضاهای فرهنگی مانند استفاده از سالن اجتماعات از دانشجویان هزینه دریافت میشود، اقدامی است که مورد تایید وزارت علوم نیست و نباید شاهد چنین روندی در دانشگاه ها باشیم.
سند دانشگاه اسلامی مهم ترین و محوری ترین متن قانونی مورد توجه فعالان فرهنگی در دانشگاه ها هست و مفاد این سند باید مورد توجه معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه ها قرار گیرد.
تاکید بر همراهی مدیران فرهنگی با دانشجویان
وی با یادآوری اینکه بخش مدیریت فرهنگی در دانشگاهها در صف اول ارتباط با دانشجویان قرار دارد، گفت: مدیریت های فرهنگی مکان ظهور چهره پرنشاط، مشفقانه و دلسوزانه محیط دانشگاه هست و دانشجویان نیز از مدیران فرهنگی انتظار دارند که در کمال دلسوزی و مهربانی آنان را مشاوره و یاری کنند و ما وظیفه داریم مثل فرزندان خود به دانشجویان کمک کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم داوطلبانه بودن و همراه با شوق و انگیزه بودن را از خصوصیات متمایز فعالیت فرهنگی نسبت به فعالیتهای علمی و درسی دانست و تاکید کرد: انگیزه حضور دانشجویان در چنین فعالیت هایی حس مسوولیت اجتماعی است، باید امکان کنشگری فرهنگی را برای دانشجویان آسان کنیم.
تشکل های دانشجویی اعم از کانونهای فرهنگی هنری، تشکلهای سیاسی، انجمن های علمی و مانند آن حلقه های میانی فعالیتهای فرهنگی و واسطه دانشجویان و مدیران هستند. باید امکان فعالیت را برای تشکل های فرهنگی فراهم کنیم.
توجه به ظرفیت های فرهنگی
قائم مقام رییس صدا و سیما در امور فرهنگی نیز در نشست مدیران فرهنگی دانشگاهها گفت: باید از این خطای راهبردی که تمام توجه خود را به مقابله با مشکلات و ناهنجاری های فرهنگی و فعالیت های دشمن کرده ایم؛ فاصله بگیریم و در عین توجه لازم به این مباحث، به معرفی و شناسایی ظرفیت های فرهنگی کشور نیز توجه کنیم؛ امری که تاکنون از آن به مقدار زیادی غفلت شده است.
وحید جلیلی افزود: برای نمونه در بحث جریان شناسی فقط به جریان شناسی احزاب و تشکل های مخالف با انقلاب اسلامی تمرکز کرده و هیچ تلاش خاصی را برای معرفی جریان های داخل جبهه انقلاب اسلامی انجام نداده ایم.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم ظرفیت ها و فرصت های موجود در جبهه فرهنگی کشور در بخش های مختلف هنری و ادبی به جوانان معرفی و شناسانده شود زیرا ما در عرصه هنر انقلاب شخصیت هایی داریم که شهرت جهانی دارند ولی در داخل مورد توجه نبوده اند.
قائم مقام رییس صدا و سیما در امور فرهنگی همچنین گفت: با معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم مذاکراتی انجام شده تا امکان انعکاس رخدادهای فرهنگی دانشجویی در اقصی نقاط کشور فراهم شود و در این موضوع، بزرگی رخداد برای ما مهم نیست بلکه اثربخشی و داشتن وجه زیبایی شناسانه و نوآورانه کافی است.
این گردهمایی از روز سه شنبه 15 شهریور در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران آغاز شد و تا روز پنجشنبه 17شهریور ادامه دارد.