امینی: جشنواره فیلم فجرجشن یکدلی و همراهی همه سینماگران است / مشقی برای تضارب آرا و پرهیز از دوگانگی
دبیر جشنواره فیلم فجر در یادداشتی با تکریم خانواده سینمای ایران، به لزوم همدلی و یکرنگی اهالی سینما تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکدلی و همدلی برای مردم کشور و در میان همه اقشار و صنوف، شاید ضروریترین امر باشد. هنرمندان نیز از این قاعده مستثنا نیستند. اگر برخی بر شکافها و انشقاقها اصرار دارند نباید آنان را در این میان به حساب آورد. در روزهای گذشته افسوسناک آنکه برخی از چهرههای فرهنگی اعم از مدیر و فیلمساز با مطالبی آن هم در روزهایی که همه فعالین فرهنگی، رسانهای و هنری در خانه جشنواره مشغول و در حال تلاش برای اجماع و همدلی میان مردم و هنرمندانند، بر شکافها میدمند.
شاید این رویه در زمانی و در جایی که فضای نقد فراهم باشد قابل تأمل باشد اما به قول قدما هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
امروز مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر به نشانه تکریم هنرمندان و برای حمایت از آنان، در روزهایی که عفو و گذشت پرچمدار و میداندار ایران شده است، یادداشتی منتشر کرده است که نشان میدهد باید نگاهی دیگر به هنر و هنرمندان در این روزها داشت:
"جشنواره فیلم فجر، بیش از هر کارکرد و هدفی، نقطه تلاقی اندیشه، خرد، هنر و استعداد بوده است. چهل دوره پر فراز و نشیب سپری شده و تاریخ، به این رویداد اعتبار و اصالت داده است. در مسیر این حرکت، سینماگران پرشمار، با دیدگاهها و رویکردهای متنوع، درخشیده و بخشی از تاریخ سینمای ایران را معنا بخشیدهاند. جشنواره فیلم فجر، متعلق به یک تفکر نبوده و نیست، ریشههای این درخت تناور در خاک سرزمینی هنرخیز و شاخههایش در آسمان آبی فرهنگی هزاران ساله و سرچشمه خلاقیت و جسارت است.
تشکر سوپراستار قدیمی سینما از رهبر معظم انقلاب10 روز برگزاری جشنواره، تمرینی است برای تحمل و مدارا. برای مشق شنیدن، درک رقابت حرفهای و انعکاسی از روح جامعهای زنده و پویا که چندصدایی است و تکثر و تضارب آرا در آن مشهود است. در دورههای قبل، جشن بزرگ سینمای ایران، گستردگی بیشتری داشت، همه ما که بخشی از خانواده سینما بودیم در کنار هم، درخشش سیمرغ را در دستان سینماگران دیدیم و پرواز این پرنده اسطورهای را در آسمان جشنواره، نظاره کردیم.
بر خود فرض میدانیم که دوستان و همراهان سالهای قبل را محترم بدانیم و منتظر روزی باشیم که با فرو نشستن غبارها، اعضای خانواده سینما، همچون گذشته، یکدل در این جشن شرکت کنند که بیحضور آنان، این ضیافت حلاوت سالهای گذشته را ندارد. میدانیم که در این روزهای سخت، زیر بار فشارهای مختلف و هجمه و دیکتاتوری رسانههای غربی، هیچ گوهری به اندازه وحدت، قلبهای ما را آرام نخواهد کرد و شادی و سعادت را به کشور باز نخواهد گرداند.
این خانه متعلق به همه ما است و همه ما، چه آنها که هستند و چه دیگرانی که به دلایل مختلف، ترجیح دادهاند این بار کنار ما نباشند، برای تعالی این سینما تلاش میکنیم. در این روزهای دشوار، نگاهی پدرانه و توأم با سعه صدر، ما را به سرمنزل آرامش خواهد رساند و مانع تشتت و دلآزردگی بیشتر و سوء استفاده جریانهای مخالف، خواهد شد.
جشنواره فیلم فجر، چهل و یک دوره نماد وحدت، یکپارچگی و همراهی سینمای ایران بوده است. پس از این هم، چراغ همدلی خانواده سینما در این خانه روشن است. آنچه در این مسیر به دست آمده، دستاوردی ملی است که تاریخ سینمای ایران را غنا میبخشد، آن را حفظ کرده و به آیندگان بسپاریم".