چهارشنبه 3 بهمن 1403

اُمیکرون میهمان ناخوانده این روزهای ایرانی ها / زنگ خطر اُمیکرون از همه‌گیری بالا تا مقابله گروهی برای دریافت واکسن

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اُمیکرون میهمان ناخوانده این روزهای ایرانی ها / زنگ خطر اُمیکرون از همه‌گیری بالا تا مقابله گروهی برای دریافت واکسن

وزرات بهداشت با هدف پیشگیری از روند افزایشی ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسینه شدن را از مهمترین عوامل موثر اعلام کرده است؛ اما گروهی از افراد همچنان از دریافت واکسن خودداری می کنند؛ در حالی که ثابت شده که با افزایش روند واکسیناسیون، فوتی‌ها کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، پیک پنجم کرونا از جمله پیک های سنگین و به شدت دردآوری برای کشور بود که شاید به جرات بتوان مطرح کرد که در این پیک کمتر خانواده ای عزیزی را از دست نداده باشد و گونه دلتا از بین گونه های شناسایی شده تاکنون سنگین ترین نوع کرونا بوده است.

پیک پنجم در استان خراسان شمالی از مرداد تا شهریور 520 هم استانی را روانه سینه قبرستان کرد و هزاران خانواده را داغدار کرد، این آمار را اگر بخواهیم با حوادثی مانند تصادف جاده ای مقایسه کنیم برابر با این است که طی 2 ماه حداقل، حادثه تصادف برای 10 اتوبوس اتفاق بیافتند و تمام 50 سرنشین آن کشته شوند، همچنین تا انتهای پیک پنجم، هشت هزار نفر در بیمارستان های استان خراسان شمالی بستری شدند که بسیاری هنوز هم با عوارض این ویروس کشنده دست و پنجه نرم می کنند.

همه این مصیبت ها بخاطر این دامنگیر مردم می شود که بسیاری با وجود تاکید متخصصان علم پزشکی بر استفاده از ماسک و تزریق واکسن از رعایت نکات بهداشتی و واکسیناسیون خودداری می کنند.

این در حالی است که با تغییر دولت و در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون در سراسر کشور، در حال حاضر بخش زیادی از مردم جامعه نسبت به کرونا واکسینه شده اند و به وضوح می توان تغییرات میزان آماری فوتی ها بعد از افزایش روند واکسیناسیون دریافت کرد.

حدود دو ماه است که گونه جدیدی از کرونا تحت عنوان اُمیکرون رونشان داده و نگرانی هایی جدیدی را در دل مردم ایجاد کرده است.

شایع ترین علائم این گونه جدید تب، سرفه، خستگی، از دست دادن چشایی یا بویایی است، اما باتوجه به جهش بالای این ویروس و همه گیری آن اضطراب ها دوباره جان گرفته است و مردم به تب و تاب افتاده اند.

لازم به ذکر است که در شرایط فعلی وزرات بهداشت با هدف پیشگیری از روند افزایشی ابتلا و فوتی ها رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسینه شدن را از مهم ترین عوامل موثر اعلام کرده است، اما گروهی از افراد هم اکنون نسبت به دریافت واکسن خودداری دارند و با این شرایط قطعا باعث به خطر انداختن سلامتی خود و سایر افراد جامعه خواهند شد.

علاوه بر این تزریق دوز سوم واکسن کرونا نیز مدت زمانی است که آغاز شده است.

گفتنی است که روند ابتلا به کرونا در گونه جدید اُمیکرون درسراسر کشور آغاز شده و در حال پیش روی است، اما تاکنون براساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هیچ گونه ای از اُمیکرون در استان شناسایی نشده است.

استفاده از ماسک 30 درصد در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون موثر است

سید جواد پورنقی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه یکی از توصیه ها این است که استفاده از ماسک در تمامی مجامع، سازمان ها، ادارات، دانشگاه ها و تمامی محل های تجمع مسقف، الزامی شود، اظهار داشت: باید از ماسک های استاندارد استفاده شود، چرا که ماسک های پارچه ای، کارایی چندانی ندارند و ماسک های استاندارد و سه لایه برای افراد عادی، مورد تایید است.

وی ادامه داد: در مطالعات نشان داده شده که استفاده از ماسک حدود 30 درصد می تواند در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون موثر باشد.

پورنقی اضافه کرد: باتوجه به مطالعاتی که در مورد اثرات واکسیناسیون انجام شده، توصیه این است که مردم سریعا نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند چراکه تزریق دُز سوم، می تواند بیش از 80 درصد از بستری شدن در بیمارستان ها پیشگیری کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه واکسن در مراکز واکسیناسیون وجود دارد، امیدواریم مردم برای دریافت واکسن به مراکز اعلام شده مراجعه و استقبال کنند تا ان شاءالله بتوانیم این مرحله را پشت سر بگذاریم.

واکسیناسیون 94 درصدی جمعیت بالای 12 سال خراسان شمالی در دوز اول

فیض الله برزگر، رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه براساس شاخص در جمعیت رده سنی بالای 12 استان خراسان شمالی 94.3 درصد شامل 553 هزار نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، اظهار داشت: علاوه بر این در نوبت دوم نیز 491 هزار نفر شامل 83.7 درصد از افرادی بالای 12 سال استان واکسینه شده اند.

وی ادامه داد: همچنین در رده سنی بالای 18 سال استان خراسان شمالی نیز 481 هزار نفر شامل 93.5 درصد، دوز نخست واکسن و در همین رنج سنی 428 هزار نفر شامل 83 درصد دوز دوم واکسن را دریافت کرده اند.

برزگر با اشاره به اینکه رده سنی 12 تا 18 سال در گروه دانش آموزی قرار می گیرد، گفت: در این گروه سنی 415 هزار نفر شامل 99.7 درصد دوز نخست واکسن و 289 هزار نفر شامل 87.3 درصد دوز دوم واکسن را تزریق کردند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: میزان تزریق واکسن دوز نخست به نسبت کل جمعیت استان خراسان شمالی 557 هزار نفر شامل 73 درصد و نوبت دوم واکسن 494 هزار نفر شامل 65 درصد واکسینه شدند.

30 درصد از جمعیت واجد الشرایط استان دوز سوم واکسن را دریافت کردند

برزگر با اشاره به اینکه روند ابتلا بیماری کرونا، بستری و سرپایی ها روند افزایشی پیدا کرده است، گفت: این در حالی است که از جمعیت واجد الشرایط استان خراسان شمالی تاکنون 140 هزار نفر شامل 30 درصد از 491 هزار نفری که دوز دوم را دریافت کرده بودند، مرحله سوم واکسن کوید 19 را تزریق کردند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از انتهای سال 98 تاکنون که کرونا شیوع پیدا کرده، درمانی قطعی برای آن شناسایی نشده است، گفت: براین اساس مردم نسبت به این قضیه نباید ساده انگاری داشته باشند و با رعایت پروتکل ها و استفاده از ماسک و واکسیناسیون گامی مثبت در جهت روند نزولی این بیماری داشته باشند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: شایان ذکر است که قطعا کاهش روند فوتی های کرونا در سراسر کشور نشان دهنده تاثیر مثبت افزایش واکسیناسیون بوده است، زیرا دارویی برای درمان قطعی این بیماری تولید نشده است.

وضعیت قرمز رعایت پروتکل های بهداشتی در 7 شهرستان خراسان شمالی

برزگر اضافه کرد: براساس آماری که در سامانه ماسک ارائه شده است، در استان خراسان شمالی از لحاظ میزان بستری، شهرستان گرمه در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان های استان در حالت آبی قرار دارند.

وی یادآور شد: همچنین براساس همین آمار ها، میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان شیروان نارنجی و در سایر شهرستان ها وضعیت قرمز را دارد و این می تواند زنگ خطری برای راه اندازی پیک ششم کرونا در خراسان شمالی باشد.

انتهای پیام /