انبارها پر از برنج است و نیازی به واردات نیست
مجری طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به پیشبینی برداشت 2.7 میلیون تن برنج و واردات 491 هزار تن در 5 ماهه نخست امسال، دیگر نیازی به واردات مجدد نیست.
مجری طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به پیشبینی برداشت 2.7 میلیون تن برنج و واردات 491 هزار تن در 5 ماهه نخست امسال، دیگر نیازی به واردات مجدد نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به پیشبینی برداشت 2.7 میلیون تن برنج، واردات 491 هزار تن از این محصول در 5 ماهه نخست امسال و باقیمانده انبارهای کارخانههای شالیکوبی و کشاورزان از سال گذشته، نیازی به واردات نداریم.
وی تصریح کرد: انبار کارخانههای شالیکوبی و کشاورزان در سال جاری مملو از برنج بوده و دغدغه کشاورزان در زمینه فروش این محصول است.
وی ادامه داد: باقیمانده برنج انتقالی در انبار کشاورزان از سال 1402 به سال 1403 دستکم 100 هزار تن است.
سهرابی نیاز سالانه برنج کشور را با احتساب جمعیت 86 میلیون نفری و متوسط سرانه مصرف 35 کیلو گرم، حدود 3 میلیون تن برآورد کرد و گفت: اما بنا به دلایلی همچون همهگیری کرونا و تغییر رژیم غذایی روزانه، سرانه مصرف طبق گزارش مرکز آمار ایران و موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی به 27 کیلو گرم رسیده است.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر سرانه مصرف برنج بر اساس گزارش مرکز آمار این عدد باشد، تولید و تامین 3 میلیون تن برنج، نیاز 111 میلیون نفر را برآورده میکند.
وی بار دیگر بر عدم نیاز به واردات برنج به کشور تاکید و بیان کرد: بارش خوب فصل بهار و اقداماتی مانند توزیع به موقع کود، استفاده از بذور اصلاح شده، توسعه کشتهای مکانیزه، استفاده از رتون و کشت مجدد در شالیزارها، اجرای پروژه خشکهکاری و آبیاری تناوبی به افزایش تولید و بهرهوری در واحد سطح کمک کرده است.
سهرابی در همین حال گفت: در برنامه هفتم توسعه، خودکفایی 90 درصدی برنج هدفگذاری شده است.