انتشار خاطرات روحانی که علیه استعمار نفتخوار انگلیس جهاد کرد
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «خاطرات آیتالله مستجابی» از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شد. آیتالله مستجابی از علمای مبارزی است که نقش ویژهای در نهضت ملی نفت داشت و خاطراتی خواندنی و جذاب از برهههای مختلف تاریخ معاصر ایران دارد. مؤلف کتاب در پیشگفتار، آیتالله مستجابی را اینگونه معرفی میکند: «ایشان دست راست آیتالله کاشانی،...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «خاطرات آیتالله مستجابی» از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شد.
آیتالله مستجابی از علمای مبارزی است که نقش ویژهای در نهضت ملی نفت داشت و خاطراتی خواندنی و جذاب از برهههای مختلف تاریخ معاصر ایران دارد. مؤلف کتاب در پیشگفتار، آیتالله مستجابی را اینگونه معرفی میکند: «ایشان دست راست آیتالله کاشانی، رفیق خاص نواب صفوی، محرم اسرار امام موسی صدر، یار باوفای شهید سیدمحمدباقر صدر و دوست صدیق مصطفی خمینی...» بود.
حجتالاسلام روحالله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مقدمه این کتاب مینویسد: «هنگام بازخوانی نهضت ملی شدن صنعت نفت با نام آیتالله مستجابی با همین عنوان «آیتالله» در منابع نهضت آشنا شدم.
از او در زمره مبارزانی یاد شده بود که علیه استعمار نفتخوار انگلیس و رژیم وابستهی پهلوی دست به جهادی بیامان زده بود. در ذهنم چنین شکل گرفته بود که آیتالله مستجابی آن زمان از لحاظ طبیعی باید در بهشت نزد اولیا و اجدادش راحت جان طلبیده باشد تا اینکه دوستان دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان مرا برای یک سخنرانی دعوت کردند. پس از اتمام مراسم یکی از دانشجویان گفت: آیا تمایل به دیدار آیتالله مستجابی دارید؟ ابتداء با ناباوری پرسیدم همان شخصی که در نهضت ملی شدن نفت نقش داشته است؟ گفت: آری. بیصبرانه اشتیاق خود را اعلام کردم تا به حضورش رسیدم. مردی که گذشت زمان جسمش را کهن کرده بود، ولی روحش پر از شادی و نشاط با همان روحیهی انقلابی و ولایی. از سرحال بودن او سرخوش شدم و از سر «آیتالله» لقب گرفتن او در عنفوان جوانی پرسیدم. او پوشهای را از لابهلای کتابخانهی درهم ریختهاش بیرون کشید و سندی را ارائه داد که در همان جوانی آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی به او اجازهی اجتهاد داده بود...»
خاطرات آیتالله مستجابی به انضمام اسناد، دست نوشتهها و تصاویر با روایتی جذاب و روان، خواننده را به دل تاریخ میکشاند.
گفتنی است این دوره دو جلدی در مجموع در هفت بخش تدوین شده است. این خاطرات، به تدوین امیر قنبری، با قیمت 130 هزار تومان توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند از طریق مراجعه به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به نشانی irdc.ir این اثر را تهیه کنند و یا با شماره 22211174 تماس حاصل نمایند. همچنین میتوانند این کتاب را از فروشگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی واقع در خیابان انقلاب، خیابان 12 فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری، نبش مجمع ناشران تهیه کنند.