انتشار نتایج مطالعات واکسن کووایران برکت در هفتهنامه پزشکی انگلیس
تهران - ایرنا - مقالهای از نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی مراحل اول و دوم واکسن کووایران - بیای 1 (BIV1-CovIran) کرونا (واکسن برکت) در هفته نامه مطالعات پزشکی بیامجی اوپن (BMJ Open) انگلیس منتشر شد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نگارش این مقاله که یافتههای کارآزمایی بالینی فاز یک و دو واکسن کوایران را گزارش میکند، در خرداد 1400 شروع شد. مقاله 9 شهریور سال گذشته به هفته نامه مطالعات پزشکی بیامجی اوپن ارسال شد. این مجله از زیرمجموعههای انتشارات بیامجی است.
پاسخهای داوران مقالات اول دی ماه از جانب مجله ارسال شد. نظر شش داور برای نویسندگان ارسال شده بود. اولین داور مقاله دکتر استفان توماس / Dr. Stephen J Thomas از دانشگاه پزشکی اپستیت نیویورک SUNY Upstate Medical University بود که از مجریان کارآزمایی بالینی واکسن BNT162b2 و از نویسندگان مقاله فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن بودهاند.
پاسخ نویسندگان به نظرات داوران به همراه نسخه اصلاح شده مقاله در تاریخ 18 دی به مجله ارسال شد. بر همین اساس در تاریخ 7 اسفند، نظر یکی از داوران مجدد برای نویسندگان ارسال شد که در تاریخ 17 اسفند مجدد نسخه اصلاح شده مقاله و پاسخ های نویسندگان به داور به مجله فرستاده شد. نامه پذیرش مقاله از جانب مجله در تاریخ 25 اسفند به دست نویسندگان رسید. نظرات داوران، پاسخهای نویسندگان مقاله و تمام نسخههای مقاله در روند داوری همراه نسخه نهایی مقاله منتشر خواهد شد. این مقاله در 19 فروردین 1401 منتشر شد.
به گزارش ایرنا، واکسن کوو ایران برکت، نخستین واکسن ایرانی کرونا است که موفق به اخذ مجوز اضطرای شد و در حال توزیع در مراکز واکسیناسیون به هموطنان تزریق می شود. فاز انسانی تحقیقات این واکسن ایرانی؛ 9 دی ماه 1399 با تزریق به دختر رئیس قبلی ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد. تعداد داوطلبان این مرحله 56 نفر بودند که همه آنها طی دو مرحله واکسن خود را دریافت کردند.
مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که از 9 دی ماه 1399 آغاز شده بود تا روز 30 بهمن همین سال با تزریق واکسن به تمام داوطلبان، به کار خود پایان داد. تا 14 اسفند 1399 آخرین نمونه خونگیری از داوطلبان انجام و نتایج نهایی فاز یک تست انسانی در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفت.
فاز دوم مطالعات بالینی نخستین واکسن ایرانی کرونا تولید شده در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به نام " کوو ایران برکت" 25 اسفند ماه با تزریق بر روی دو داوطلب آغاز شد.
تعداد داوطلبان این مرحله 280 نفر بودند که از این تعداد 200 نفر کمتر از 50 سال و بقیه داوطلبان بیش از 50 سال داشتند و با تزریق 2 دز واکسن به همه داوطلبان، این واکسن مرحله دوم کارآزمایی بالینی خود را با مو فقیت پشت سر گذاشت.
مطالعات بالینی مرحله سوم واکسن "کوو ایران برکت" پنجم اردیبهشت 1400 در هتل ارم تهران آغاز و طی آن این واکسن به سه داوطلب، دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری های عفونی، حسینعلی شهریاری نماینده مردم سیستان و بلوچستان و رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و محمدعلی امیرزرگر ایمونولوژیست و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران تزریق شد.
مجوز استفاده اضطرار مصرف عمومی این واکسن اواخر خرداد ماه سال جاری پس از گذر موفقیت آمیز از مرحله سوم کارآزمایی بالینی صادر شد و این محصول کاملا ایرانی برای تزریق به مردم در اختیار مراکز واکسیناسیون قرار گرفت.