یک‌شنبه 30 دی 1403

انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی

بخش اول کتاب به روزنوشت های جنگ می پردازد. از خاطرات تکان دهنده ی سیمونف از مسکو در معرض اشغال و استالینگراد ویران تا فتح برلین.

کتاب "خاطرات ومقالات درگذر از خطرات" نوشته کنستانتین سیمونف و ترجمه ی هاشم حسینی توسط نشر سولار منتشر شد.

کنستانتین سیمونف که روزنامه نگار برجسته عصر خود بوده، این کتاب را در 3 بخش و 29 فصل متشکل از چند گزارش، روزنوشت، دیدار و گفت وگو، نوشته است.

بخش اول کتاب به روزنوشت های جنگ می پردازد. از خاطرات تکان دهنده ی سیمونف از مسکو در معرض اشغال و استالینگراد ویران تا فتح برلین.

بخش دوم کتاب تحت عنوان "دیدار ها و نقد" شامل دیدارهای ادبی بیرون آمده از"حصارهای آهنین" اتحاد شوروی با چارلی چاپلین، همینگوی و... نویسندگان آمریکایی است.

بخش سوم وپایانی کتاب دربرگیرنده شخصیت سنجی های ادبی / رسالت درهنروادبیات با ارزیابی آثار تالستوی، ارنست همینگوی، بولگاکف، نرودا، لورکا، ناظم حکمت، شولوخف، ایوان بونین و... است.

مترجم، هاشم حسینی (متولد 1333، آبادان) معتقد است این کتابِ در نوع خود منحصر به فرد و دارای داده های تازه ی سیاسی، ادبی وفرهنگی است وهمین باعث شد چنین کتابی را ترجمه کند.

مترجم در مقدمه کتاب آورده است: "به چند دلیل و انگیزه کتاب را به پارسی برگردانده ام: نخست به خاطر رسالت ستودنی روزنامه نگاری انسانگرا که با بی طرفی و در دفاع از ارزش های انسانی، بخش های ناگفته ای از رنج بشر در جنگ های سازمان داده شده از سوی قدرت های جهانیِ مدافع استعمار و فاشیسم را باز می گوید.

دوم: نگرش های روشنگرانه او در باره ی شخصیت های معروف با نگاه و زبانی متفاوت.

سوم: سیمونف با رویکردی شفاف و تا حدی انتقادی به فرهنگ و شماری از شخصیت های حزبی اش / نظام کمونیستی کشور و زمانه اش مانند استالین و خود شیفته های دور و برش دارد، می پردازد.

چهارم: سیمونف آیینه ی فرهنگ اتحاد شوروی و فرهیختگی انسان روس بوده و از این رو، به شناخت ژرف ما از دستاوردها، کاستی ها و پیروزی / شکست های حکومت تک ساحتی متکی بر نظام عقیدتی / ایدئولوژیک، از دوران تزارها تا اتحاد شوروی سوسیالیستی یاری می رساند".

حسینی افزود: کتاب حاضر دریچه های تازه ای به سینما در پرداخت به روش های فیلم سازی چارلی چاپلین و فیلم سازان آمریکایی، فرانسوی و آلمانی؛ هم چنین سینمای مستند زمان جنگ، شیوه های داستان نویسی همینگوی، تالستوی، بولگاکف، شولوخف و خلاقیت های شعری لورکا، ناظم حکمت، نرودا و دیگران می گشاید.

هاشم حسینی در نیم قرن فعالیت ادبی ازجمله نوشتن داستان، سه مجموعه شعر با نام های " پچپچه در باد" و "مترسکی در مترو" و "اودیسه به ساعت سنگ"، نقد کتاب و جستارهای آکادمیک در مطبوعات کشوری، همچنین کتاب های متعددی را ترجمه کرده که از آن میان می توان به نمایشنامه ی "آسایشگاه"/ هرولد پینتر؛ رمان "از جایگاه"/ جان گریشام؛ من، پینوکیو / مایکل مورپورگو؛ پیاله ای ساکی زیر درختان پرشکوفه ی گیلاس (کاغذی و صوتی)/ یوشیدا کِنکو؛ کوری / ژوزه ساراماگو؛ شهریار و شهروندان / گریس گودل؛ شکوه گدایی / داستان های کوتاه از نویسندگان آفریقا" اشاره کرد.

تماشاخانه

ببینید | گرانی با سفره مردم چه کرده؟ کاهش چشمگیر مصرف گوشت، مرغ و لبنیات / خطر شیوع سوتغذیه

ببینید | پای پرده سینما به آب هم باز شد / سینمای شناور در ونیز

فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی 2
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی 3
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی 4
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی 5
انتشار کتابی از یک روزنامه نگار دوره شوروی 6