انتقاد عفو بین الملل از حذف نام ائتلاف عربی از فهرست سیاه سازمان ملل
تهران - ایرنا - سازمان عفو بین الملل شب گذشته با صدور بیانیه ای از حذف نام ائتلاف عربی در یمن به رهبری سعودی از فهرست سیاه «نقض کنندگان حقوق کودکان» انتقاد کرد.
به گزارش روز شنبه تارنمای روزنامه فرامنطقه ای «القدس العربی» چاپ لندن، سازمان مزبور گفت: پیامدهای منفی حاصل از درگیری نظامی در یمن تا نسل های آتی باقی خواهد ماند.
بیانیه سازمان عفو بین الملل افزود: «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در حالی ائتلاف سعودی را از فهرست کودک کش های جهان حذف کرد که در سال 2019 این ائتلاف 222 کودک یمنی را به قتل رسانده و یا دچار معلولیت کرد.
بر پایه این گزارش، سازمان ملل دوشنبه هفته گذشته گزارشی در ارتباط با نقض حقوق کودکان و درگیری های مسلحانه در سال 2019 منتشر کرد اما در آن از ائتلاف عربی عامل عملیات نظامی در یمن از ماه مارس 2015 نامی نبرد.
گوترش در توجیه حذف نام ائتلاف و عربستان از فهرست یاد شده مدعی شد که ائتلاف برای در امان ماندن کودکان در طی عملیات نظامی خود مجموعه ای از اقدامات را به اجرا درآورد.
از سوی دیگر بر پایه همین گزارش، سازمان «دیده بان حقوق بشر» که مقر آن در نیویورک است نیز دوشنبه گذشته با صدور بیانیه ای از درج نشدن نام ائتلاف عربی در فهرست سازمان ملل در خصوص نقض کنندگان حقوق کودکان به رغم «اقدامات شدید مستمر ائتلاف علیه کودکان یمن» انتقاد کرد.
شایان ذکر است عربستان در سال 2017 درج نام ائتلاف عربی در فهرست مزبور را مردود دانست.
مرکز حقوق بشر و رشد و توسعه «عین الانسانیه» در 23 خرداد با انتشار گزارشی در ارتباط با آمار تلفات حاصل از 1900 روز تجاوز سعودی آمریکایی علیه یمن اعلام کرد که طی مدت یاد شده حدود 42 هزار و 751 تن از غیرنظامیان یمنی، شهید و یا زخمی شده اند که از این میان 6 هزار زن و کودک به شهادت رسیده اند.
عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین 94 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد. کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بینتیجه بودن آن به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعهطلبانه و طمع ورزیهای خاص خود در یمن، به حضور نظامیاش در این کشور تا به امروز ادامه داده است. این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن ده ها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیونها تن از شهروندان محروم و ویرانی زیرساختها و قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار در این کشور، نتیجهای به همراه نداشته است.
عربستان در تجاوز خود علیه یمن از حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم مالی، نظامی، سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهرهمند بوده است.
1487
*س_برچسبها_س*