انتقاد هاشمی از کوتاهی شهرداری تهران در راهاندازی سامانه هشدار سریع زلزله
رئیس شورای شهر تهران به عدم راهاندازی سامانه هشدار سریع زلزله از سوی شهردار تهران انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن هاشمی در جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهر تهران که صبح امروز با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مختلف در مرکز فرماندهی ستاد مدیریت بحران تهران برگزار شد با اشاره به مسئولیت جدید شهردار تهران با حکم وزیر کشور به عنوان فرمانده میدان بحران کلانشهر تهران اظهار کرد: این مسئولیت بسیار سنگین است و در واقع فرماندهی میدان عملیات بدون امکانات است و به نظر میآید که این امکانات باید توسط فرمانده پیشبینی شود و کار سخت و بسیار دشواری است.
وی با اشاره به آمادگی 18 درصدی تهران در برابر زلزله، گفت: اعلام آمار 18 درصد جای تأسف دارد و ما در شورای شهر تهران آمادگی هر نوع همکاری در ارتباط با افزایش این درصد داریم همچنین باید دستگاهها و سازمانهای مختلف نیز وظایف مرتبط با خود را انجام دهند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حضور و پیگیری سازمان شرکت آب و فاضلاب شهر تهران در مورد مسائل کاریشان در شورای شهر تهران افزود: چندی پیش آنها بدون سر و صدا نامهای را به شورا ارسال کردند و ما نیز مسائل آنها را بررسی و کار کارشناسی کردیم و کار خوبی برای آنها صورت گرفت همچنین بازتاب خوبی در بیرون به همراه داشت که پیشبینی میشود سایر شرکتها از جمله برق و مخابرات نیز در این زمینه ورود جدی را داشته باشند و میتوانند با اقدامات موثر شرایط خوبی را در ارتباط با مواقع بحرانی بویژه در زلزله فراهم کنند.
هاشمی اضافه کرد: مسئله اسکان و استانهای معین کار بسیار ارزندهای است که متاسفانه رها شده است و با تغییر هر استاندار و یا مدیر این مسئله به فراموشی سپرده میشود. به عنوان مثال بنده در سفرهایی که به استانهای مختلف داشتهام در رابطه با این موضوع پرسوجو کردم اما هیچ یک از مدیران اطلاعاتی از این مسئله نداشتند و انتظار میرود جلسات به صورت مستمر، مدوام و جدی پیگیری شود تا هر استان وظیفه خود را در ارتباط با وقوع بحران (زلزله) بدانند.
وی با اشاره به اینکه سوتزنی در فساد و همه چیز جدی شده است گفت: باید جزوه و کتابچهای تهیه شود و تمام وظایف دستگاهها در آن پیشبینی شود و حتی این جزوه در اختیار رسانهها قرار داده شود و مشخص شود چه کسی نسبت به وظایفش قصور داشته است. در آن جزوه همچنین باید میزان پیشرفت فعالیت آن دستگاه و سازمان نیز مشخص شود و در صورتی که کمکاری از سوی سازمان و دستگاهی ایجاد شود به آنها تذکر لازم داده شود.
هاشمی همچنین از عدم راهاندازی سامانه هشدار سریع زلزله انتقاد کرد و گفت: قرار بود این سامانهها در تهران راهاندازی شود که هنوز عملیاتی نشده است و در شورای شهر هیچ گزارشی از وضعیت آمادگی نداریم و امیدواریم این موارد به صورت گزارش و کتابچه تهیه شود.
وی به امدادرسانی به مجروحان در بازه زمانی بین 24 تا 48 ساعت در زمان زلزله اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم در کمترین بازه زمانی به مجروحان ناشی از زلزله برسیم و در واقع بعد از این زمان استانهای معین وارد میشوند و باید در ساعات اولیه امدادرسانی به مجروحان انجام بگیرد.
دعا کنید در تهران زلزله نیاید!/ آمادگی تهران فقط 18 درصد! زلزله تهران خسارتی نداشت زلزله 5.2 ریشتری دوگنبدان کهگیلویهوبویراحمد را لرزاندانتهای پیام /