یک‌شنبه 30 دی 1403

انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران

مسئول تنظیف شهر تهران درباره انتقال آرادکوه گفت: انتقال این مجموعه بانگاهی زیست محیطی به منظور کاهش و بی خطر شدن آلاینده‌ها در دستور کار است.

- اخبار اجتماعی -

رضا محمدی؛ مدیر عامل سازمان پسماند در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره موضوع انتقال آرادکوه اظهار کرد: چنین اقدامی نیازمند بسترسازی و تمهیدات پیچیده است. لذا انتقال آرادکوه با نگاهی زیست محیطی به منظور کاهش و بی‌خطر شدن آلاینده‌ها در دستور کار است.

وی با بیان اینکه قدمت فعالیت آرادکوه به قبل از انقلاب باز می‌گردد و زیرساخت و تاسیسات آن سال‌هاست استفاده مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: مصوباتی برای اجرایی شدن این طرح وجود دارد، اما هنوز زمینی برای انتقال آرادکوه به شهرداری تهران تحویل داده نشده است.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری با بیان اینکه انتقال آرادکوه با چالش‌های متعددی همراه است، خاطرنشان کرد: حدود 70 سال است که زباله‌ها در این نقطه دفع می‌شوند؛ لذا یکی از مهمترین اقدامات در فرایند جابه‌جایی این است که آثار زیست محیطی ایجاد شده به حداقل برسد و این امر سال‌ها زمانبر است.

برخورد با پیمانکاران متخلف و عوامل غیرقانونی زباله‌گردی

محمدی، استهسال گاز متان و تسویه شیرابه زباله‌ها را مورد توجه دانست و تاکید کرد: در آرادکوه دیگر مورد حائز اهمیتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و این امر نیازمند انتخاب سرمایه‌گذار است البته کارهای مقدماتی انجام شده و تا پایان خرداد ماه سرمایه‌گذار واجد شرایط قرارداد جهت استهسال گاز متان انتخاب خواهد شد.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران ادامه داد: از آنجایی که محل قرارگیری دستگاه زباله‌سوز 6000 تنی در آرادکوه است، در صورتی که اقدامات جایگزینی و راه‌اندازی آن به سرانجام و نتیجه مطلوب برسد، اساس جابه جایی آرادکوه که علت اصلی ان مشکلات زیست محیطی است برطرف خواهد شد.

وی به احداث شهرک بازیافت در آرادکوه اشاره و اذعان کرد: قرارداد مربوطه منعقد شده است و تا پایان خرداد سال جاری این شهرک از لحاظ زیرساختی تامین می‌شود. از اینرو سرمایه‌گذارهایی که تمایل دارند در حوزه بازیافتی ثانویه فعالیت کنند بررسی خواهند شد با این اقدامات کارگاه‌های غیرمجاز نیز جمع‌آوری می‌شوند.

مسئول تنظیف شهر تهران همچنین درباره نظارت بر تفکیک زباله‌ها در فرآیندهای ثانویه عنوان کرد: روزانه در حدود 7500 تن زباله در شهر تهران تولید می‌شود، که حداقل 1500 تن زباله خشک است؛ که شرایطی خاص زباله‌های خشک در اطراف تهران درفرآیندهای ثانویه تفکیک می‌شود اما بر این مراکز که در اطراف تهران قرار دارند نظارت قانونی صورت نمی‌گیرد و مجوزی هم از سوی سازمان محیط زیست دریافت نکرده‌اند.

به گفته مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران، تاکنون بیش از 130 خودرو حمل زباله خشک توقیف و بیش از 85 مرکز جمع‌آوری زباله خشک پلمب شده است و این موارد تاثیر مثبتی در کاهش زباله‌گردی در شهر داشته است.

محمدی به کاهش 80 درصدی زباله‌گردی در شهر اشاره کرد و گفت: آنچه شهروندان در مورد تردد و فعالیت زباله‌گردها در شهر مشاهده می‌کنند همان 20 درصد مابقی است. واقعیت امر این است که روزانه در حدود 600 تن زباله خشک تولید می‌شود و همین امر موجب می‌شود زباله‌گردها درهر نقطه از شهر فعالیت کنند.

محمدی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از زباله‌گردها اتباع هم هستند و اکثراً رد مرز شده‌اند، ادامه داد: اگر بتوانیم شهروندان را نسبت به استفاده از طرح نوماند مجاب کنیم ظرفیت مخازن موجود برای جمع‌آوری زباله‌ها کفایت می‌کند چرا که بیش از 40 درصد زباله‌ها در طول روز به صورت پرتکرار و مستمر جمع‌آوری می‌شود.

مسئول تنظیف شهر تهران عنوان کرد: طرح مخازن زباله‌های زیربازشو در دستور کار و طراحی است اما در حال حاضر زیرساخت‌های این کار فراهم نیست. بنا داریم پس از اعمال زیرساخت به منظور پایلوت در چندین خیابان شهر این طرح را پیاده کنیم.