انگلیس 8 هزار نیرو به شرق اروپا اعزام میکند
ارتش انگلیس حدود 8 هزار نظامی برای شرکت در رزمایشهای گسترده به شرق اروپا اعزام میکند و همچنین در اقدام مشترک با ناتو و نیروهای اعزامی مشترک دهها تانک را مستقر خواهد کرد.
به گزارش فارس، حدود 8 هزار نظامی ارتش انگلیس در تمرینات رزمی در سراسر شرق اروپا برای آنچه «مقابله با تجاوز روسیه» خوانده شده شرکت خواهند کرد. اقدامی که به نوشته روزنامه انگلیسی «گاردین» از بزرگترین استقرار نیروها از زمان جنگ سرد است.
طبق این گزارش، دهها تانک در تابستان امسال منطبق با برنامههایی که از زمان آغاز درگیریها در اوکراین تقویت شده، در کشورهایی از فنلاند تا مقدونیه شمالی مستقر خواهند شد. دهها هزار نیروی ناتو و نیروهای اعزامی مشترک که فنلاند و سوئد را شامل میشود به آنها ملحق خواهند شد.
وزارت دفاع انگلیس گفت که این اقدام از مدتها قبل برنامهریزی و در پاسخ به حمله روسیه به همسایه خود در اواخر فوریه تقویت شد. ژنرال «رالف وودیس» فرمانده نیروی زمینی مدعی شد: بریتانیا سهم قابل توجهی در دفاع از اروپا و بازدارندگی تجاوز روسیه دارد. مجموعه رزمایشهای ارتش بریتانیا برای هر دوی آنها اساسی است. مقیاس استقرار، همراه با حرفهای بودن، آموزش و چابکی ارتش، از تهاجم در مقیاسی که در قرن حاضر در اروپا دیده نشده است، جلوگیری میکند.
به نوشته گاردین، انتظار میرود که استقرار ارتش انگلیس در فاصله آوریل تا ژوئن به حداکثر 8000 نیرو در سرزمین اصلی اروپا برسد. «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس هم گفت: امنیت اروپا هرگز مهمتر از این نبوده است. این رزمایشها نیروهای ما را با متحدان و شرکای ناتو و نیروهای اعزامی مشترک در یکی از بزرگترین استقرارهای مشترک از زمان جنگ سرد به نمایش میگذارد.
طبق این گزارش، هوسارهای سلطنتی ملکه مستقر شدهاند و در یک تیپ زرهی در فنلاند که 830 مایل مرز زمینی با روسیه دارد، جا خواهند گرفت. رزمایشهایی در کنار نیروهای آمریکایی در لهستان نیز در حال انجام است.
«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس بامداد پنجشنبه ضمن درخواست قطع واردات انرژی شامل نفت و گاز از روسیه، با تاکید بر لزوم تقویت دفاع جمعی کشورهای اروپایی، اظهار داشت: ما همکاری نظامی خود را دو برابر خواهیم کرد و باید از جنگ روسیه در اوکراین درس بگیریم. سیاست ناتو مقدس است و اگر سوئد و فنلاند بخواهند به آن بپیوندند، باید آن را بپذیریم.
پیش از آن نیز «جان کربی» سخنگوی پنتاگون با «غیرمسئولانه» دانستن تهدید روسیه به استفاده از سلاح اتمی، گفت نتیجه جنگ در اوکراین هر چه که باشد، محیط امنیتی اروپا را تغییر داده است.
روسیه از روز 5 اسفند (24 فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
از زمان آغاز درگیریها در اوکراین، آمریکا و متحدانش تحریمهای سنگینی را علیه روسیه اعمال کرده و از سوی دیگر کمکهای مالی و تسلیحاتی متعددی به اوکراینیها داشتهاند. سخنگوی کرملین اخیراً هشدار داد عرضه تسلیحات سنگین و تجهیزات نظامی به اوکراین، امنیت اروپا را تهدید میکند و منجر به بیثباتی میشود.