اهدای خون در ماه مبارک رمضان؛ صدقهای جاریه و خیری کثیر
معاون فنی انتقال خون استان بیان کرد: روزه دارانی که قصد اهدای خون در نوبت صبح را دارند حتما سحری میل کنند و اگر در ساعات اولیه جهت اهدای خون مراجعه کنند مشکلی نخواهد بود به ویژه کسانی که سابقه اهدای خون داشته باشند در غیر این صورت داوطلبین بعد از افطار برای اهدای خون مراجعه کنند.
ماه مبارک رمضان ماه نیکی و ماه احسان است و مهمترین احسان نیز احسانی است که خیر کثیر را شامل حال هم نوعان کند.
بسیاری از مردم در این ماه نیازمند کمک هستند. بسیاری نیازمند یک تکه نان برای افطار و بسیاری نیز نیازمند چند قطره خون برای حیات. آنچه در این میان اهمیت دارد، میزان خیری است که قرار است به بندگان خدا برسد و چه خیری نیکوتر از اهدای خون به هم وطنان وهم نوعان خود.
در این زمیه با علیرضا کبیری معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم هم کلام شدیم که وی ضمن تبریک سال جدید و آرزوی سال پر خیر و برکت برای عموم همشهریان، افزود: اداره کل انتقال خون استان و مراکز اهدای خون همچون سال های پیش در ایام تعطیلات نوروز پذیرای اهداکنندگان بوده که همیشه یاور ما در امر خون رسانی به بیماران نیازمند هستند.
معاون فنی انتقال خون استان در ادامه تصریح کرد: در ده روز اول سال1401، 1031 نفر موفق به اهدای خون شدند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 20 درصدی را نشان می دهد و این جای تشکر دارد از کلیه داوطلبین اهدای خون که این کار خدا پسندانه را جز امورات روزانه خود قرار می دهند.
کبیری ادامه داد: از 1031 نفری که در ده روز اول سال جدید جهت اهدای خون مراجعه کردند 36 نفر از اهدا کنندگان خانم بوده که این تعداد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و همچنان همکاری بیشتر اهداکنندگان خانم را می طلبد و امیدواریم در سال جدید اهداکنندگان خانم بیشتری برای اهدای خون مراجعه کنند.
معاون فنی انتقال خون استان با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مراکز اهدای خون فعال هستند، یادآور شد: دو مرکز اهدای خون استان، مرکز روح الله واقع در میدان روح الله جنب دبیرستان ماندگار امام صادق در نوبت کاری صبح همه روزه از ساعت 8 الی13 پذیرای داوطلبین اهدای خون است و مرکز اهدای خون ساختمان مرکزی واقع در بلوار 15 خرداد جنب اداره اصناف هم از 8 الی 13 پذیرای اهدا کنندگان است.
وی عنوان کرد: همچنین مرکز روح الله واقع در میدان روح الله در ساعات بعد از افطار از ساعت 21 الی 00:30بامداد پذیرای داوطلبین اهدای خون می باشد.
کبیری تأکید کرد: از کلیه داوطلبین اهدای خون تقاضروزه دا می کنیم به هنگام مراجعه حتما کارت ملی به همراه داشته باشند.
معاون فنی انتقال خون استان بیان کرد: روزه دارانی که قصد اهدای خون در نوبت صبح را دارند حتما سحری میل کنند و اگر در ساعات اولیه جهت اهدای خون مراجعه کنند مشکلی نخواهد بود به ویژه کسانی که سابقه اهدای خون داشته باشند در غیر این صورت داوطلبین بعد از افطار برای اهدای خون مراجعه کنند.
وی در ادامه تأکید کرد: افرادی که سابقه اهدای خون دارند و استراحت کافی داشته و وعده سحری میل کرده باشند می توانند در نوبت کاری صبح مراجعه کنند اما در صورتی که برای اولین بار برای اهدای خون مراجعه کردند و یا سحری میل نکرده باشند بعد از افطار بهترین زمان برای اهدای خون است.
معاون فنی انتقال خون استان در خصوص نیاز واحدهای درمانی در ایام نوروز، یادآور شد: میزان مصرف خون و فرآورده های خونی کاهش محسوسی داشته چرا که بسیاری از اعمال جراحی انتخابی و یا موارد غیر اورژانسی در این ایام کمتر انجام می شود و به همین واسطه مصرف خون و فرآورده های خونی در ایام تعطیل معمولا کمتر خواهد شد.
کبیری اضافه کرد: حدودا بین 70 تا 100 واحد خون که به همراه فرآورده های خونی می توان گفت چیزی حدود 200 واحد خون و فرآورده برای مراکز درمانی استان نیاز داریم علاوه بر این در خصوص شبکه خون رسانی کشوری هم باید مد نظر داشته باشیم که هر استان باید نیاز سایر استان ها به خون و فرآورده های خونی را در قالب شبکه خون رسانی کشوری تأمین کند.
وی در ادامه تصریح کرد: هنوز جایگزینی برای خون از نظر علمی ساخته نشده است و خون عامل اساسی در درمان بیماران تالاسمی و شیمی درمانی است لذا تقاضا می کنیم همشهریان اهدای خون را جز برنامه خود قرار دهند و به فکر بیمارانی باشند که چشم به اهدای خون آنان دارند.
معاون فنی انتقال خون استان با بیان این که یک بیمار به همه اجزاء یک واحد خون نیاز ندارد و سه فرآورده گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت از یک کیسه خون تولید میشود، در خصوص مدت نگهداری فرآورده های خونی اظهارکرد: گلبولهای قرمز را یکماه و پلاسما در دمای منهای30 درجه را تا دو سال میتوان نگهداری کرد ولی نکته مهم در فرآورده پلاکت است، هر واحد پلاکت به واسطه ماهیت و دمای نگهداری حداکثر بین 3تا 5 روز می توان نگهداری کرد و بعد از آن قابلیت درمانی و مصرف ندارد.
وی در ادامه اضافه کرد: متأسفانه با توجه به اینکه 3 تا 5 روز بیشتر نمی توان آن را نگهداری کرد بنابراین به صورت مستمر باید این فرآورده را تولید کنیم تا به مراکز درمانی متقاضی ارسال شود و این مستلزم این است که اهدا کنندگان به شکل مداوم به مراکز اهدا خون مراجعه کنند.
کبیری اظهار کرد: سن اهداکنندگان خانم و آقا 18 سال تمام الی 60 سال برای بار اول می توانند مراجعه کنند و اگر از اهدا کنندگان مستمر هستند تا65 سال امکان اهدای خون دارند.
معاون فنی انتقال خون استان با بیان اینکه اهدای خون یک صدقه جاریه است، ادامه داد: از کلیه مردم درخواست داریم اهدای خون در ایام آخر سال را جز امورات روزانه خود قرار دهند و فراموش نکنند چرا که اهدای خون یک صدقه جاریه است که حداقل جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات می دهد.
امید است که در این ماه شریف رخت عافیت و صحت بر تن همه هم نوعان و مردم شریف کشورمان بنشیند و هیچ کسی نیازمند یک قطره خون دیگری نباشد.
انتهای پیام