اهمیت آیندهنگری جوانان
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرستو مهردوست؛ از قدیم الایام هرچه از بزرگترهایمان میشنویم و تجربه نیز آن را نشان میدهد توصیه به آیندهنگری است و مدام میگویند: آینده نگرباش، به فکر آینده خودت باش، درس بخوان تا به جایی برسی و سری توی سر ها داشته باشی، و فلان کن، بهمان باش و.... حالا جدیتر به این قضیه نگاه کنیم؛ آیا واقعا آینده نگری و تلاش برای تحقق افقی روشن از آینده تنها به خود فرد...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرستو مهردوست؛ از قدیم الایام هرچه از بزرگترهایمان میشنویم و تجربه نیز آن را نشان میدهد توصیه به آیندهنگری است و مدام میگویند: آینده نگرباش، به فکر آینده خودت باش، درس بخوان تا به جایی برسی و سری توی سر ها داشته باشی، و فلان کن، بهمان باش و.... حالا جدیتر به این قضیه نگاه کنیم؛ آیا واقعا آینده نگری و تلاش برای تحقق افقی روشن از آینده تنها به خود فرد بستگی دارد؟! مسلما اینطور نیست و خانواده و جامعه و دوستان بسیار در این امر تاثیر گذار خواهند بود.
برای آینده نگری تمامی ابعاد موجود در بطن جامعه اعم از اقتصاد، فرهنگ، علم و... موثر هستند. اگر امروز بخواهیم کم کاری های موجود در چند مسئله را بررسی کنیم مشاهده میکنیم که اگر آینده نگری دولت ها از سال ها پیش وجود می داشت در شرایط فعلی شاهد افزایش روز افزون دانشجو و فارغ التحصیل بیکار و در نتیجه روی آوردن آنان به خطوط تاکسی و اسنپ نبودیم.
اگر دولتهای پیشین آینده نگر بودند امروز خرید مسکن و انجام ازدواج به رویای دست نیافتنی تبدیل نشده بود و الگوی جوانان مان بجای اینکه بزرگان و مشاهیر علمی و فرهنگی و معنوی در زمینه های مختلف باشند، اینفلوئنسرهای اینستاگرام و بازیگران هالیوود نبودند. شاید این نوشته ها باب گله گذاری را باز کند اما چشم بچرخانید و ببینید چند درصد از جوانان ما هدفمند زندگی میکنند؟! اصلا هدف دارند که برای آن تلاش کنند؟
مسلما به نتایخ بسیار ناراحت کننده ای خواهید رسید؛ زیرا در سنین 10 تا 18 سالگی که اوج هیجان و بلوغ جوانان است نظارتی بر استفاده آنها از شبکه های اجتماعی وجود ندارد و این امر، ناشی از بی تدبیری در زمینه ترویج فرهنگ درست استفاده از این ابزار است. شاید اگر رسانه های داخلی مان برنامه بلند مدت و کوتاه مدتی برای ترویج افکار درست در پیش می گرفتند اکنون شاهد جوانان منزوی و بی هدف نبودیم یا عرصه کارآفرینی به خوبی معرفی می شد و هرکس با میل و رغبت رشته مورد علاقه اش را می خواند و از ترس بیکاری، سال های متوالی عمر خود را پشت برگه های کنکور به امید پزشکی و زیرشاخه هایش تلف نمیکرد یا شاهد این معضلات و دوقطبی شدن بین مردم نبودیم و هزارن حرف که ترجیحا در گلو بماند بهتر است تا بگوییم و کسی به آنها عمل نکند.
کاش دولت ها و مسئولین بدانند ایجاد آینده و افق روشن تنها به افراد بستگی ندارد؛ خانواده ها بدانند رفتار درست و آموزنده آنها تاثیر بسزایی درهدفمند بودن فرزندان شان دارد. آینده نگری برای جوانان از مسائل بسیار مهم و ضروری است که مطالبه عموم مردم را می طلبد؛ چرا که سبب امیدآفرینی و عبرت گرفتن از گذشته شده و عامل محرک جوانان محسوب می شود. امید است این مقوله مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد تا سالها بعد جامعه ای موفق تر و پویا تر در تمامی زمینه ها داشته باشیم، چندین جوان هم سن و سال بی هدف و برنامه از رویاهای برباد رفته شان صحبت نکنند و این جامعه برای تبدیل شدن به حکومت نوین اسلامی خودش را آماده کند.
پرستو مهردوست - عضو هسته پژوهشی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.