پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اهوازایان: دورکاری فضای عادلانه کار کردن در اختیار معلولان قرار داد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اهوازایان: دورکاری فضای عادلانه کار کردن در اختیار معلولان قرار داد

عبدالرحمن اهوازیان دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در آستانه روز جهانی افراد دارای معلولیت گفت: از جمعیت بیش از هفت میلیاردی جهان حدود یک میلیارد معادل تقریبا پانزده درصد، افراد دارای معلولیت میباشند. هر ساله به منظور افزایش آگاهی و توجه سازمان ها، نهاد‌ها و مردم نسبت به افراد دارای معلولیت، ضمن گرامیداشت سوم دسامبر روز جهانی افراد دارای معلولیت،...

عبدالرحمن اهوازیان دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در آستانه روز جهانی افراد دارای معلولیت گفت: از جمعیت بیش از هفت میلیاردی جهان حدود یک میلیارد معادل تقریبا پانزده درصد، افراد دارای معلولیت میباشند. هر ساله به منظور افزایش آگاهی و توجه سازمان ها، نهاد‌ها و مردم نسبت به افراد دارای معلولیت، ضمن گرامیداشت سوم دسامبر روز جهانی افراد دارای معلولیت، شعاری انتخاب میشود. شعار امسال نیز "رهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت به سوی جهانی فراگیر، در دسترس و پایدار پس از کووید -19" میباشد.

اهوازیان در مورد شعار امسال اینگونه توضیح داد: از بهمن 1398 انسان‌ها تحت تاثیر تغییرات و چالش‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماری کووید 19 قرار گرفتند. امسال بر این نکته تاکید بیشتری شده است که در حالی که به طور روزمره افراد دارای معلولیت با چالش‌هایی مانند تبعیض اجتماعی، نامناسب بودن معابر شهری و بیکاری مواجه بودند، اما به دنبال همه گیری کووید این افراد دچار انزوای اجتماعی بیشتر و عدم دسترسی به خدمات درمانی معمول مانند توانبخشی و فیزیوتراپی نیز شده اند. فلذا میبایست به منظور دستیابی به جهانی عادلانه‌تر به نیاز‌های افراد دارای معلولیت توجه بیش از پیشی شود.

اهوازیان در خصوص تغییر دید جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت در دوره کووید اینگونه توضیح داد که: قرنطینه و دورکاری گرچه منجر به در خانه ماندن بسیاری از افراد شد، اما با دید مثبت نگر میتوان گفت که با حذف موانع موجود در معماری شهری و پیشنهاد دورکاری، فضای کسب و کار عادلانه تری در اختیار افراد دارای معلولیت حرکتی قرار گرفت. این افراد ثابت کردند که نقص در بخشی از توان فیزیکی منجر به محدودیت نخواهد شد و در صورت بهسازی محیط شهری قادر به عملکرد مستقلانه همچون سایرین میباشند.

وی در پایان در مورد پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی افزود: بخشی از خدمات فیزیوتراپی و توانبخشی تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند، اما با توجه به دید مثبت سازمان‌ها منجمله بهزیستی و بیمه سلامت میتوان کمک‌های بیشتری به این افراد نمود. اخیرا نیز بیمه سلامت با همکاری انجمن‌های علمی فیزیوتراپی، طب فیزیکی و توانبخشی، کاردرمانی و سایر انجمن‌های گروه پزشکی تلاش‌های منسجم تری جهت افزایش خدمت رسانی مراکز توانبخشی و فیزیوتراپی افراد دارای معلولیت، شروع نموده است که امیدواریم این امر منجر به ارائه خدمات گسترده‌تر و با کیفیت‌تر به این عزیزان جامعه گردد.