یک‌شنبه 4 آذر 1403

اولین تریلیونر جهان چه کسی است؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اولین تریلیونر جهان چه کسی است؟

در گزارشی که همزمان با آغاز مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس منتشر شد، آمده است: «شرکت‌ها از طریق فشار بر کارگران، فرار از مالیات، خصوصی‌سازی نهاد‌های دولتی و تخریب محیط زیست، به نابرابری دامن می‌زنند و ثروت روزافزونی را به صاحبان ثروتمند خود منتقل می‌کنند. برای پایان دادن به نابرابری شدید، دولت‌ها باید قدرت میلیارد‌ها و شرکت‌ها را به مردم عادی بازگردانند.»

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، براساس گزارش جدید سازمان خیریه آکسفام، از سال2020، دارایی پنج ثروتمند اول جهان دوبرابر شده است. درهمین دوره، شرایط مالی بسیاری از مردم جهان تضعیف شده است. با روند فعلی، ریشه‌کن کردن فقر سال‌ها طول خواهد کشید؛ اما احتمالا جهان تا 10سال آینده شاهد اولین تریلیونر خود خواهد بود. این گزارش روز دوشنبه در حالی منتشر شد که رهبران کشور‌های ثروتمند در مجمع جهانی اقتصادی داووس گردهم آمده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، از نگاه آکسفام، قدرت عظیم و انحصار شرکت‌های بزرگ، نابرابری را در جهان تشدید می‌کند. هفت شرکت از هر 10شرکت بزرگ جهان دارای یک مدیرعامل میلیاردر یا یک سهامدار اصلی میلیاردر هستند. این درحالی است که شرایط کار برای کارگران سخت و ناعادلانه است. در این گزارش که همزمان با آغاز مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس منتشر شد، آمده است: «شرکت‌ها از طریق فشار بر کارگران، فرار از مالیات، خصوصی‌سازی نهاد‌های دولتی و تخریب محیط زیست، به نابرابری دامن می‌زنند و ثروت روزافزونی را به صاحبان ثروتمند خود منتقل می‌کنند. برای پایان دادن به نابرابری شدید، دولت‌ها باید قدرت میلیارد‌ها و شرکت‌ها را به مردم عادی بازگردانند.»

در پی همه‌گیری کووید، نابرابری در جهان به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. گزارش آکسفام نشان می‌دهد ثروت میلیاردر‌های جهان از سال2020 به میزان 3.3تریلیون دلار افزایش یافته است. این در حالی است که نرخ تورم تنها یک‌سوم این مقدار بوده است. براساس این گزارش، مجموع دارایی پنج مرد ثروتمند جهان، یعنی ایلان ماسک، برنار ارنو، جف بزوس، لاری الیسون و مارک زاکربرگ، در سال گذشته 464میلیارد دلار یا 114درصد افزایش یافته است. این در حالی است که شرایط اقتصادی بخش قابل توجهی از مردم جهان تضعیف شده و شرایط کار برای بسیاری از کارگران در سراسر جهان سخت و ناعادلانه است. آن‌ها اغلب برای ساعات طولانی و با حقوق ناچیز کار می‌کنند. این مشاغل اغلب خطرناک و ناپایدار هستند.

به گفته مدیر اجرایی آکسفام، این نابرابری‌های شدید نمی‌توانند به‌عنوان هنجار جدید پذیرفته شوند. جهان نمی‌تواند برای یک دهه دیگر شکاف و نابرابری را تحمل کند. فقر شدید در فقیرترین کشور‌ها هنوز بالاتر از قبل از همه‌گیری است؛ درحالی‌که تعداد کمی از افراد فوق‌العاده ثروتمند در حال رقابت برای تبدیل شدن به اولین تریلیونر جهان در عرض 10سال آینده هستند. به باور این مقام، این شکاف روزافزون بین ثروتمندان و فقرا تصادفی نیست و اجتناب‌ناپذیر هم نیست. دولت‌ها در سراسر جهان انتخاب‌های سیاسی عمدی را انجام می‌دهند که این تمرکز ثروت تحریف‌شده را امکان‌پذیر و تشویق می‌کنند. درحالی‌که صد‌ها میلیون نفر در فقر زندگی می‌کنند، ثروتمندان ثروتمندتر می‌شوند. اکنون رسیدن به اقتصاد عادلانه‌تری امکان‌پذیر است. آنچه مورد نیاز است سیاست‌های هماهنگ است که مالیات عادلانه‌تر و حمایت از همه را تضمین کند.

همچنین بخوانید