شنبه 3 آذر 1403

اوپک پلاس ضربه دیگری متحمل شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اوپک پلاس ضربه دیگری متحمل شد

لیبی پس از آتش بس میان گروههای رقیب، قرار است آخرین میدان نفتی مهم خود را بازگشایی کند که به معنای پیچیده شدن تلاشهای اوپک برای تسهیل تدریجی محدودیت عرضه بدون برهم خوردن توازن بازار است.

به گزارش ایسنا، قیمت نفت پس از این که شرکت ملی نفت لیبی وضعیت اضطراری میدان نفتی الفیل را لغو کرد، کاهش پیدا کرد. این اقدام تلاشهای این شرکت برای افزایش تولید نفت لیبی به یک میلیون بشکه در روز ظرف مدت یک ماه آینده را تقویت می کند.

بازگشت نفت لیبی که از ژانویه در پی محاصره تاسیسات و بنادر نفتی این کشور از سوی نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر تقریبا متوقف شده بود، مانعی برای تلاشهای اوپک پلاس در تقویت قیمت نفت در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا به شمار می رود. این گروه قرار بود از ژانویه تولیدش را حدود دو میلیون بشکه در روز افزایش دهد اما اکنون ممکن است این برنامه را به تاخیر بیاندازد.

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد تولید نفت در میدان الفیل ظرف چند روز آینده به حدود 70 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وضعیت اضطراری بندی در قراردادها هستند که اجازه می دهد روند تحویل معلق شود.

این شرکت اعلام کرد روز دوشنبه تعطیلی همه میادین و بنادر نفتی لیبی پایان گرفت.

تولید نفت لیبی طی چند هفته گذشته پس از این که ژنرال خلیفه حفتر به محاصره تاسیسات انرژی پایان داد، به سرعت افزایش پیدا کرده است. نماینده وی با آتش بس دائمی با دولت نخست وزیر فیاض السراج که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است، موافقت کرد. دو طرف قرار است ماه آینده برای تعیین یک دولت واحد در تونس دیدار کنند.

در حالی که لیبی از سال 2011 پس از انقلابی که به سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور این کشور منتهی شد، در هرج و مرج بسر می برد، صنعت نفت این کشور منعطف مانده است. رشد تولید از اواسط سال 2016 نشان داد صنعت این کشور پایدارتر از تصور بسیاری از معامله گران بوده است و تولید نفت لیبی در سالهای 2018 و 2019 به طور میانگین حدود یک میلیون بشکه در روز بود.

سرعت احیای اخیر تولید نفت لیبی دوباره بسیاری را در بازار غافلگیر کرد و فشارهای کاهشی روی قیمتهای نفت را تشدید کرد. قیمتهای نفت روز دوشنبه بیش از سه درصد سقوط کرد و به روند کاهشی هفته گذشته ادامه داد. بهای نفت برنت یک دلار و 31 سنت معادل 3.1 درصد کاهش یافت و به 40 دلار و 46 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و 36 سنت معادل 3.4 درصد کاهش یافت و به 38 دلار و 49 سنت در هر بشکه رسید.

تولید روزانه نفت لیبی از کمتر از 100 هزار بشکه در روز در اوایل سپتامبر به 560 هزار بشکه در روز رشد کرده است. شراره که بزرگترین میدان نفتی لیبی است حدود دو هفته پیش بازگشایی شد و بنادر راس لانوف و السدر که آخرین بنادر نفتی تعطیل بودند، روز جمعه بازگشایی شدند.

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد به دلیل صدماتی که به زیرساختهای انرژی وارد شده و محدودیتهای بودجه، امکان احیای تولید به نرخ 1.2 میلیون بشکه در روز دسامبر 2019 وجود ندارد. جنگ باعث صدمه دیدن مخازن، خطوط لوله و چاههای نفت شد و صدها میلیون دلار برای تعمیر درست آنها نیاز است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، لیبی بزرگترین ذخایر نفت آفریقا را دارد و به دلیل ناآرامی داخلی، از مشارکت در پیمان کاهش تولید اوپک پلاس معاف شده است.

انتهای پیام