اگر حقوق مستمریبگیران قطع شدچه کنیم؟
به حقوقی که به اشخاص بازنشسته یا ورثه کارگران و از کارافتادگان پرداخت میشود، مستمری میگویند. پس از فوت متوفی چنانچه شخص، مستمریبگیر بوده باشد و بازماندگان متوفی شرایطش را داشته باشند، این امکان را دارند که سهم مستمری متوفی را دریافت نمایند.
به حقوقی که به اشخاص بازنشسته یا ورثه کارگران و از کارافتادگان پرداخت میشود، مستمری میگویند. پس از فوت متوفی چنانچه شخص، مستمریبگیر بوده باشد و بازماندگان متوفی شرایطش را داشته باشند، این امکان را دارند که سهم مستمری متوفی را دریافت نمایند.
قطع شدن حقوق مستمری بگیران دغدغه بسیاری از افراد است. در صورتیکه شخص متوفی چند بازمانده داشته باشد که واجد شرایط اخذ مستمری هستند، هر کدام بر اساس قانون از این حق میتوانند برخوردار شوند. کیفیت تقسیم و مقدار سهم هر کدام از بازماندگان از مستمری متوفی در قانون مقرر شده است. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
شرایط دریافت مستمری بازماندگان
بیمه شده بازنشسته بوده باشد.
چنانچه مستمری بگیر بمیرد یا شرایط دریافت مستمری را نداشته باشد، سهم باقیمانده آنها افزایش خواهد یافت.
فرد باید از کار افتاده کلی شده باشد.
بیمه شدهای که طی ده سال آخر زندگی خود دستکم حق بیمه یک سال کار را پرداخت کرده باشد. به شرطی که در زمان آخرین سال عمر خویش حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد.
چنانچه بیمه شده دارای این شرایط نبوده باشد اما به مدت بیست سال پیش از مرگ حق بیمه پرداخته باشد همچنان بازماندگان وی مستمری دریافت خواهند نمود.
شخص بیمه شده در اثر حوادث ناشی از کار در کارگاه یا محلهای مربوط به کارگاه یا در زمان ماموریت کاری همچنین در اثر بیماریهای حرفهای و نجات سایر کارگران جان خویش را از دست بدهند، جهت برقراری مستمری مرگ، دیگر شرایط ویژهای نیاز نیست. تحت این شرایط بیمهشده در صورتیکه یک روز هم پیشینه پرداخت حق بیمه داشته باشد، بازماندگان وی حق دریافت مستمری دارند. این اشخاص چنانچه بیمهشده تامین اجتماعی هم نبوده با صرف تحقق روابط کاری کارگاه با تامین اجتماعی، بازماندگان ایشان حق دریافت مستمری خواهند داشت.
نباید کل مستمری بازماندگان از مستمری استحقاقی بیشتر شود. چنانچه بیشتر شود، سهم هر کدام از مستمریبگیران به نسبت کاهش داده میشود.
چنانچه بیمهشده زن بوده باشد، فرزندان وی پس از مرگش تنها زمانی میتوانند از مستمری بازماندگان بهره ببرند که پدر ایشان زنده نباشد یا خودش نیر در تکفل همسر بوده باشد یا از تامین اجتماعی مستمری نگیرد.
قطع شدن حقوق مستمری بگیران
در گذشته اینگونه بوده است که اگر همسر متوفی پس از مرگ او دوباره ازدواج کند، مستمری او قطع خواهد شد. اکنون به موجب بند یک ماده 48 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 و آییننامه اجرایی مربوطه مصوب 27 بهمن سال 1393 ازدواج دائم همسر یا همسران بیمهشدگان یا مستمری بگیران متوفی مانع استمرار در پرداخت مستمری فوت و سایر مزایای جانبی متعلق به آنها نخواهد بود.
ضمنا اولاد پسر تا سن 18 سالگی مشمول دریافت حقوق مستمری است و بعد از آن حقوق مستمری برای ایشان قطع خواهد شد. با اینحال اگر اولاد پسر مشغول به تحصیل باشند، تا سن 25 سالگی مستمری قابل پرداخت است. همچنین اگر اولاد پسر به دلیل معلولیت یا بیماری بنابه تشخیص کمیسیون پزشکی نتواند کار کند، مستمری ایشان قطع نمیشود.
در مورد اولاد دختر، تا زمانیکه به عقد کسی درنیامده باشند و مشغول به کار نباشند، مشمول دریافت مستمری هستند. چنانچه فرزند دختر نکاح کند یا مشغول به کار باشد، حقوق مستمری او قطع میشود.
هم اکنون دیگران می خوانند-
روایتی هولناک از اولین قاتل زن سریالی مخوف ایران | «مهین قدیری» اعدام شد
-
خبر ترسناک و عجیب ناسا | زمان تماس آدم فضاییها با زمینیها مشخص شد
-
ماجرای جنجالی زلزله قدرتمند در ایران در روزهای شنبه و یکشنبه | گسلهای اصلی زلزله در ایران فعال شدند؟
-
هشدار مهم به مردم | جمعه خطرناک رسید
-
ادعای جنجالی درباره ثروت آیتالله سلیمانی که در بابلسر به قتل رسید
-
خانم «ف» و دو دختر 13 و 18سالهاش، شبها ترمینال آزادی تهران میخوابند
-
این افراد بهطور مرموزی ناپدید شدند و بی رد هستند