ایا سرمایه گذاری در بورس سود آور است؟
بسیاری از صاحبین شرکتها سهام شرکت خود را در بورس عرضه میکنند. قیمت سهام با قوانین مشخصی تغییر میکنند. شما میتوانید با خرید یک سهم سود کسب کنید یا ضرر کنید. برای کسب سود بیشتر و جلوگیری از متحمل شدن ضرر زیاد باید به صورت پویا در بورس فعالیت داشته باشید؛ زیرا شرایط شرکتها دائما در حال تغییر است و باید به صورت مستمر سهمهای مختلف را بررسی کنید. تحلیل بنیادی یکی از روشهای بررسی سهام...
در دنیای امروزی از صبح که چشمانمان را باز میکنیم تا شب که با یک دنیا خستگی به خواب میرویم، به فکر کار کردن و کسب درآمد هستیم. این مسئله به قدری همهگیر شده است که دیگر نمیتوان آن را ویژگی افرادی خاص دانست؛ چرا که زندگی در شرایط فعلی چنین چیزی را برای همه ما ایجاب میکند. با وجود آنکه هر یک از ما به طریقی به دنبال کسب درآمد هستیم، اما در میان راهحلهای موجود، ممکن است بعضی از آنها روشهای سریعتری برای رسیدن به سوددهی محسوب شوند.
در سالهای اخیر، بازارهای معاملاتی و سرمایهگذاری همچون بورس نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کردهاند. با این حال ورود بدون آگاهی به این بازارها سبب تحمیل ضرر و زیانهای متعدد شده که ممکن است دید بسیاری از افراد نسبت به این بازارها را تخریب کرده باشد. در این مقاله قصد داریم به سودآوری بازار بورس و شرایط دستیابی به آن بپردازیم. تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
با سرمایه گذاری در بورس آشنا شوید
واژه بورس نیز از آن دست کلماتی است که به فراوانی آن را میشنویم؛ اما ممکن است اطلاعات دقیقی درباره معنا و مفهوم آن و همچنین نحوه عملکرد بازار نداشته باشیم. حال قصد داریم در یک تعریف ساده و جامع به معرفی بازار بورس بپردازیم. داستان از آنجا شروع میشود که بسیاری از صاحبین شرکتها و موسسات بزرگ و کوچک بخشی از اعتبار و مالکیت شرکت خود را میان افراد دیگر به اشتراک میگذارند.
برای مثال ممکن است مالک یک شرکت، 50 درصد مالکیت را برای خود نگه داشته و 50 درصد دیگر را در میان سرمایهگذارانی که قصد شراکت دارند، پخش کند. حال چنین افرادی سهام شرکت خود را در بازاری مثل بازار بورس به فروش میگذارند. در مقابل افرادی که به عنوان خریدار ظاهر میشوند، بخشی از این سهام را خریداری میکنند. نکته مهم اینجاست که در بازار بورس محدودیتی از نظر سرمایه برای خرید سهام وجود ندارد.
شما با هر میزان اعتبار و سرمایه میتوانید بخشی از سهام را خریداری کنید. به این ترتیب در صورت تغییر در ارزش سهام، شما به سوددهی میرسید یا ضرر میکنید؛ همه چیز به نحوه تغییرات سهامتان بستگی دارد. البته این طور نیست که بازار بورس تنها مختص سهام شرکتها باشد. در این بازار همه چیز ازجمله کالاها نیز به فروش میرسند.
به طور کلی میتوان گفت که سرمایه گذاری در بورس بر اساس ایدئولوژی تقسیم سود و ضرر بنیانگذاری شده است. جالب است بدانید که نخستین بازار بورس در شهر آمستردام کشور هلند راهاندازی شده بود. احتمالا سوالی که در این مرحله به ذهنتان خطور میکند این است که چگونه میتوان با سرمایه گذاری در بورس از ضرر و زیان جلوگیری کرد؟ در ادامه این مورد را بررسی میکنیم.
نکات مهم در بازار بورس و سرمایهگذاری سودآور
برای سرمایه گذاری در بورس نکات مهمی وجود دارند که پیش از آغاز هر کاری باید از آنها مطلع باشید. اولین نکته مهمی که به آن اشاره میکنیم، قطعی نبودن سود بازار بورس است. باید بدانید که بورس چیزی شبیه به بانک نیست که سود قطعی برای شما به همراه داشته باشد. در واقع نمیتوان گفت که در صورت خرید سهام یک شرکت ظرف مدت معین به سود مشخص خواهید رسید.
همه چیز بستگی به نحوه تغییرات ارزش سهام شرکت موردنظر دارد. از طرف دیگر باید بدانید که بازه مشخصی برای تغییرات در ارزش سهام بورس تعیین شده است. به طور کلی گفته میشود که بازه تغییرات تا 5 درصد از سهام خریداری شده است. در واقع در یک روز میتوانید 5 درصد سود داشته باشید یا پنج درصد از سرمایه خود را در اثر زیان از دست بدهید. حال اینکه بخت با شما یار باشد و سود کسب کنید باز هم به نحوه تغییرات ارزش سهام برمیگردد.
در صورتی که شما سودی در بورس کسب کنید، بر مقدار پول اولیه شما افزوده خواهد شد و درصد سود روز بعد بر اساس سرمایهای محاسبه میشود که نسبت به مقدار اولیه افزایش یافته است؛ بنابراین بدیهی است که میزان سوددهی شما به این ترتیب بیشتر و بیشتر خواهد شد.
نکته آخری که به آن اشاره میکنیم این است که سرمایه گذاری در بازار بورس نمیتواند با سود مشخصی همراه باشد. به عبارت دیگر نمیتوان گفت که در یک زمان مشخص چه میزان سود دریافت میکنید. ممکن است در اثر رشد سریع سهام سود قابل توجهی به دست آورید یا اوضاع بر وفق مراد پیش نرود و متحمل ضرر شوید. با این وجود روشهایی برای پیشگیری از این اتفاق نیز وجود دارد.
چرا افراد در بورس متحمل ضرر میشوند؟
نکتهای در سرمایه گذاری در بورس وجود دارد که بسیاری از افراد آن را نادیده میگیرند. سرمایهگذاری در هر بازار معاملاتی یک فرایند پویاست. در واقع نمیتوانید سرمایه خود را در یک بازار معاملاتی وارد کنید و بدون انجام دادن هیچ معامله خاصی منتظر سوددهی آن بمانید. شما در صورتی میتوانید سود زیادی از معاملاتتان کسب کنید که در این بازار پویا مشارکت داشته باشید. تحلیل بنیادی یکی از روشهای تحلیلی در بازار بورس است که به شما کمک میکند تا عملکرد شرکتهای بورسی را بررسی کنید و بتوانید بهترین سهمهای بازار سرمایه را شناسایی کنید.
اگر چه این پیشبینیها صددرصد درست نیستند، اما تا حدود زیادی اثبات شدهاند. چنانچه بر اساس تحلیل بنیادی پیش بروید، میتوانید در بازارهای صعودی سود بیشتری کسب کنید و هنگامی که بازار بورس منفی میشود، ضرر کمتری را متحمل شوید؛ بنابراین شما در صورتی متحمل ضرر و زیان میشوید که بدون آگاهی سرمایهگذاری در بورس را آغاز کنید. در صورتی که اطلاعات کافی درباره این حوزه داشته باشید میتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.
بهترین راه سوددهی بورس
همانطور که گفته شد، بهترین راه سوددهی در بازار بورس، افزایش اطلاعات و آگاهی درباره فرآیندهای مختلف در این بازار معاملاتی است. شما باید بتوانید با تحلیل بنیادی وضعیت موجود در شرکتهای مختلف را بررسی کنید و بهترین تصمیمات را بگیرید. دنیای بورس به قدری وسیع و گسترده است که توضیح آن در این فرصتهای کوتاه نمیگنجد.
اگر قصد دارید این بازار را به صورت کاملا حرفهای یاد بگیرید، بهتر است به یک منبع و مرجع معتبر مراجعه کنید. «انیگما» معتبرترین مرجع در تحلیل بنیادی بازار بورس است که اطلاعات لازم برای فعالیت در این حوزه را اختیار شما قرار میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت https://enigma.ir مراجعه کنید.
کلام آخر
در این مقاله به سرمایه گذاری در بازار بورس و نحوه سوددهی آن پرداختیم، همچنین تحلیل بنیادی را بهعنوان یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری در بورس معرفی کردیم. به عنوان نمونه در سبد پیشنهادی انیگما که سهمهای آن از طریق تحلیل بنیادی انتخاب شده است، از مهر 99 تاکنون 220 درصد بازدهی داشته است. یعنی اگر شما در این 2 سال با مجموعه انیگما همراه بودید 220 درصد سود کسب میکردید. بنابراین تحلیل بنیادی یکی از روشهای مطمئن برای سرمایهگذاری در بازار بورس است. برای آنکه اطلاعات بیشتری در این باره بهدست بیاورید، میتوانید مقاله تحلیل بنیادی چیست را مطالعه کنید.
تماشاخانه