یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایذه در پرتگاه روایت‌های دروغ / درجنگ رسانه‌ای باید روایت اول باشیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ایذه در پرتگاه روایت‌های دروغ / درجنگ رسانه‌ای باید روایت اول باشیم

سیستم رسانه‌ای کشور در حوادث امنیتی ماه‌های اخیر و جنگ ترکیبی، مقابل دروغ پردازی و جریان سازی معاندان رقابتی نفس‌گیر دارد.

سیستم رسانه‌ای کشور در حوادث امنیتی ماه‌های اخیر و جنگ ترکیبی، مقابل دروغ پردازی و جریان سازی معاندان رقابتی نفس‌گیر دارد.

خبرگزاری مهر، گروه سیاسی: حادثه تلخی که هنوز کشته می گیرد و دامنه تنش آن پایان نپذیرفته است. کیان پیرفلک کودک تیز هوش و مظلوم 9 ساله ای که در پاییز گذشته و در پی سناریوی آشوب براندازان کشته شد. مسئولان قضایی قاتلش را پیدا کرده و او را اعدام کردند اما ماجرا و حواشی آن تمام نشد.

خانواده و تعدادی از دوستان و آشنایان روز یکشنبه گذشته برای سالروز تولد کیان خواستند بر سر مزار او بروند. مراسمی که با آرامش در روستای «پرچستان» از توابع شهرستان ایذه برگزار شد و حتی ماه منیر مولایی مادر کیان پیرفلک مراسم تولد فرزندش را به صورت زنده در فضای مجازی پخش کرد، اما در زمان برگشت ماموری توسط خودروی پوریا مولایی پسر عموی مادر کیان زیر گرفته شد.

بنا بر اعلام مقامات نیروی انتظامی در استان خوزستان، سروان قنبری با حمله عامدانه پسرعموی ماه‌منیر مولایی‌راد با ماشین شخصی این فرد زیر گرفته شد و بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید. در این درگیری، فرد مهاجم پس از حمله به سروان قنبری، دور می‌زند و تعمدا یکی از سربازان فراجا را نیز با ماشین زیر می‌گیرد. در این مرحله ماموران فراجا برای متوقف کردن قاتل، اقدام به تیراندازی به سمت او و ماشینش می‌کنند که برخورد گلوله‌ها به او موجب توقفش می‌شود. فرد مهاجم پس از انتقال به بیمارستان جان می بازد.

در همه جای دنیا به پلیس یک کشوری حمله شود فارغ از اینکه نیت و هدف چیست، آن فرد به عنوان مجرم یا تروریست شناخته می‌شود اما وقتی چنین اتفاقی در ایران رخ می‌دهد، دشمن با تغییر واژه‌ها و فعالیت‌های القایی در ذهن افراد، این اقدام تروریستی را یک اقدام شرافتمندانه وانمود می‌کند.

حال دوباره رسانه‌های بیگانه و شبکه‌های فارسی زبان که هزینه‌هایش را بیگانگان و دشمنان کشور تامین می‌کنند با روایت وارونه از ماجرا سعی کردند جای قاتل و مقتول را عوض و افکار عمومی را تحریک کنند اما بررسی دقیق ماجرا، تناقض‌های مقصران و راویان مغرض حادثه را آشکار کرد.

شبکه بی بی سی فارسی در گزارشی در ابتدا اعلام کرد که مامور خود به خودرو برخورد کرده است! در کانال «من و تو» هم گفته شد که پسر عموی مادر کیان مامور را زیر گرفته است، اما پس از روشن شدن ابعاد این ماجرا جهت اخبار و گزارشات خود را عوض کردند و از قول خواهر پویا مولایی راد پسر عموی مادر کیان، نقل کردند که او اصلاً ماموران را ندیده است و به عمد کسی را زیر نگرفته است. همچنانکه خواهر پویا مولایی نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت که ماموران برادرش را در حالی خود را تسلیم کرده بود به رگبار بستند و گلوله‌ای به ماشین اصابت نکرده است. در حالی که بعدامشخص شد اینگونه نبوده است.

قبلاً نیز مادر کیان پیرفلک کشته شدن پسرش بدست اشرار را قبول نکرد، حتی با وجود آنکه فیلم شلیک به دوربین‌های مداربسته توسط تروریست‌ها منتشر شد، خانم مولایی ماموران را عامل کشته شدن پسرش معرفی کرد و بدون ارائه هیچ سندی بر روی این ادعا پافشاری کرد و عده‌ای نیز تحت تاثیر رسانه‌های فارسی زبان خارجی، ناباورانه کشته‌سازی‌های تصنعی را باور می‌کنند و خود را صاحب عزا می‌دانند!

در ماجرای کشته شدن کیان پیرفلک، پس از شکست ضدانقلاب در تحریک مردم به اعتصاب، به روی مردم رگبار بستند و نتیجه آن فاجعه در ایذه و اصفهان بود. ضد انقلاب البته ابتدا کشتار مردم در ایذه و اصفهان را به عهده گرفت و در پست‌های اینستاگرامی و توئیتری به مسلح شدن معترضان اعتراف و به کشته شدن نیروهای امنیتی افتخار می‌کردند اما بعد از اینکه فهمید در میان کشته شدگان، کودک بوده است، آن را گردن نظام انداخت. نکته جالب اینجاست که تعدادی از چهره‌های مشهور به کشته شدن نیروهای امنیتی و انتظامی هیچ واکنشی نشان ندادند و فقط تلاش کردند نظام را متهم کنند که مردم را به رگبار بسته است. دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان اعلام کرد: «با انجام آزمایش های تخصصی و اسلحه شناسی جنایی مشخص شده است که آثار موجود بر روی پوکه جنایی کشف شده از بدن شهید کیان پیرفلک، از حیث ویژگی‌های عمومی یعنی کالیبر، تعداد و گردش و عرض خان و ویژگی های اختصاصی با آثار موجود بر روی پوکه‌های آزمایشی حاصل از تیراندازی آزمایشی با اسلحه کلاشینکوف کشف شده از مجاهد کورکور (قاتل کیان پیرفلک)، مطابقت داشته است. به این معنا که کیان پیرفلک با گلوله شلیک شده از اسلحه مجاهد کورکور به شهادت رسیده است.»

امروز نیز که رویای براندازی ضدانقلاب با شکست مواجه شده است، به دنبال هر بهانه‌ای برای احیای پروژه آشوب خود هستند. دشمن وقتی متوجه شد خاک این را تصرف کند، سراغ ذهن‌ها رفته است.

دشمن با یک ویروس فرهنگی یک اثر فیزیکی در جامعه بر جای می‌گذارد

کامران فلاحتی پروژهشگرپروژهشگر و کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حادثه ایذه و شهادت یک مامور نیروی انتظامی اظهار داشت: وقتی صحبت از جنگ ترکیبی می‌کنیم و رهبری نیز به این موضوع تاکید دارند بایستی متوجه این موضوع شویم که یک نمونه آن همین ماجرای ایذه است.

وی ادامه داد: در قضایای چند ماه اخیر اتفاقات متعددی را شاهد بودیم اما چون اتفاق ایذه به واسطه اینکه در فضای متفاوت‌تری رخ داده برای مردم عادی نیز بهتر قابل درک است.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه دشمن به دنبال ایجاد مجموعه‌ای از ناامنی‌ها در داخل کشور است، افزود: وقتی دشمنان نتوانستند از مسیر اقتصادی به کشور نتوانستند به کشور ضربه بزنند و همچنین از مسیر نظامی نیز با یک دیوار دفاعی بسیار مستحکمی مواجه خواهند شد، از مسیر بین المللی نیز تمام تلاش‌های شان برای منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران به بن بست خورد لذا یک تغییر رویه و استراتژی دادند و همه امکانات خود را برای ایجاد مجموعه‌ای از ناامنی‌ها در کشور به کار گرفتند.

فلاحتی با اشاره به ایجاد ناامنی‌های روانی توسط دشمن تصریح کرد: در هر جامعه‌ای افرادی هستند که قانون گریز و آنارشیست هستند و ممکن است اختلالات روحی و روانی داشته باشند ودر همه جای دنیا درصد ناچیزی از این افراد وجود دارد که مستعد شماره یک سوءاستفاده‌ها توسط دشمن هستند.

وی افزود: طیفی از افراد نیز وجود دارند که ممکن است نارضایتی‌هایی را از شرایط داشته باشند لذا دشمن بر روی این افراد سرمایه گذاری می‌کند و با کار کردن روی ذهن آنها، از طریق بستر نرم افزاری سعی می‌کند یک قابلیت سخت افزاری ایجاد کند.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه افراد قانون گریز تحت تاثیر تبلیغات رسانه‌ای خود را در دام تله امنیتی - تروریستی قرار داده‌اند، گفت: دشمن این افراد را به عنوان مهره‌هایی در داخل ایران همانند ربات تحت کنترل خود در می‌آورند تا بتوانند به اهداف خود دست یابند.

فلاحتی افزود: متاسفانه در داخل کشور شاهد اقدام دیرهنگام رسانه‌ای هستیم و هنوز سیستم رسانه کشور، جدی بودن حمله رسانه‌ای - امنیتی را درک نکرده است. البته بعضاً اقداماتی انجام گرفته از جمله پخش مستند روایت خونین که از صدا و سیما پخش شد که ای کاش زودتر پخش می‌شد.

وی با بیان اینکه در فضای رسانه‌ای باید سرعت عمل وجود داشته باشد، تصریح کرد: وقتی بتوانیم در داخل کشور با استفاده از رسانه‌ها نقشه‌های دشمنان را به موقع خنثی کنیم و جزو روایت اول باشیم، می‌توانیم بگوییم که موفق عمل کرده‌ایم.

نیازمند یک انقلاب رسانه‌ای - فرهنگی هستیم

این کارشناس رسانه اظهار کرد: بنابراین باید نهادهای مختلف در کشور یک انقلاب رسانه‌ای - فرهنگی ایجاد کنند و اقدام عملی میدانی و قابل لمسی را انجام دهند.

فلاحتی گفت: مطابق فرمایشات رهبر انقلاب ما باید در حوزه زنان دست برتر داشته باشیم و باید غرب را به واسطه زیر سوال بردن ارزش‌های زنان و نگاه ابزاری به آنان متهم کنیم. بنابراین در فضای رسانه‌ای باید رویکرد تهاجمی داشته باشیم. در حالی که متاسفانه ما در حالت تدافعی ضعف جدی داریم.

این کارشناس رسانه خاطرنشان کرد: ما با هیچ گونه تولید محتوا در فضای مجازی افراد مخالف نیستیم اما اگر این تولید محتوا منجر به اقدامات براندازانه، تهدید امنیت یک شهر، تهدید امنیت یک کشور و همچنین تهدید امنیت روانی جامعه شود نباید با او با تسامح رفتار کرد.

وی گفت: اگر از همان ابتدا برخورد قاطعی نسبت به این فرد انجام می‌شد و بررسی‌های بیشتری صورت می‌گرفت چه بسا چنین اتفاقی را شاهد نبودیم.

فلاحتی با اشاره به وجود طوایف مختلف در برخی از استان‌های کشور خاطرنشان کرد: استان خوزستان و همچنین استان‌هایی که در مجاورت مرز واقع هستند و تهدیدهای جدی امنیتی گروههای تجزیه طلب را دارند، جزو استان‌های حساس و با اهمیت هستند.

این کارشناس رسانه با اشاره به حمایت برخی از سلبریتی ها از اقدام تروریستی برای به شهادت رساندن مامور نیروی انتظامی گفت: متاسفانه این افراد حتی متوجه نیستند که همین مامور نیروی انتظامی ضامن امنیت خود و خانواده آنها است و تبدیل به بلندگوی نیروهای ضد میهنی و ایرانی شده‌اند.

فلاحتی با بیان اینکه دشمن به صورت حرفه‌ای جنگ روایت می‌کند، گفت: دشمن به دنبال ایجاد تشویش اذهان عمومی است و روایت‌های واقعی را وارونه جلوه می‌دهد. منشاء همه این اتفاقات کسانی هستند که در اتاق فکرهای خارج از کشور فعالیت می‌کنند.