سه‌شنبه 15 آبان 1403

ایرانی‌ها خودرو‌های ریزنقش را دوست ندارند / آیا توان تولید خودرو کوچک برقی را داریم؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ایرانی‌ها خودرو‌های ریزنقش را دوست ندارند / آیا توان تولید خودرو کوچک برقی را داریم؟

یک کارشناس حوزه خودرو گفت: خودرو در کشور ما گران است و باعث شده تمایل مردم به ماشین خای سایز کوچک کم شود.

امیرحسین کاکایی کارشناس حوزه خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تولید خودرو‌های سایز کوچک گفت: ما در سال‌های گذشته ماتیز و ام وی ام 110 را داشتیم که علی رغم مصرف و استحکام مناسب با استقبال چندانی مواجه نمی‌شد. افراد ساکن کشور‌های مختلف، متناسب با شرایط محیطی متفاوت، سلیقه‌های متفاوتی دارند برای مثال در شهر‌های اروپایی با توجه به قیمت بالای بنزین و شرایط محیطی تمایل افراد به ماشین‌های کوچک و کم مصرف بیشتر است، اما در کشوری مثل امریکا اغلب افراد از ماشین‌های سایز بزرگ استفاده می‌کنند.

او ادامه داد: در کشور ما حالت بینابینی در این حوزه وجود دارد که باعث شده است تا خودرویی مثل ماتیز با کاهش استقبال روبه‌رو شود؛ برای رفت و آمد در شهری مثل تهران خود به خود پای شما به بزرگراه‌ها کشیده می‌شود و استفاده از ماشین‌های کوچک ممکن است باعث شود احساس ایمنی نکنید.

کاکایی با اشاره به بالابودن قیمت خودرو در ایران گفت: مکانیزمی که برای بازار خودرو طراحی شده است باعث شده تا تمایل مردم برای خرید خودرو تحت تاثیر قرار بگیرد؛ برای مثال خودرویی مثل 206 که در اروپا به صورت هاچبک مصرف می‌شود در ایران به صندوق دار تبدیل شده و علی‌رغم اختلاف قیمت معنی داری که وجود دارد با استقبال موجه می‌شود چرا که خانواده‌ای که توان خرید خودرو بزرگتر را ندارد سراغ نسخه صندوق دار این محصول برود.

این کارشناس حوزه خودرو ادامه داد: معمولا مردم با مشاهده این که خودرو‌ها کوچک شده و وزن کم تری دارد، انتظار دارند ارزان‌تر باشد در حالی که کوچک بودن به معنای ارزان بودن نیست؛ از طرفی اگرچه در جو جامعه صحبت‌هایی از محیط زیست وجود دارد، اما کسی حاضر به پرداخت هزینه برای ان نیست؛ بنا بر این حداقل تا زمانی که مجموع درآمد مردم بالا‌تر نرود استقبال چندانی از خودرو‌های سایز کوچک و گران قیمت نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: وعده تولید 15 هزار خودروی برقی و هیبریدی محقق می شود؟/ قطعات وارداتی، سدی در برابر توسعه تولید

او بیان کرد: اصولا خودروساز برای سلیقه مردم تولید می‌کنند، همین موضوع را می‌توانیم درباره خودرو‌های گازسوز شاهد باشیم که علی‌رغم تولید، محبوبیت زیادی بین مردم پیدا نکرد تنها در چند مدت اخیر به دلیل تغییرات قیمت بنزین میزان کمی استقبال مردم از این محصول را افزایش داد.

کاکایی گفت: با فرض بر این که خودرو‌های سایز کوچک بتوانند واکنش‌های مثبتی از مردم دریافت کنند هم برای رسیدن به خودرو برقی کوچک و ایمن تکنولوژی بالایی مورد نیاز است؛ مدتی قبل کشور هندوستان با همین پیش‌فرض خودرویی به نام نانو با قیمت تمام شده حدود 2 هزار و 200 دلار تولید کرد، اما بعد از مدتی متوقف شد چرا که این خودرو فقط ظاهر مقبولی داشت و از ابعادی مثل ایمنی نتوانست نیاز مردم را پاسخگو باشد پس به آن‌ها را ناچار به انجام این کار کرد.

این کارشناس خودرو با اشاره به این که قیمت ارائه شده بسیار بر استقبال از این محصول تاثیر خواهد داشت، بیان کرد: در شرایط فعلی ارزان قیمت‌ترین خودرو دنیا کویید است که کمی از اسمارت بزرگ‌تر است و نسخه پایه آن با حدود 7 هزار و 300 دلار در هند تولید و عرضه می‌شود.

او با اشاره به عمر محدود عملکرد باتری در خودرو‌های برقی گفت: با طناب نازک نمی شود در چنین چاهی رفت، این طرح چندین بار این طرح آزمایش شده و نشان می‌دهد تئوری‌های در پیش گرفته شده گذشته عملکرد مناسبی نداشته است. بهترین راه برای حل این مشکل توجه به حمل و نقل عمومی است فرضیه خودرو ارزان قیمت و سبک از 25 سال پیش که موتور سیکلت 3 چرخ را ارائه کردند تا امروز وجود داشته است.

کاکایی گفت: اگر انجام این کار امکان پذیر بود تا الان توسط بخش خصوصی انجام شده بود، در حال حاضر 28 شرکت خصوصی خودرو ساز داریم و مشکل کماکان باقی مانده است، این نشان می‌دهد مشکل از جای دیگر است، در هیچ جای دنیا این تعداد شرکت خودروسازی وجود ندارد. بازار خودرو کل کشور توسط 14 شرکت بزرگ خودروسازی اداره می‌شود، خودروساز‌ها برای بقا بابد به بالای 5 میلیون برسند. امسال هم پژو، سیتروئن و فیات با هم تلفیق خواهند شد تا به حد مورد نیاز تولید برسند.

انتهای پیام /