چهارشنبه 7 آذر 1403

این استان قطب تولید پنیر ایران است

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
این استان قطب تولید پنیر ایران است

اقتصادنیوز: مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد که 90 درصد پنیر پیتزای کشور در این استان تولید می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مجید رضایی فریمانی اظهار کرد: خراسان رضوی به‌عنوان قطب صنایع تبدیلی غذایی در کشور مطرح است، به‌طوری که 90 درصد پنیر پیتزای کشور در این استان تولید می‌شود، همچنین در زمینه تولید کمپوت و کنسرو، پیشتاز است، علاوه بر آن خراسان رضوی در تولید رب گوجه‌فرنگی هم به لحاظ کمیت و هم کیفیت حرف برای گفتن دارد، در زمینه تولید خوراک دام و طیور و سردخانه و... هم این استان در کشور سرآمد است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در این استان سالانه یک میلیون و 162 هزار تن تولید شیر داریم، حال‌آنکه ظرفیت کارخانه‌های آن 2.6 میلیون تن است، بدین ترتیب واحدهای لبنی خراسان رضوی با ظرفیت کمتر از 40 درصد کار می‌کنند و ظرفیت واحدهای صنعتی ما بیش از شیر تولیدی است.

وی افزود: در زمینه خوراک دام نیز سالانه یک میلیون و 138 هزار تن خوراک دام تولید می‌کنیم که ظرفیت کارخانه‌های استان 4 میلیون و 500 هزار تن است و این میزان ظرفیت، سه برابر بیشتر از تولید است، بنابراین آن‌ها می‌توانند این میزان خوراک دام را تولید کنند، ولی کشش و بازاری وجود ندارد.

رضایی گفت: اگر دولت بخواهد به سمتی برود که در حوزه خوراک دام صادرات داشته باشیم، ارز آزاد شود و کارخانه‌های خوراک دام، محصول خود را صادر کنند، فعالیت این واحدها توجیه دارد.

کارخانه‌های استان با تمام ظرفیت کار نمی‌کنند

وی یادآور شد: در زمینه آرد هم وضعیت همین‌گونه است، به‌طوری‌که در خراسان رضوی 34 کارخانه آرد فعالیت دارند که کل مصرف آن‌ها 700 هزار تن است درحالی‌که ظرفیت این واحدها 3 میلیون تن است و کارخانه‌های استان با تمام ظرفیت کار نمی‌کنند. اگر بتوان گندم را وارد و از ظرفیت کارخانه‌های آرد استفاده کرد و اجازه صادرات این محصول را به کشورهای اطراف از جمله عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه داشته باشیم، اوضاع این واحدها بهتر می‌شود، اما ازآنجایی‌که به گندم یارانه داده می‌شود و اجازه صادرات نداریم؛ این کارخانه‌ها نمی‌توانند در زمینه صادرات دوم کار کنند و با واردات گندم و تبدیل آن به آرد و صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام کنند، در حالی که زیرساخت‌ها آماده است.

رضایی از یارانه و تخصیص ارز ارزان به‌عنوان یک چاقوی دو لبه یادکرد و گفت: اگر این موارد برداشته شود کارخانجات با دست‌باز می‌توانند فعالیت کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه متقاضیان در حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در عناوین صنایع باغی، دامی، زراعی، شیلات، خوراک دام و طیور، سردخانه و کود درخواست خود را به جهاد کشاورزی اعلام و در سامانه سماک بارگذاری می‌کنند، تا پایان سال 1402 سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی 1761 پروانه صادر و برای 32 هزار و 95 نفر اشتغال ایجاد کرده است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: ظرفیت این واحدها برای جذب مواد خام 11 میلیون و 307 هزار تن برای یک شیفت کار در نظر گرفته شده است، اما ظرفیت واقعی این واحدها بسیار بیشتر است. برخی از این واحدها مثل واحدهای فرآوری و پوست‌کنی پسته و واحدهای تولید کمپوت و کنسرو در استان دو تا سه ماه در سال کار می‌کنند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید