این انتخابات گوارا نیست!
موضوع شرکت سرپرستان فدراسیونهای ورزشی در انتخاباتهای ریاست این فدراسیونها، به معضلی جدی برای وزارت ورزش و جوانان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ مسئله ثبتنام و اعلام کاندیداتوری سرپرستان برخی از فدراسیونهای ورزشی برای انتخابات ریاست همان فدراسیونها آن هم در شرایطی که از کرسی سرپرستی تا مجمع انتخاباتی کنارهگیری نکردهاند، در مدت اخیر به یکی از چالشهای جدی و موضوعات بحثبرانگیز حوزه مدیریت ورزش کشور تبدیل شده است.
بنا بر اصل عدم تعارض منافع و جلوگیری از ایجاد هر گونه شائبه با توجه به قوانین داخلی کشور، از سوی وزارت ورزش و جوانان این امر به موضوعی بدیهی تبدیل شده که در صورت پایان یافتن مدت ریاست یک فرد بر فدراسیون و عدم برگزاری انتخابات در زمان مقرر، فرد دیگر یا حتی همان فرد از سوی وزیر بهعنوان سرپرست فدراسیون برای برگزاری انتخابات معرفی و بهکارگیری شود.
با این حال اما بسیاری از سرپرستهای فدراسیونهای ورزشی در پشتپرده تنها به این شرط حاضر به قبول مسئولیت میشوند که وزارت ورزش و جوانان با حضورشان در کارزار انتخاباتی موافقت کرده و یا حداقل مخالفتی نداشته باشد که همین بحث شرکت سرپرستان در انتخابات، تبدیل به یک خلأ قانونی شده که فرصت را برای به ابطال کشانیدن نتیجه مجمع باز میگذارد.
برای مثال طی روزهای آتی در شهریورماه، قرار است انتخابات 2 فدراسیون آمادگی جسمانی و سوارکاری برگزار شده و رؤسای آنها مشخص شوند؛ موضوعی که با حضور نام سرپرستان این فدراسیونها در لیست اسامی واجد شرایط و احراز صلاحیت شده انتخابات، میتواند به سردردی جدید برای وزارت ورزش و جوانان مبدل شود.
شبیه به آنچه پیش از این در برخی انتخاباتها نظیر فدراسیون دوچرخهسواری و... رخ داد که کاندیداهای بازنده طی آن، نتیجه مجمع را با قید تعارض منافع و عدم رعایت عدالت به دیوان عدالت اداری کشانده و حکم ابطال موقت را گرفتند، بعید نیست در صورت رئیس شدن یکی از این سرپرستها در انتخاباتهای مذکور، بازندهها مسیری مشابه در پیش بگیرند.
نفس این که سرپرست یک فدراسیون در انتخابات ریاست همان فدراسیون شرکت کند، از نظر قانونی دچار اشکال و محل جرم نیست اما عادلانه تلقی نمیشود و عملاً سرپرست طی مدت سکانداری حداقل 3 ماههاش، قدرت چینش اعضای مجمع و مهندسی آرای انتخابات را به راحتی هر چه تمامتر خواهد داشت.
برای مثال اکنون فدراسیون آمادگی جسمانی که جدیدالتأسیس هم هست، از ابتدا تحت سرپرستی کسی قرار داشته که اکنون کاندیدای ریاست فدراسیون هم هست و همین امر، شائبه چینش اعضای مجمع باالخص سرپرستان هیأتهای استانی که نقشی غیرقابلانکار در تعیین رئیس فدراسیون دارند، متبادر ساخته و راه را برای حواشی بعدی باز گذاشته است.
آرش فرهادیان، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی نیز در این رابطه طی گفتوگویی عنوان داشت: سرپرست نباید در انتخابات شرکت کند و این مساله با تصمیم سرپرست وزارت ورزش مورد اصلاح و بازنگری قرار خواهد گرفت. این موضوع با کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان نیز مطرح شده و نظر ایشان هم بازنگری در خصوص حضور سرپرست در انتخابات فدراسیون هاست.
این مقام مسئول همچنین گفت: سعی داریم در مجامع آینده این موضوع حل شود تا مجامع را به گونه ای برگزار کنیم که با کمترین میزان اعتراض مواجه شویم زیرا حق جامعه ورزش است که کاندیدای مورد نظر خود را در شرایط یکسان انتخاب کنند. وزارت ورزش و جوانان تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا با تسهیل سازی و حذف حاشیهها در خدمت جامعه ورزش باشد.
بدین ترتیب بهنظر میرسد لزوم بازنگری سریع و تغییرات عاجل در این موضوع مهم و سرنوشتساز به سمع و نظر مسئولان دستگاه ورزش کشور رسیده. در این شرایط فقط تعجیل در بازنگری و ابلاغ دستورالعملهای جدید میتواند کارگشای بحرانات پیش رو باشد و از دخالت دستگاههای قضایی در هر انتخاباتی جلوگیری کند.
251 251
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1803642