شنبه 10 آذر 1403

این ویژگی‌ها یعنی شما محتاج تایید و راضی نگه داشتن دیگران هستید!

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
این ویژگی‌ها یعنی شما محتاج تایید و راضی نگه داشتن دیگران هستید!

در این مطلب، به نشانه‌هایی خواهیم پرداخت که به شما می‌گویند همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستید و می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توان از این کار دست کشید.

خوشحال کردن دیگران و تلاش برای مثبت‌نگری در زندگی اجتماعی حتماً خوب است، اما تنها تا یک جایی. این امر اگر شکلی افراطی پیدا کند، می‌تواند تبدیل به عادتی ناخوشایند و مخرب شود و از شما شخصی بسازد که همیشه سعی بر راضی نگه داشتن دیگران دارد. ممکن است یکباره به خودتان بیایید و ببینید که نیاز‌های خودتان را نادیده گرفته اید، فراموش کرده اید باید وقتی را به خودتان اختصاص دهید و خودتان را تحت فشار قرار داده اید، تنها برای اینکه مطمئن باشید اطرافیان تان حال خوبی دارند.

در ادامه به نشانه‌هایی خواهیم پرداخت که به شما می‌گویند همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستید و می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توان از این کار دست کشید.

1- نه گفتن برایتان دشوار است

همیشه به دیگران کمک می‌کنید، کارهایشان را سر و سامان می‌دهید یا صرفاً لطفی در حق شان می‌کنید. علتش ساده است: قدرت نه گفتن به درخواست هایشان را ندارید. شاید می‌ترسید که اگر قبول نکنید، عصبانی شوند یا فکر کنند که اهمیتی برایتان ندارند. به علاوه، نه گفتن به شما احساس گناه می‌دهد. برای جلوگیری از آن، هر درخواستی را می‌پذیرید و با این کار حتی اجازه می‌دهید دیگران وقت آزادتان را بگیرند.

راه حل: اهمیت نه گفتن را درک کنید. شاید در ابتدا سخت باشد، اما در نهایت، نتیجه می‌دهد. نپذیرفتن کاری که دائما وقت آزادتان را می‌گیرد، شما را آدم خودخواهی نمی‌کند. برعکس، با این کار، با عشق و احترام با خود رفتار می‌کنید.

2- می‌خواهید همه‌ی اطرافیانتان شما را دوست داشته باشند

ترس از طرد شدن یکی دیگر از ویژگی‌های رایج کسانی است که سعی می‌کنند دیگران را راضی نگه دارند. شما می‌ترسید که دیگران دوست تان نداشته باشند و تنهایتان بگذارند. درنتیجه، سعی می‌کنید هر کاری انجام دهید تا جلوی وقوع چنین اتفاقاتی را بگیرید. شما رفتار خود را به نفع دیگران تغییر می‌دهید و ممکن است اطرافیان تان متوجه این موضوع شوند و از شما سوء استفاده کنند.

راه حل: مطمئن شوید بازیچه‌ی دست دیگران نشده اید. اگر دیگران متوجه شوند حاضرید هر کاری برایشان انجام می‌دهید، بیشترشان برای استفاده از این موقعیت درنگ نمی‌کنند. ممکن است از لحنی مثبت برای بیان خواسته‌های خود استفاده کنند، مثلاً اینکه: «ولی تو تنها کسی هستی که می‌تواند این کار را انجام دهد» و با این کار شما را مجبور به پذیرفتن خواسته‌ی خود کنند. به محض اینکه متوجه چنین چیزی شدید، بهتر است خودتان و وقت شخصی تان را در اولویت قرار دهید.

3- احساسات منفی دیگران روی‌تان اثر می‌گذارد

پرهیز از دعوا و بردن تغییر جو با یک شوخی ساده ایرادی ندارد. اما آن‌هایی که اغلب به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستند، توان مدیریت هیچ نارضایتی‌ای را ندارند، حتی اگر آن نارضایتی از آن‌ها نباشد. کسانی که می‌خواهند همیشه دیگران را راضی نگه دارند، وقتی با احساسات منفی شخص مقابل مواجه می‌شوند تصور می‌کنند آن شخص از خود آن‌ها هم ناراضی است. برای تغییر این وضعیت، تقصیر را به گردن می‌گیرند و راه حل‌هایی ارائه می‌دهند تا او را خوشحال کنند.

راه حل: این را درک کنید که دعوا امری اجتناب ناپذیر است و می‌تواند حتی مفید هم باشد. چرا که به آدم‌ها این امکان را می‌دهد که احساسات و عقاید خود را ابراز کنند و درباره‌ی چیز‌هایی که آن‌ها را آزار می‌دهد، صحبت کنند. سرکوب کردن احساسات خود و دیگران کار ناسالمی است، چون همه‌ی ما باید گاهی خود را خالی کنیم.

4- احساس گناه می‌کنید و برای همه چیز عذرخواهی می‌کنید، حتی زمانی که لازم نیست

اگر چیزی طبق برنامه پیش نرود، اولین واکنش شما این است: «ببخشید!» فرقی نمی‌کند چه اتفاقی رخ دهد، شما همیشه سعی می‌کنید تقصیر را به گردن بگیرید و عواقبش را بپذیرید. این از میل درونی شما برای خوب و مؤدب بودن نشأت می‌گیرد، اما در نهایت، نتیجه‌ای جز بیشتر صدمه دیدن اعتماد به نفس تان ندارد و می‌تواند تبدیل به یک عادت شود.

راه حل: به چیزی که انجام می‌دهید، می‌گویید و احساس می‌کنید، توجه کنید. سعی کنید متوجه شوید که چرا و چه زمانی شروع به معذرت خواهی می‌کنید. علاوه بر این، دقت کنید که این کار را با چه کسانی انجام می‌دهید. در بسیاری از مواقع، نیازی به توضیح بیشتر و پیدا کردن مقصر نیست، بنابراین می‌توانید به راحتی به خودتان اجازه‌ی دهید از این موقعیت گذر کنید.

5- نیاز‌ها و خواسته‌های خودتان را کنار می‌گذارید

ذهن تان آنقدر درگیر احساسات دیگران است که اغلب فراموش می‌کنید به احساسات خودتان فکر کنید. شما این توانایی را دارید که در لحظه احساسات خودتان را کنار بگذارید و خواسته‌ی واقعی تان را فراموش کنید. ممکن است در یک لحظه حتی خودتان را دیگر خیلی خوب نشناسید. این وضعیت می‌تواند حتی به جایی برسد که صحبت درباره‌ی احساسات تان و انتخاب چیزی که به صلاح تان است برایتان دشوار شود.

راه حل: به خودتان بیشتر گوش کنید. وقت بگذارید و ببینید که چه چیزی را می‌پسندید و چه چیزی می‌خواهید. می‌توانید فهرستی از اولویت هایتان و چیز‌هایی که خوشحال تان می‌کند تهیه کنید.

6- بخشیدن را به دریافت کردن ترجیح می‌دهید، حتی اگر به بهای از دست رفتن راحتی خودتان باشد

برای کسانی که دائماً سعی در راضی نگه داشتن دیگران دارند، فداکاری‌های روزانه برای دیگران می‌تواند به یک قاعده تبدیل شود. مثلاً گرفتار یک رابطه‌ی سمی شده اید که در آن بیشتر از آنچه که دریافت می‌کنید، می‌بخشید. شاید امیدوارید که طرف مقابل تان متوجه این موضوع شود و قدردان آن شود، اما دیگران معمولاً به در دسترس بودن تان عادت می‌کنند و در نهایت چیزی برای خودتان باقی نمی‌ماند.

راه حل: به اولویت هایتان فکر کنید. آن چیزی که بالاترین اهمیت را برای خودتان و نه دیگران دارد را مشخص کنید. می‌توانید زمان محدودی را مشخص کنید و در آن مدت برای کمک به دیگران به طور کامل در دسترس باشید. مثلاً شب‌های پنجشنبه و جمعه. با این کار، مطمئن می‌شوید که برای کار‌ها و سرگرمی‌های خودتان هم وقت دارید.

7- خودتان را در برابر احساس دیگران مسئول می‌دانید

شما متوجه همه‌ی احساسات و تغییرات خلقی خانواده و دوستان تان می‌شوید و این امر همیشه نگران تان می‌کند. در شرایط سخت، ممکن است حتی خودتان را به خاطر اینکه نمی‌توانید کسی را آرام و خوشحالش کنید، سرزنش کنید. اما حقیقت این است که وظیفه‌ی کنترل احساس هر کس بر عهده‌ی خودش است.

راه حل: از عبارات همدلانه استفاده کنید. ایرادی ندارد که سعی کنید متوجه شوید دیگران چه احساس و خواسته‌ای دارند، اما مثلاً بگویید: «درک می‌کنم که خشمت از چیست، اما تنها کاری که از دستم برمی آید این است که کنارت باشم.»

8- سعی می‌کنید خودتان را با اطرافیانتان هماهنگ کنید

کسانی که همیشه به دنبال راضی نگه داشتن دیگران هستند، ممکن است از نشان دادن شخصیت واقعی خود به دیگران ترس داشته باشند. آن‌ها تصمیم می‌گیرند همرنگ جماعت شوند و خودشان را تغییر دهند تا مثل دیگران رفتار کنند. ممکن است تصور کنند با این کار اطرافیان شان آن‌ها را بیشتر دوست خواهند داشت و جو راحت تری به وجود خواهد آمد.

راه حل: یاد بگیرید که در کنار دیگران خودتان باشید. گرچه ممکن است شباهت زیادی با اطرافیان تان داشته باشید، اما سعی کنید تفاوت هایتان را بشناسید و به آن‌ها احترام بگذارید. شما به عنوان یک شخص، با همان علائق و نظرات مخصوص به خودتان خوب هستید. چیز‌های زیادی هست که شما را منحصر به فرد می‌کند و لزومی ندارد که آن‌ها را پنهان کنید.

9- دوست دارید دیگران تحسینتان کنند

کسانی که دوست دارند دیگران را راضی نگه دارند، همیشه به دنبال تحسین دیگران هستند. این امر بیشتر اوقات از یک اعتماد به نفس نسبتاً پایین ناشی می‌شود. تأیید دیگران باعث می‌شود احساس کنید دوستی داشتنی، خواستنی و ارزشمند هستید. از دید شما، ممکن است اینگونه به نظر برسد که دیگران توجه زیادی به شما دارند و تحسین تان می‌کنند و این در نهایت، باعث می‌شود احساس خوبی نسبت به خودتان پیدا کنید.

راه حل: وقتش رسیده که دیگر به دنبال تأیید دیگران نباشید. سعی کنید متوجه شوید که برای گرفتن تحسین دیگران چه کاری انجام می‌دهید. این کار می‌تواند پست گذاشتن‌های مداوم در شبکه‌های اجتماعی باشد یا تماس مکرر با خانواده برای صحبت درباره‌ی آخرین دستاورد‌های خود. وقتی متوجه این موضوع شوید، به تدریج این رفتار را کنار می‌گذارید.

10- به جریحه‌دار شدن احساساتتان اذعان نمی‌کنید

از آنجایی که همیشه سعی تان بر این است که دیگران را خوشحال کنید، همزمان فشار زیادی به خودتان وارد می‌کنید. شما سعی می‌کنید احساسات منفی تان را پنهان کنید تا دیگران اذیت نشوند. شما ناراحتی، خشم یا ناامیدی تان را پنهان می‌کنید و نقاب شادی به چهره می‌زنید. این کار می‌تواند باعث شود که دیگر متوجه احساسات خودتان نشوید.

راه حل: یاد بگیرید که احساسات خودتان را بشناسید. سرکوب احساسات خود می‌تواند فشار زیادی به بدن وارد کند و عواقب مضری داشته باشد. مراقبت از خود به اندازه‌ی مراقبت از دیگران اهمیت دارد. با خودتان مهربان باشید و سعی کنید نسبت خودتان و احساسات تان عشق و توجه داشته باشید./ روزیاتو

هم اکنون دیگران می خوانند 12 آذر 1401 - 13:46
این ویژگی‌ها یعنی شما محتاج تایید و راضی نگه داشتن دیگران هستید! 2