باراک اوباما
باراک اوباما
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در اطلاعیهای به وزیران خارجه، خزانهداری و انرژی آمریکا اعلام کرده عرضه نفت و محصولات نفتی از کشورهای غیر از ایران به اندازهای هست که بتوان خریداری نفت و محصولات نفتی از ایران را به طرز محسوس کاهش داد. در این بیانیه آمده است: «به موجب اختیارات محولشده به اینجانب در قانون اساسی و قوانین ایالات متحده به عنوان رئیسجمهور،...
رئیسجمهور آمریکا در اطلاعیهای به وزیران خارجه، خزانهداری و انرژی آمریکا اعلام کرده عرضه نفت و محصولات نفتی از کشورهای غیر از ایران به اندازهای هست که بتوان خریداری نفت و محصولات نفتی از ایران را به طرز محسوس کاهش داد.
در شرایط کنونی اگر امریکاییها از خواسته خود کوتاه بیایند، تکلیف مذاکرات معلوم میشود و برجام در روند اجرا قرار میگیرد. از این رو سایر کشورهای طرف برجام هیچ مشکلی با پیشنهادهای رد و بدل شده ندارند آنها همه آماده هستند و امریکا باید تصمیم خود را بگیرد تا توافق اعلام شود.
محمد عامرسی، تحلیلگر و فعال اقتصادی - سیاسی در خاورمیانه، حداقل به چهار نقطه کور اصلی در توافق اولیه برجام اشاره می کند که بن بست فعلی ناشی از آن است.
اقتصادنیوز: در شرایطی که بن بست در مذاکرات احیای برجام به واسطه بروز اختلافات میان طرفین توافق در لحظات آخر امیدها نسبت به نهایی شدن توافق را بیش از همیشه کم رنگ کرده، با این وجود بسیاری از هواداران توافق تلاش داشته اند تا با تاکید بر مزایای توافق و یادآوری پیامدهای خطرناک شکست قطعی مذاکرات، همچنان امیدها را برای احیای توافق زنده نگه دارند.
محمد مرندی، مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی می گوید: دولت بایدن تاکنون نپذیرفته است که اجرای برجام را حتی در دوره ریاست جمهوری خود تضمین کند. این در حالی است که اگر تضمینی برای سرمایهگذاران خارجی جهت ورود به بازار ایران وجود نداشته باشد هیچ کمپانی و شرکتی جرأت نمیکند با هدف سرمایهگذاری وارد ایران شود.
ایران نوشت: محمد مرندی، مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی می گوید: دولت بایدن تاکنون نپذیرفته است که اجرای برجام را حتی در دوره ریاست جمهوری خود تضمین کند. این در حالی است که اگر تضمینی برای سرمایهگذاران خارجی جهت ورود به بازار ایران وجود نداشته باشد هیچ کمپانی و شرکتی جرأت نمیکند با هدف سرمایهگذاری وارد ایران شود.
محمد مرندی گفت: همین الان اگر امریکا موافقت کند که سپاه را به طور کل از لیست تروریستی خارج میکند، وضعیت جاری تغییر نمیکند و نمیتوان از تحقق توافق برای احیای برجام سخن گفت؛ زیرا هنوز چند مسأله باقی مانده که اصلیترین آنها به موضوع تضمین دولت امریکا درباره تعهدات احتمالیاش باز میگردد.
علیرغم تلاش آمریکا و کشورهای متحدش برای پوشاندن فعالیت آزمایشگاههای نظامی بیولوژیک در اوکراین، اما مسکو ابعاد جدیدی از این فعالیتها را افشا کرد.
وزارت دفاع روسیه شامگاه چهارشنبه اعلام کرد، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و تعدادی دیگر از مقامات بلندپایه «حزب دموکرات» مستقیماً بر کار برنامه بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین نظارت داشتند.
رئیسجمهور جو بایدن از زمان روی کار آمدن متعهد شده که به توافق هستهای باراک اوباما با ایران بازگردد. این مسئله حساسی است چراکه تهران بدون محدودیتهای توافق در حال نزدیک شدن به توانایی برای ساخت تسلیحات هستهای است.
گزارشهای متعدد حکایت از آن دارند که ایران و ایالات متحده عمدتا بر سر چگونگی احیای برجام به توافق رسیدهاند اما یک مشکل بزرگ باقی مانده و آن تصمیم دولت ترامپ مبنی بر تروریستی گماشتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا هشدار داد که میلیونها نفر ممکن است جان خود را از دست بدهند به این دلیل که رهبران فعلی واشنگتن نمیدانند که دارند چه کاری در اوکراین انجام میدهند. ترامپ در جمع هواداران خود در ایالت «پنسیلوانیا»، دوره کنونی را خطرناکترین زمان در تاریخ آمریکا به دلیل قدرت باورنکردنی سلاحهای مدرن، نامید. وی افزود: آنها...
قانونگذاران دو حزبی سناتورهای آمریکایی طرح جدیدی در کنگره آمریکا برای حفظ فشارها بر ایران تصویب کردند.
رئیسجمهور آمریکا یک زن سیاهپوست را به عنوان سخنگوی جدید کاخ سفید تعیین کرد.
مذاکره با ایران لطفی نیست که واشنگتن در حق این کشور می کند. این یک ضرورت برای کاهش ریسک اشاعه هستهای و در راستای تأمین منافع حیاتی ایالات متحده است.