پنج‌شنبه 9 مرداد 1404

بارش‌های تهران 40 درصد کمتر از نرمال است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بارش‌های تهران 40 درصد کمتر از نرمال است

رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به پیش بینی بارش‌های پاییز، کشاورزان از کشت محصولات آب بر در سال زراعی آینده اجتناب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی گفت: براساس آمار و نقشه های هواشناسی، میانگین بارندگی های کشور 40 درصد کمتر از نرمال است.

به گفته وی، استان تهران با 50 درصد کم بارشی روبروست و همواره در پنجمین سال پیاپی خشکسالی به سر می برد.

وظیفه ادامه داد: مدل های اقلیمی نشان می دهد که با دمای گرمتر از نرمال روبرو هستیم و در حوزه شمال غرب، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان نابه هنجاری ها 3 تا 6 درجه بیش از نرمال است.

رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه بارندگی قابل ملاحظه ای در فصل تابستان نداریم، افزود: با هوای گرم و خشک در تابستان مواجه هستیم و از طرفی اغلب مدل ها نشان می دهد که در فصل پاییز گرایش به بارش های کمتر از نرمال است.

به گفته وی، بنابر پیش بینی ها بارش های پاییز از حدمتوسط کمتر و دما گرمتر از نرمال است که براین اساس تداوم خشکسالی ها در پاییز وجود دارد.

وظیفه ادامه داد: با توجه به شرایط خشکسالی و کم بارشی برای پنجمین سال متوالی و گذر از این بحران، صرفه جویی در مصرف با مشارکت همه شهروندان باید انجام شود چراکه با استمرار این روند دچار کم آبی و بحران می شویم‌.

رئیس مرکز خشکسالی با تاکید بر اجتناب از کشت محصولات آب بر گفت: کشاورزان برای سال زراعی آینده از ابتدا با تنش روبرو هستند، از این رو همانند دستورالعمل های گذشته از کشت محصولات آب بر اجتناب کنند. این درحالی است که امسال کشت برنج در سطح گسترده در برخی استان ها وجود دارد که بدلیل خشکسالی نباید اتفاق می افتاد.