پنج‌شنبه 22 خرداد 1404

بازار بورس فردا پیش بینی شد | سهامداران بخوانند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
بازار بورس فردا پیش بینی شد | سهامداران بخوانند

در پایان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران بدون تغییر خاصی نسبت به روز گذشته همچنان زیر سطح 3 میلیون واحدی باقی ماند. شاخص هم وزن اما افتی 0.28درصدی را به ثبت رساند و به سطح 924 هزار واحدی رسید.

ارزش معاملات خرد بورس هم به روند نزولی چند وقت اخیر خود ادامه داد و به زیر 7هزار میلیارد تومان کاهش یافت. همچنین جریان خروج سرمایه حقیقی از بازار تداوم پیدا کرد و حدود 60 میلیارد تومان پول حقیقی از معاملات خرد خارج شد. این در حالی بود که روز گذشته خروج پول بالای 1000 میلیارد تومان بود.

در میان گروه‌های بازار هم بانکی‌ها با ارزش معاملات 740 میلیارد تومانی بیشترین سهم را در ارزش معاملات خرد داشتند، خودرو و قطعات با 610 و فلزات اساسی هم با 366 میلیارد تومان معامله در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

در روزی که صندوق‌های اهرمی با استقبال معامله‌گران مواجه شدند و بازدهی بالای 2 درصدی را به ثبت رساندند، در نهایت بیش از 50 درصد نمادهای بازار در محدوده مثبت به کار خود خاتمه دادند.

روز خوب اهرمی‌ها

شهلا حیدری کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بازار امروز گفت، گرچه معاملات امروز مثبت دنبال می‌شد و نسبت به روزهای پیشین شرایط بهتری داشت و در دقایق نخست ارزش معاملات به یک همت رسید اما در نهایت برآیند داد و ستدها مطلوب سهامداران نبود. در نیمه‌های بازار می شد ادعا کرد بیش از 60 درصد بازار منفی است. یکی از نکات بارز بازار امروز افزایش تقاضا در گروه خودرویی و صندوق های اهرمی بود. در خصوص صندوق های اهرمی روز گذشته مجموع صدورها در صندوقهای سهامی (اهرمی، بخشی، کلاسیک و مختلط)، کالایی (عمدتا طلا) و درآمدثابت بترتیب برابر 221، 4،418، 12،975 میلیارد ریال بود. حجم ابطال‌ها نیز بترتیب برابر 5،213، 242، 9،540 میلیارد ریال بود.

از جمله اخباری که بر اقبال خودروسازانه موثر واقع شد اخبار و حواشی واگذاری سایپا و هم گروهی ها در اوایل تیرماه بود. گفته می شود بابک زنجانی و کرمان موتور برای خرید سایپا تایید صلاحیت شدند. خودرو صف خرید بیش از 1 میلیارد سهمی را تجربه کرد که در پایان بازار غالب سهم های این گروه با فشار فروش همراه شدند.

وزن صندوق‌های کالایی به توافق احتمالی

این کارشناس بازار با اشاره به معاملات منفی صندوق های طلایی و کالایی آنرا بهن احتمال دستیابی به توافق هسته ای میان ایران و آمریکا را دلیل آن نسبت داد و گفت احتمال دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و آمریکا تا پایان 2025 به 54% رسیده، اما شانس حصول توافق پیش از تیرماه تنها 15% برآورد شده است. این در حالی‌ست که ایران یکی از عناصر اصلی پیشنهاد آمریکا را رد کرده و بر ادامه غنی‌سازی در خاک خود پافشاری دارد

حیدری در نهایت در رابطه با چشم‌انداز بازار گفت، اگر بخواهیم راجع به وضعیت آتی بازار اعلام نظر کنیم می توان به رکوردهای خروج و ورود نقدینگی مراجعه کرد. ابتدای اردیبهشت ماه خروج نقدینگی سقف کانال را شکست و هم اکنون در کف کانال نقدینگی هستیم. اگر ورود نقدینگی را در بازار فردا به صورت چشم گیر داشته باشیم می توان راجع به صعودی بودن بازار امید داشت.