دوشنبه 5 آذر 1403

بازدید2 روزه معاون وزیر راه و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بازدید2 روزه معاون وزیر راه و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت راه و شهرسازی در سفری دو روزه با بازدید از برخی پروژه های در دست اجرا در این استان با مدیران و مسوولان کهگیلویه و بویراحمد دیدار کرد و در جریان پیشنهادات و برنامه های آنها برای توسعه استان در زمینه راهسازی و شهرسازی قرار گرفت.

بازدید از بزرگترین پروژه های عمرانی استان

سید فرزاد نجات نیا ابتدا از پروژه تقاطع غیرهمسطح سه راهی مهریان - یاسوج که ساخت آن با پیش بینی 72 میلیارد تومان از سال 1399 آغاز شده نیز بازدید کرد.

وی سپس از جاده در دست ساخت یاسوج به سی سخت نیز بازدید کرد و در جریان پیشرفت این پروژه قرار گرفت.

محور یاسوج به سی سخت یک طرح ملی است که احداث آن موجب صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش حوادث جاده‌ای و آلایندگی خواهد شد.

فاصله سی سخت - یاسوج حدود 38 کیلومتر است که در 25 کیلومتر از آن بزرگراه ساخته می شود.

نجات نیا سپس از جاده در دست ساخت پاتاوه به دهدشت بطول 136 کیلومتر که دارای چهار قطعه است و بخش هایی از آن در سال های اخیر به بهره برداری رسیده نیز بازدید کرد.

به گفته مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد از زمان اجرای طرح ملی پاتاوه - دهدشت در سال 73 تا پایان سال گذشته 6 هزار میلیارد ریال از منابع ملی و استانی برای ساخت این طرح ملی هزینه شده است.

در سال گذشته نیز 2 هزار و 760 میلیارد ریال از محل منابع مختلف به این طرح ابلاغ که بر اساس آخرین آمار تاکنون 2 میلیارد 360 میلیارد ریال تخصیص داده شده است.

پیش بینی ها بر این است که طرح ملی پاتاوه به دهدشت با هزینه افزون بر 10 هزار میلیارد ریال بالاخره به بهره برداری برسد و اهالی منطقه پس از سالها انتظار از مزایای آن بهره مند شوند.

دیدار با مدیران 

معاون وزیر و سرپرست معاونت حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد جاده آزادراهی ندارد و شمار زیادی طرح های نیمه تمام جاده سازی دارد، گفت: توسعه زیرساخت های ارتباطی مهمترین نیاز توسعه در این استان است.

نجاتی نیا پنجشنبه شب در نشست بررسی طرح های حوزه راه و شهرسازی گچساران اظهار داشت: تبدیل فرودگاه یاسوج به یک فرودگاه بین المللی و استانداردسازی فرودگاه گچساران از مهمترین نیازهای این استان است که در اولویت برنامه های دولت سیزدهم قرار دارد.

وی بیان کرد: برای تحقق تبدیل فرودگاه یاسوج به بین المللی ایجاد زیرساخت های پروازهای شبانه در دست اقدام است و قرار شده یک ساختمان جدید برای فرودگاه گچساران احداث شود.

نجاتی نیا با اشاره به اینکه شاخص آسفالت راه های روستایی کهگیلویه و بویراحمد 50درصد است گفت: تلاش می شود با استفاده از قیر رایگان شاخص آسفالت راه های روستایی این استان افزایش یابد.

نجاتی نیا عنوان کرد: ایجاد 2 شهر جدید در شهرستان های گچساران و باشت با توجه به مهاجرپذیر بودن و تراکم جمعیت از دیگر برنامه های دولت سیزدهم برای رفاه حال مردم این خطه است.

وی با اشاره به احداث یا در دست اجرا بودن 2 هزار و200 واحد مسکونی طرح احیای بافت فرسوده، زیباسازی و نوسازی خیابان بلادیان شهر دوگنبدان و بازگشایی رینگ بافت فرسوده گچساران که در سال های اخیر انجام شده تاکید کرد: کارهای خوبی در حوزه بازآفرینی این شهرستان انجام شده و تکمیل این اقدام ها در اولویت برنامه های دولت است.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تکمیل تونل دیل، انجام 10 کیلومتر باقی مانده احداث راه اصلی پل بریم تا خیرآباد و تکمیل جاده باشت و چرام مهمترین طرح های نیمه تمام این شهرستان هاست که نیازمند توجه ویژه دولت برای تکمیل است.

سید ناصر حسینی پور با اشاره به اینکه توسعه جاده های ارتباطی زیرساخت اصلی توسعه و جذب سرمایه گذار است که می تواند به رونق اقتصادی کمک کند اضافه کرد: تعامل همه مسوولان کشوری، استانی و شهرستانی برای تزریق اعتبار به این طرح ها مورد توجه باشد.

فرماندار گچساران نیز در این نشست گفت: باند دوم کمربندی گچساران با پنج تقاطع مرگ آفرین به چالشی در این شهرستان تبدیل شده که باید برای آن چاره اندیشی شود.

علیرضا اتابک گفت: ساماندهی بافت های فرسوده مسکونی و تجاری نزدیک خیابان بلادیان برای تکمیل طرح پیشین نیاز دیگری است که ضرورت دارد در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به قدیمی بودن آسفالت راه های روستایی این شهرستان گفت: نوسازی آسفالت راه های روستایی نیازی برای رفاه اهالی و رساندن محصولات تولیدی آنان به بازارهای فروش است.

فرماندار باشت نیز در این نشست گفت: تکمیل طرح های نیمه تمام ساخت جاده ارتباطی پیچاب، لار به شاه بهرام و توسعه روشنایی جاده های اصلی از مطالبات مردم این شهرستان است.

سید مسعود حسینی افزود: عملیات اجرایی این طرح ها سال هاست که آغاز شده و شهروندان باشتی چشم انتظار تکمیل آن هستند.

وی با یادآوری گردشگر پذیر بودن منطقه و اینکه بخش زیادی از تولیدات کشاورزی و دامی بهره برداران باشت در این مناطق تولید می شود تاکید کرد: تکمیل این طرح ها به توسعه اقتصادی و رفاه اهالی کمک می کند.

 دیدار با نماینده ولی فقیه در استان

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج در دیدار معاون وزیر راه و شهرسازی، خواستار تسریع در تحقق مصوبات سفر رییس جمهوری بخصوص در حوزه راهسازی و مسکن در این استان شد.

به گزارش ایرنا، نجات نیا معاون وزیر راه و شهرسازی عصر امروز (جمعه) با آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر یاسوج دیدار و گفت و گو کرد.

آیت الله حسینی در این دیدار ضمن تاکید در تسریع مصوبات سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان، اظهار داشت: دولت انقلابی و مردمی سیزدهم توجه ویژه ای به مناطق محروم دارد و امید مردم به بهبود شرایط اقتصادی است.

معاون پارلمانی وزیر راه و شهرسازی روز جمعه در این دیدار با اشاره به سفر دو روزه خود به کهگیلویه وبویراحمد به تشریح برنامه ها و بازدیدها از پروژه های در دست ساخت استان پرداخت.

نجات نیا با اشاره به اینکه در این سفر به سه شهرستان بویراحمد، کهگیلویه و گچساران سفر کرد و از نزدیک مشکلات و کمبود های پروژه های متفاوت حوزه راه و شهرسازی استان را بررسی کرد، گفت: در هر شهرستان در رابطه با پروژه ها مصوباتی را داشتیم که امیدوار هستیم منشاء اثر مثبتی برای استان باشند.

در مجموع به نظر می رسد جدای از تامین اعتبارات برای پروژه ها و یا تعریف پروژه های عمرانی جدید برای توسعه، بررسی آخرین وضعیت پروژه های در دست اجرا از سوی مدیران ارشد وزارتخانه ها از دیگر مسائلی هستند که کاستی ها و مشکلات فراروی استان را بیشتر آشکار می کند. مدیران استان در سال های اخیر تمرکز خود را به جای کلنگ زنی به افتتاح معطوف کرده اند.

این سیاست در نهایت این امکان را برای استانها فراهم خواهد کرد که راه نیمه تمام دهه های گذشته را پشت سر بگذارد و زنجیره های توسعه را تکمیل کنند و به نظر می رسد بازدیدهای دوره ای مسوولان ارشد کشوری چنین هدفی را شتاب می بخشد.

*س_برچسب‌ها_س*