جمعه 2 آذر 1403

بافت ناکارآمد اردبیل در آینه آمار!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بافت ناکارآمد اردبیل در آینه آمار!

ابنایی که روزگاری نه چندان دور آوازه ای پرتمطراق داشتند، اینک عنوان بافت فرسوده و ناکارآمد را یدک می کشند؛ زندگی ساکنان این بناها نیر همواره با آمیزه ای از ترس و نگرانی همراه است!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سبلان ما، گذر زمان را حتی در چهره شهرها نیز می‌توان دید، کافی است سری به محلات قدیمی شهر بزنیم؛ ابنایی که روزگاری نه چندان دور آوازه ای پرطمطراق با غنای فرهنگی، اجتماعی و معماری داشتند، اینک به دلیل عدم انطباق با زندگی امروز شهری و شهرسازی مدرن عنوان بافت فرسوده و ناکارآمد را یدک می کشند؛ زندگی ساکنان این بناها نیر همواره با آمیزه ای از ترس و نگرانی همراه است.

اما بافت فرسوده و ناکارآمد تنها شامل محلات قدیمی شهر نیست؛ اندکی دورتر از این ابنای خوش آوازه قدیمی، ساختمان‌هایی بی هوا بلند وکوتاه قد کشیده اند؛ بناهایی با نادیده‌هایی بی شمار از اصول مهندسی شهرسازی و تراکم جمعیت زیاد که نیازمند نوسازی است و عنوان سکونتگاه‌های غیر رسمی یا حاشیه شهر را یدک می کشند.

256 هزار نفراز اردبیلی در بافت ناکارآمد زندگی می کنند

در استان اردبیل نیز طبق اعلام مسئولان بیش از256 هزار نفر، چیزی حدود 30 درصد جمعیت استان اردبیل در بافت ناکارآمد و سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

طبق مصاحبه محبوب حیدری مدیرکل راه شهر سازی استان اردبیل با خبرگزاری ایرنا یکهزار و 390 هکتار بافت ناکارآمد شهری در استان اردبیل وجود دارد که در اردبیل به میزان 963 هکتار، پارس آباد 248 هکتار، خلخال 84 هکتارو مشگین شهر 95 هکتار است که در اولویت بازسازی قرار گرفته‌اند.

طبق اعلام این مسئول 30 درصد جمعیت اردبیل،33 درصد جمعیت مشگین شهر، 26 درصد جمعیت پارس آباد و 14 درصد جمعیت خلخال در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد زندگی می‌کنند.

همچنین در اردبیل 20 سکونت‌گاه، در مشگین شهر12 سکونت‌گاه، در پارس آباد 11 و در خلخال هفت محله در قالب سکونت گاه غیررسمی شناسایی شده است.

50 طرح بازآفرینی شهری در استان اردبیل در دست اجرا است

محمد زارع حسین‌زاده معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل درباره نوسازی بافت‌های فرسوده شهری گفت: در بحث نوسازی بافت‌های فرسوده شهری 2 برنامه در قالب نوسازی محله ای و مردمی سازی در دستور کار قرار گرفته است که در قالب نوسازی محله ای در شهر اردبیل 25 طرح با 360 میلیارد ریال اعتبار، در پارس آباد پنج طرح با اعتبار 110 میلیارد ریال، در مشگین شهر 11 طرح با 165 میلیارد ریال، و در خلخال پنج طرح با 75 میلیارد ریال در دست اجرا است.

به گفته این مسئول 50 طرح نوسازی و بازآفرینی شهری در قالب نوسازی محله‌ای با اعتبار 750 میلیارد ریال و با هدف ارتقای شاخص‌های زیست سالم و با کیفیت شهروندان در استان اردبیل در حال انجام است.

با تمام این اوصاف به نظر می رسد برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده شهری علاوه بر تامین اعتبار و دادن تسهیلات به مالکان این بناها به یک عزم همگانی و مشارکت دادن مردم در تحقق این امر نیازداریم تا با فراهم آوردن بسترها، نوسازی به صورت هدفمند صورت بگیرد.

تجربه نشان داده هرگونه مداخله در بافت‌های زنده شهری، بدون مشارکت ساکنان به نتیجه نمی‌رسد؛ بنابراین برای موفقیت در نوسازی بافت ناکارآمد باید مشارکت به معنای واقعی آن، یعنی شرکت فعال شهروندان در حیات مدنی خویش، در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و عرصه های دیگر وجود داشته باشد.

انتهای پیام /