بانوان سیستان وبلوچستان در جایگاه دوم اهدای خون کشور قرار گرفتند / 69درصد خون های اهدایی به بیماران تالاسمی اختصاص دارد
سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان وبلوچستان گفت: بیش از چهار هزار و 599 بیمار تالاسمی در استان وجود دارد که برای نجات جان آنها 68% از کل خون های اهدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، شیوع ویروس کرونا در حالی باعث کاهش آمار اهداکنندگان به مراکز انتقال خون شد که سیستان وبلوچستان با بیشترین آمار بیماران مبتلا به تالاسمی مواجه است و این امر باعث شد تا نگرانی هایی در خصوص تامین در خون رسانی به این افراد و دیگر بیماران به وجود آید. در این میان خون یک ماده حیاتی و ضروری برای تمام افراد به ویژه بیماران تالاسمی که یکی از مصرف کنندگان مستمر خون هستند، می باشد که مسئولان انتقال خون توصیه های لازم را برای آگاهی شهروندان انجام داده و از آغازین لحظات شیوع این بیماری بیان کردند "ویروس کرونا با اهدای خون به افراد منتقل نمیشود و متاسفانه یک تصور غلط در بین مردم به وجود آمده که ویروس از طریق اهدای خون قابلیت انتشار دارد." با این تفاسیر برای رفع کمبود خون و اهدای زندگی به بیماران نیازمند شاهد حضور و مشارکت گسترده و میدانی گروه های جهادی، پاسداران و بسیجیان و سایر مسئولان و کارمندان ادارات و نهادها در مراکز پایگاه های انتقال خون هستیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی در این امر خداپسندانه دخیل شده و پای کار آمدند. اهدای چهار هزار و 664 واحد خون برای کمک به بیماران نیازمند سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: از ابتدای سال تاکنون چهار هزار و 664 واحد خون برای کمک به بیماران نیازمند اهدا شده که از این میزان 531 مورد اهدا توسط بانوان و چهار هزار و133 مورد توسط آقایان بوده است. وی بیان کرد: این میزان خون اهدایی، 60 درصد از نیاز مردم در سیستان وبلوچستان را تامین می کند.
این مقام مسئول ادامه داد: تاکنون پنج هزار و960 نفر به مراکز اهدای خون و پایگاه های آن در سطح استان مراجعه کرده که از این میزان بیشترین مراجعه برای اهدای خون توسط آقایان با پنج هزار و 59 مورد و بانوان 901 مورد بوده است. وی بیشترین گروه خونی اهدایی را O+ دانست و افزود: متوسط مصرف ماهانه استان 13 هزار و 59 خون و فرآورده های خونی است. به گفته مدیرکل انتقال خون استان، میزان مصرف خون در فروردین ماه 12 هزار و 217 از کلیه فرآورده ها و 10 هزار و 56 فرآورده سلولی می باشد. وی با تاکید بر این مطلب که کمبودهای خونی با دریافت از پایگاه های معین در سطح کشور رفع می شود، گفت: هم اکنون بیش از چهار هزار و 599 بیمار تالاسمی در استان وجود دارد که برای نجات جان آنها 68% از کل خون های اهدایی مورد استفاده قرار می گیرد. مشارکت سبزپوشان سپاه در امر اهدای خون خسروی به وضعیت اهدای خون در پایان سال اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش بیماری های عفونی از جمله کرونا و سرماخوردگی و انجام قرینطینه خانگی از سوی شهروندان اهدای خون بصورت قابل توجهی کاهش داشته است. وی خاطر نشان کرد: در این راستا سه هزار و148 میزان واحد خونی ازسایر استان ها به سیستان وبلوچستان وارد شده که بیشترین آن از استان های بیرجند، تهران و اصفهان بوده است. این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: با دستور سردار امان اله گشتاسبی، فرمانده سپاه سلمان استان و بازدید میدانی وی از انتقال خون؛ کلیه بسیجیان و یگان های تحت امر این نهاد با مراجعه به پایگاه های انتقال خون سراسر استان چه قبل از سال و چه بعد از آن با حضور بسیار پر رنگ و موثر کمک شایانی در امر اهدای خون کردند. مدیرکل انتقال خون استان افزود: حضور بانوان برای مشارکت در امر اهدای خون در ایامی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد بسیار خوب بود که از این لحاظ رتبه دوم کشور بعد از کردستان به سیستان وبلوچستان اختصاص یافت. انتهای پیام /