دوشنبه 1 بهمن 1403

باید با بانک‌های مستنکف از اجرای قانون جهش تولید مسکن برخورد شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
باید با بانک‌های مستنکف از اجرای قانون جهش تولید مسکن برخورد شود

نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به اینکه برخی بانک‌ها حاضر به پرداخت وام با سود 23 درصد هم نیستند، گفت: بانک مرکزی باید با بانک‌های مستنکف از اجرای قانون جهش تولید مسکن برخورد کند.

نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به اینکه برخی بانک‌ها حاضر به پرداخت وام با سود 23 درصد هم نیستند، گفت: بانک مرکزی باید با بانک‌های مستنکف از اجرای قانون جهش تولید مسکن برخورد کند.

لطف‌الله سیاهکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علت عدم همکاری برخی بانک‌ها در اعطای وام ساخت و خرید مسکن که بر اساس قانون جهش تولید مسکن وظیفه قانونی آنهاست، گفت: بر اساس آنچه بانک مرکزی اعلام کرده، بانک‌ها ناترازی دارند و منابع آنها با مصارفشان به هم نمی‌خورد و به همین دلیل متأسفانه برای اعطای وام مسکن تاکنون آن طور که باید و شاید اقدامی نکرده‌اند.

وی بیان کرد: بانک‌ها باید دارایی‌هایشان را می‌فروختند و ناترازی خود را به این وسیله حل و فصل می‌کردند. یکی از عوامل اصلی بروز تورم در جامعه ما بانک‌ها هستند، ناترازی بانک‌ها یعنی خلق پول و این مسئله برای ما ایجاد مشکل می‌کند. با توجه به این ناترازی و اینکه بانک‌ها به دنبال سود بیشتر هستند، سود 23 درصدی وام مسکن را قبول ندارند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید به صورت جدی با این بانک‌ها برخورد کند، افزود: بانک‌ها باید به تکالیف خود عمل کنند و به این سود بسنده کنند، هر چند ما معتقدیم این سود خیلی بالاست، با وجود این برخی بانک‌ها حاضر به پرداخت وام با سود 23 درصد هم نیستند.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی باید با بانک‌های متخلف و مستنکف از اجرای قانون جهش تولید مسکن برخورد کند. اگر بانک مرکزی به این موضوع ورود نکند، بانک‌ها به وظایف و تکالیف قانونی خود عمل نخواهند کرد. اگر منتظر باشیم وام‌های مسکن با آزادی عمل بانک‌ها پرداخت شود، قطعاً این اتفاق عملیاتی نخواهد شد.

سیاهکلی تصریح کرد: تنها راه این است که بانک مرکزی با بخشنامه، دستورالعمل و نظارت با این بانک‌ها برخورد کند تا وام ساخت و خرید مسکن را پرداخت کنند، چرا که مردم واقعاً در این شرایط سخت گرفتار تأمین مسکن هستند. بانک‌ها باید در وسط میدان باشند و گرفتاری مردم را برطرف کنند. برخی از بانک‌ها به مردم خسارت می‌زنند، خلق پول می‌کنند، به وظایف تکلیفی خود برای اعطای وام مسکن عمل نمی‌کنند، در اقتصاد خلل ایجاد و مردم را نگران کرده‌اند.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید بانک‌هایی که به وظایف قانونی خود برای اعطای وام ساخت و خرید مسکن عمل نمی‌کنند، 20 درصد جریمه شوند که ما اجرای این بند را به صورت عملیاتی و اجرایی تاکنون ندیده‌ایم. بهترین تنبیه برای بانک‌هایی که وام مسکن پرداخت نمی‌کنند، این است که آنها را مجبور کنیم ناترازی خود را از بین ببرند.

سیاهکلی بیان کرد: بانک‌ها منابع خود را تبدیل به ملک، زمین و مسکن می‌کنند و در واقع در مسیر دلالی و سفته بازی هزینه می‌کنند. برای تنبیه آنها بانک‌ها باید وادار شوند بدهی‌های خود را به بانک مرکزی تسویه کنند و بعد از آن هم باید بر بانک‌ها نظارت شود که به سمت سفته بازی و دلالی نروند. با عملیاتی کردن این راه هم بانک‌ها تنبیه می‌شوند و هم مردم و کشور منتفع می‌شوند. بانک‌ها باید به تکالیف خود عمل و ناترازی خود را برطرف کنند.