با این4 روش در بازار ارزهای دیجیتال پول پارو کنید / پیش بینی قیمت بیت کوین در سال 2024
گروهی از تحلیلگران معتقدند، بازار کریپتوکارنسی در سال 2024 نیز شاهد ادامه روند صعودی ارزش و قیمت رمزارزها خواهد بود. آنها دلایل متعددی از جمله توسعه جغرافیای پذیرش کریپتوها، به رسمیت شناخته شدن از سوی بانکهای مرکزی و نهادهای قانونگذاری، راهاندازی صندوق ETF بیتکوین، افزایش تعداد معاملهگران و سرمایهگذاران، ثبت سودهای قابل توجه و... را برای این ارزیابی و پیشبینی ارائه میکنند.
بدلیل تأثیر عوامل متعدد، پیشبینی آینده پادشاه رمزارزها و بازار کریپتو کارنسی دشوار و بیقطعی است. معمولاً، دو گروه تحلیلگر دیدگاههای مثبت و منفی خود را در این زمینه ارائه میدهند، که نشان میدهد آینده بازار پیشبینی روشنی برخوردار نیست. بنابراین، سرمایهگذاری در بازار کریپتوکارنسی باید با قبول ریسک و بررسی جوانب مختلف انجام شود.
گروهی از تحلیلگران معتقدند، بازار کریپتوکارنسی در سال 2024 نیز شاهد ادامه روند صعودی ارزش و قیمت رمزارزها خواهد بود. آنها دلایل متعددی از جمله توسعه جغرافیای پذیرش کریپتوها، به رسمیت شناخته شدن از سوی بانکهای مرکزی و نهادهای قانونگذاری، راهاندازی صندوق ETF بیتکوین، افزایش تعداد معاملهگران و سرمایهگذاران، ثبت سودهای قابل توجه و... را برای این ارزیابی و پیشبینی ارائه میکنند.
در مقابل، گروه دیگری از تحلیلگران میگویند، ممکن است تغییرات بزرگی پیشرو باشد که میتواند آینده بیثباتترین کلاس دارایی جهان را به مخاطره اندازد. به عنوان مثال، یکی از این تحلیلگران معتقد است که راهاندازی صندوق ETF نقدی بیتکوین نه تنها مزیت نیست، بلکه تهدیدی بزرگ برای بازار کریپتوکارنسی به شمار میرود. بر پایه این تحلیل، ممکن است در سال 2024 ما شاهد افت 20 درصدی ارزش بازار و سقوط بیتکوین به سطح 35 هزار دلار باشیم. یکی دیگر از تحلیلگران هم گفته است: نوسان ارزش در ETFهای بیتکوین برای جایگاه قانونی بیتکوین بسیار خطرناک است. در واقع راهاندازی ETF نقدی بیتکوین با طبیعت کریپتوکارنسی در تضاد است و آن را به یک دارایی کلاسیک تبدیل میکند.
با وجود این پیشبینی، تحلیلگران خوشبین با اشاره به اینکه روند کلی بازار کریپتوکارنسی در دو سال گذشته مثبت بوده است، میگویند: حتی با پذیرش احتمال افت 20 درصدی بازار باید آن را نشانه آماده شدن کریپتوها برای جهش بعدی دانست. در تایید این ارزیابی هم میتوان گفت که از زمان اعلام خبر راهاندازی ETF نقدی بیتکوین، ارزش بازار کریپتوها حدود 65 درصد افزایش داشته است.
هر یک از این برآوردها که محقق شوند، یک نکته مسلم است: بازار کریپتوکارنسی را نمیتوان نادیده گرفت. اگر تصور میکنید که وال استریت یک سال شگفتانگیز را تجربه کرده است، پس بهتر است نگاهی به بازار کریپتوکارنسی بیندازید. تا پایان سال 2023 ارزش بازار کریپتوها نزدیک به 115 درصد افزایش را ثبت کرد. گرچه در حال حاضر هزاران رمزارز برای انتخاب و خریدوفروش وجود دارد اما بیتکوین و اتریوم به عنوان دو گزینه برتر، بیشترین تاثیر را بر رشد بازار کریپتوها داشتهاند.
در پایان سال 2022 بیتکوین و اتریوم در مجموع 795 میلیارد دلار معادل 58 درصد ارزش بازار کریپتوکارنسی را در اختیار داشتند. تا پایان سال 2023 ارزش بازار این دو غول کریپتویی در مجموع به 1.2 تریلیون دلار معادل 67 درصد کل ارزش بازار رمزارزها رسید. اما در حال حاضر مهم نیست که بازار رمزارزها به کجا رسیده است، مهم این است که به کجا میرود. به دنبال ثبت رکوردهای کمنظیر در سال گذشته، در اینجا چهار پیشبینی برای سال 2024 ارائه شده است.
با شایعه بخر، با خبر بفروش
دلایل زیادی برای جهش 160 درصدی قیمت بیتکوین در سال 2023 وجود دارد. برخی از این دلایل عبارتند از فضای مثبت در بازارهای مالی کلیدی آمریکا، پیشبینی پذیرش و تایید صندوق ETF نقدی بیتکوین از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در ماه ژانویه و انتظار وقوع رویداد نصف شدن بیتکوین در ماه آوریل. دو مورد آخر به ویژه اهمیت زیادی دارند.
نهادهای مالی سالهاست برای پذیرش یک صندوق ETF بیتکوین تلاش میکنند. این تقاضا با این دلیل که بازار کریپتوها پر از دستکاری است، سالها از سوی نهادهای ناظر و مقرراتگذار رد شده بود. حال با تایید تعداد زیادی از صندوقهای ETF بیتکوین، دسترسی به این رمزارز از طریق کانالهای استاندارد (بدون نیاز به خرید بیتکوین از یک صرافی رمزارز) تسهیل میشود.
با انتشار این شایعات درباره بیتکوین، قیمت آن در سال 2023 بیش از 160 درصد رشد کرد. بر این اساس، بیراه نیست اگر بگوییم پادشاه رمزارزها در سال جدید درگیر روند «با شایعه بخر، با خبر بفروش» خواهد بود. توجه به این نکته نیز ضرورت دارد که بیتکوین برخی تجربههای ناموفق هم داشته است. از جمله، تجربه السالوادور برای پذیرش بیتکوین چندان موفق نبوده است. در سال 2022 بیش از 7 میلیارد دلار انتقال برونمرزی برای السالوادور ثبت شد اما تنها 126 میلیون دلار آن وارد کیفپولهای دیجیتال شد.
کمکاری «سگهای» محبوب
دومین پیشبینی مهم این است که در سال جدید، «سگهای» محبوب بازار کریپتوکارنسی (یعنی همان دوژکوین و شیبا اینو) همچون سال گذشته کمکار خواهند بود. در سال 2023 دوژکوین و شیبا اینو به ترتیب 35 و 36 درصد رشد قیمت را ثبت کردند. گرچه این میزان رشد نشاندهنده عملکرد خوب این کریپتوها در مقایسه با شاخص اساندپی 500 است اما در برابر رشد 160 درصدی بیتکوین، به چشم نمیآید.
مشکل اساسی دوژکوین و شیبا اینو این است که این دو چیزی بیش از ابزارهای پرداخت نیستند. در حال حاضر هزاران ارز دیجیتال در بازار وجود دارد که میتوان از آنها برای خرید خدمات و کالا استفاده کرد. بر این اساس، این دو رمزارز هیچ تفاوت مهمی با پروژههای بیشمار دیگر ندارند. دادههای آماری هم نشان میدهند که کاربرد چندانی در جهان واقعی ندارند. بر پایه دادههای راهنمای کسبوکار آنلاین Cryptwerk، در سراسر جهان حدود 2500 شرکت دوژکوین و حدود 900 شرکت هم پرداخت از طریق شیبا اینو را پذیرفتهاند. این در حالی است که تقریبا 333 میلیون شرکت در سراسر جهان وجود دارد.
استقلال ممکن نیست
سالهاست فضای کریپتوکارنسی به عنوان یک تغییردهنده روند بازی و جریان اقتصاد مورد تحسین سرمایهگذاران بوده است. پیشبینی افزایش پذیرش جهانی پرداختهای دیجیتال در کنار استفاده از قراردادهای هوشمند به سرمایهگذاران امکان داد تا از امتیاز فناوریهای پیشرفتهای که به عملکرد اقتصاد یا بازار سهام آمریکا و جهان متصل نبودند، کسب سود کنند. سومین پیشبینی این است که در سال 2024 بازار ارزهای دیجیتال قادر به کسب استقلال از بازار سهام نخواهد بود. به بیان دیگر، عملکرد شاخصهای مهم بورس همچون اساندپی 500 مسیر حرکت بازار کریپتوکارنسی را مشخص خواهد کرد.
قوی سیاه رمزارزها
چهارمین پیشبینی این است که در سال 2024 بازار کریپتوکارنسی شاهد سقوط دیگری خواهد بود. در سال 2022 رمزارز ترا کلاسیک یا لونا (که قبلا ترا نامیده میشد) فاجعه بزرگی را در بازار کریپتوکارنسی رقم زد. در می 2022 رمزارز ترا کلاسیک رتبه چهارم کریپتوها را از نظر ارزش بازار در اختیار داشت اما شرایط به سرعت تغییر و این رمزارز سقوط کرد. مدت کوتاهی پس از این سقوط، فاجعه دیگری رخ داد: کلاهبرداری در صرافی رمزارز FTX و اعلام ورشکستگی آن. کمتر از یک سال بعد، مدیرعامل این صرافی به اتهام کلاهبرداری محاکمه و محکوم شد. این موضوع نشان داد که بازار کریپتوکارنسی از نبود نظارت کافی رنج میبرد و بهترین فضا برای کلاهبرداری است.
نکته دیگر، مربوط به وضعیت تتر است. تتر بزرگترین استیبلکوین از نظر ارزش بازار است که جفت متصل به دلار به شمار میرود. گفته میشود، این رمزارز نهایتا از دلار جدا خواهد شد و سقوط خواهد کرد. با توجه به تعداد زیادی از استیبلکوینهای بازار که پیش از این نتوانستند اتصال به دلار حفظ کنند و سقوط کردند، پیشبینی میشود که با سقوط تتر، بازار کریپتوکارنسی در سال 2024 با پدیده «قوی سیاه» روبهرو شود.