با برداشت بیرویه "گیاهان دارویی" برخورد قانونی میشود
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران ضمن اشاره به نقش چرای بیرویه دامها در وقوع سیلاب، از برخورد قانونی با برداشت بیرویه گیاهان دارویی خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رحمتی با اشاره به سیلابهای اخیر در منطقه امامزاده داوود، یکی از مهمترین علل وارد آمدن خسارات جانی و مالی در این زمینه را چرای بیرویه دام دانست و اظهار کرد: با از بین رفتن پوشش گیاهی و فراهم شدن موجبات فرسایش خاک منطقه، شاهد پدیده سیلاب و عواقب جبرانناپذیر آن در این منطقه بودهایم.
" گیاه بیلهر" سمی و عامل سرطان گوارش استوی با تأکید به موضوع توسعه پایدار و استفاده صحیح و اصولی از منابع و مراتع به نحوی که آیندگان نیز بتوانند از این موهبت الهی استفاده کنند، افزود: مشارکت مردم و جوامع محلی در حفظ مراتع و اکوسیستم کوهستان که نقش مؤثری در دوام و بقا سکونتگاهها دارد، باید مورد توجه قرار گیرد و جوامع محلی از چرای بیرویه و اجاره بیرویه مراتع توسط افراد سودجو جداً خودداری کنند.
معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران در ادامه تصریح کرد: در این زمینه کارگروهی با همکاری محیط زیست، منابع طبیعی، بخشداری و مسئولین محلی به منظور هماهنگی و مدیریت امور دام و مرتع تشکیل شده است.
رحمتی همچنین به موضوع برداشت غیر مجاز رستنیها و گیاهان دارویی از جمله ریواس اشاره و اعلام کرد: با هر گونه تخلف در این زمینه برخورد قانونی انجام خواهد شد و از کلیه دهیاران و دامداران درخواست میشود که برای رفاه حال خود و تداوم استفاده از موهبتهای الهی و ارزشمند موجود در اکوسیستمهای کوهستانی با ادارات مربوطه در چهارچوب قوانین و مقررات جاری کشور همکاری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: برابر مصوبات نشست مدیریت دام و مرتع در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی اداره منابع طبیعی شهرستان مسئولیت دارد نسبت به پیگیری اجرای طرحهای مرتعداری بهویژه حفاظت و تقویت پوشش گیاهی اقدام کند و همچنین موضوع صدور کارت تردد دام از سوی اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان پیگیری و انجام شود.