دوشنبه 2 مهر 1403

با رعایت‌های کرونایی جلوی شیوع سرخک نیز گرفته می‌شود / افرادی با سیستم ایمنی پائین، واکسن‌نزده‌ها و بانوان باردار در معرض خطر سرخک هستند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
با رعایت‌های کرونایی جلوی شیوع سرخک نیز گرفته می‌شود / افرادی با سیستم ایمنی پائین، واکسن‌نزده‌ها و بانوان باردار در معرض خطر سرخک هستند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «علی اسداللهی امین» در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه در مورد سرخک تقریبا به مرحله حذف رسیده بودیم، تصریح کرد:، اما یک مسئله این شد که عده‌ای از خانواده‌ها به دلیل کرونا واکسیناسیون بچه‌ها را عقب انداختند و یک مسئله دیگر مسئله مهاجرت از کشور‌های همسایه بود که باعث شد بیماری شیوع پیدا کند. راه انتقال ویروس سرخک بیشتر تنفسی است و حتی انتقال آن از...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «علی اسداللهی امین» در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه در مورد سرخک تقریبا به مرحله حذف رسیده بودیم، تصریح کرد:، اما یک مسئله این شد که عده‌ای از خانواده‌ها به دلیل کرونا واکسیناسیون بچه‌ها را عقب انداختند و یک مسئله دیگر مسئله مهاجرت از کشور‌های همسایه بود که باعث شد بیماری شیوع پیدا کند. راه انتقال ویروس سرخک بیشتر تنفسی است و حتی انتقال آن از کرونا سریع‌تر است، اما بیشتر در میان بچه‌ها شیوع دارد، این بیماری یک دوره نهفتگی از زمان ورود ویروس تا علامت‌دار شدن 10 تا 12 روزه دارد و در ابتدا خود را با سرفه، تب، ضعف، آبریزش بینی یعنی علامت‌هایی شبیه کرونا نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: مشخصه آن بروز دانه‌های قرمز است که معمولا از صورت شروع شده و به سمت قسمت‌های تحتانی بدن می‌آید و معمولا یک هفته طول می‌کشد و بدون عوارض خاصی به اتمام می‌رسد، اما معمولا افرادی که سیستم ایمنی پائینی دارند یا در بانوان باردار این بیماری با عوارضی همراه خواهد بود، از جمله تورم مغز، بیرون‌روی شدید، عفونتی‌های ریوی، نابینایی و عفونت گوش.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه اگر اطفالی دارید که هنوز واکسن سرخک نزدند، سریع برای واکسیناسیون مراجعه کنید، تأکید کرد: این ویروس دو دوز واکسن دارد که بالای 95 درصد ایمنی می‌دهد و معمولا در 12 ماهگی و 18 ماهگی می‌زنند، اگر هم از این مدت گذشت، اشکالی ندارد دوز اول این واکسن را زده و بعد از چهار هفته هم دوز دوم را بزنید.

اسداللهی امین با اشاره به اینکه معمولا دو تا چهار روز قبل از بروز بثورات تا چهار تا 9 روز بعد از بروز راش‌ها دوره انتقال است، اظهار کرد: در این مدت اگر کسی که واکسن نزده با بیمار در تماس باشد ممکن است سرخک شدید بگیرد، افرادی که شیمی‌درمانی می‌شوند یا سیستم ایمنی پائینی دارند و بانوان باردار بیشتر در معرض خطر هستند و باید به پزشک مراجعه کنند شاید لازم باشد که واکسن را بزنند البته افرادی که باردار بوده و سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است نتوانند از واکسن که حاوی ویروس ضعیف شده است استفاده کنند، لذا آن‌ها را تحت درمان اختصاصی دارویی قرار می‌دهیم تا از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی همچنین تصریح کرد: کسی که سرخک گرفته مثل فرد کرونایی باید خودش را قرنطینه کند، دستش را مرتب بشوید و ماسک جراحی بزند، معمولا دوره دو تا سه هفته‌ای دارند تا دو هفته بعد از بثورات هم باید رعایت کنند، ممکن است خارش یا حساسیت داشته باشند، مهمترین توصیه این است که جامعه نگران نباشد، چون اغلب واکسن زدند و عده‌ای هم که نزدند سریع به مراکز بهداشتی مراجعه کنند اگر لازم باشد دوز یادآور را بزنند، البته نوزادان هم ممکن است بگیرند لذا برای درمان آن‌ها ویتامین آ می‌دهیم تا به یک سالگی برسند و واکسن بزنند، اما در این شرایط با رعایت‌هایی که برای کرونا می‌کنیم می‌توانیم جلوی شیوع سرخک را هم بگیریم.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه در مراکز بهداشتی تمام واکسن‌ها رایگان است، عنوان کرد: راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و ترشحات است و یک نفر 90 نفر را آلوده می‌کند، لذا قبل از کرونا مسری‌ترین بیماری سرخک بود. اسداللهی امین همچنین با توجه به شرایط آلوده شهر‌ها توصیه کرد: توصیه ما این است که افراد به ویژه افراد پرخطر، مسن و کودکان وقتی که شاخص آلودگی بالاست از منزل بیرون نیایند و در صورت خروج از منزل یا دو ماسک جراحی یا ماسک ان 95 بگذارند. در واقع عوارض آلودگی هوا شامل دو سری عوارض کوتاه‌مدت مثل آسم و تنگی نفس و احساس ضعف و عوارض طولانی‌مدتی مثل سکته‌های مغزی و سرطان‌ها، مشکلات قلبی و عروقی و ناباروری است و بهتر است همه افراد در این مدت بیشتر از شیر و سبزیجات تازه استفاده کنند.

وی در زمینه وضعیت کرونا نیز توضیح داد: بعد از نوروز یک مقدار تعداد بیماران سرپایی ما بیشتر شده، اما امیدواریم به پیک نرسیم و این یک نوسان کوچک باشد، چون در مورد سویه‌های جدید اومیکرون نیز هنوز شواهدی نداریم که تفاوت چشمگیری با اومیکرون داشته باشد.

این پزشک متخصص در پایان در خصوص روزه‌داری در شرایط کرونایی نیز گفت: حتی سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرده که روزه‌داری مشکلی ندارد، ضمن اینکه مطالعاتی وجود دارد که به دلیل استراحت در سیستم گوارش، سیستم ایمنی تقویت می‌شود، افراد معمولا بر اساس شدت بیماری، سه تا شش هفته بعد از کرونا می‌توانند روزه بگیرند، همچنین روزه‌داران نباید از فست فود، غذا‌های شیرین و چرب به ویژه در وعده سحر استفاده کنند، از اجتماعات دوری کنند و فعالیت فیزیکی متوسط را داشته باشند. در خصوص واکسیناسیون نیز بنا به فرموده مراجع این امر شکلی ندارد و کسانی که در دوز‌های قبلی سرگیجه و مواردی پیدا کردند بهتر است در موقع روزه‌داری واکسن نزنند و بعد از افطار مراجعه کنند.