برای براندازی از بیرون لاف نزن!
معاندین پیام عدم استقبال مردم از فراخوان آنها را در همان ساعات اولیه روز دریافت کردند و به همین منظور بار دیگر متوسل به انتشار اخبار دروغ شدند.
سرویس سیاست مشرق - از ماه گذشته معاندین در شبکههای اجتماعی مردم را دعوت به آشوب و اغتشاشات در روز 25 شهریورماه میکردند. رسانههای وابسته به جریانهای تجزیهطلب، سلطنت طلب، منافقین و سلبریتیهای خارج از کشور با امید حضور اغتشاشگران در خیابان، جهت ترکیبی سنگینی را در رسانهها و شبکههای اجتماعی پیش میبردند تا جایی که از صبح شنبه پیامهای رسمی سران ضدانقلاب و سرکرده منافقین منتشر شد.
حتی جو بایدن و اولاف شولتس صدراعظم آلمان و شماری از نمایندگان کنگره آمریکا نیز به استقبال سالگرد اغتشاشات رفته و حمایت کردند.
اما آنچه که در روز شنبه در ایران شاهد بودیم، جوی آرام و تردد بدون دردسر مردم در سطح شهر و جاده های بین شهری بود. معاندین نیز پیام عدم استقبال مردم از فراخوان آنها را در همان ساعات اولیه روز دریافت کردند و به همین منظور بار دیگر متوسل به انتشار اخبار دروغ شدند.
رسانه های رسمی و کانال های تلگرامی معاند ابتدا با انتشار ویدیو ها و تصاویر ناآرامیهای سال گذشته سعی کردند معترضان را به خیابان بکشند. این رویکرد رسانهای که در سال گذشته پس از فوت مهسا امینی به اوج خود رسید، اینبار با مخالفت برخی چهره های معاند همراه شد.
به عنوان مثال از صبح شنبه اخبار جعلی مبنی بر تخریب مزار نیکا شاکرمی، بازداشت پدر مهسا امینی و بازداشت خواهر حدیث نجفی، از جاباختگان اغتشاشات سال گذشته منتشر شد.
کانال های تلگرامی معاند و وابسته به احزاب تجزیه طلب
ناامیدی کاربران برانداز
یکی از تفاوت های سالگرد اغتشاشات با سال گذشته، تفاوت در لیدرهای رسانهای بود. باند تروریستی مرتبط با منافقین در همرای افرادی چون شاهین زحمتکش (شاهینلو) از سال گذشته فعالتر شده و سعی کردند با انتشار اخبار لحظه به لحظه جعلی، شرایط داخل کشور را بحرانی توصیف کنند.
از طرفی امسال برخی سلبریتیهای هنری مانند اشکان خطیبی تلاش داشت به جای علی کریمی، مدیریت اغتشاشات را برعهده بگیرد.
او در یک پست توئیتری تصویری از مجاهدان فلسطینی منتشر کرده و اغتشاشگران را دعوت به پوشش صورت خود با چفیه کرد. این توئیت پرواکنش، مورد استقبال براندازان قرار نگرفت و حتی برخی کاربران اصلاح طلب نیز علیه او واکنش نشان دادند.
البته مهمترین نکته سالگرد اغتشاشات نیز عدم استقبال برخی اصلاح طلبان از فراخوان معاندین بود. در حالی که برخی از اصلاحطلبان مانند تاجزاده و سعید مدنی در زندان معرکه به پا کرده و دست به اعتصاب غذای دروغین زده بودند، برخی دیگر از چهرههای قدیمی جناح چپ ترجیح دادند که خطشان را از براندازان تا حدی جدا کنند.
بر همین اساس هشتگ «از خارج لاف نزن» توسط کاربران توئیتری راهاندازی شد و در پاسخ به توئیتهای براندازان درباره دعوت مردم به آشوب در خیابان طراحی شده بود.
این هشتگ بیشتر در پاسخ به توئیت های سروش لشگری، معروف به سروش هیچکس، علی حسین قاضیزاده، اشکان خطیبی و احسان کرمی منتشر شد.
سروش لشگری از هفته های گذشته آموزش نحوه آشوب پارتیزانی را در صفحه توئیتری خود منتشر میکرد. علی حسین قاضیزاده نیز در روز شنبه فعالیت توئیتری خود را افزایش داده و مدام به مخاطب این پیام را تحمیل میکرد که تنها راه چاره، حضور در خیابان است.
احسان کرمی نیز برای پیشنمایش کاور موسیقی خود از تصاویر تخریب اموال عمومی در اغتشاشات سال گذشته استفاده کرده و هشتگ و نام «شهر من» را منتشر کرده بود.
مجموعه این فراخوان ها موجب شد برخی کاربران اصلاح طلب در کنار سایر کاربران، به طور همسو علیه این افراد هشتگ «از خارج لاف نزن» را راهاندازی کرده و آنها را دعوت کردند تا خود شخصا در خیابان های ایران حاضر شده و جان جوانان کشور را برای درآمدزایی و شهرت خود به خطر نیاندازند.
اپوزیسیون از هم گسسته که هنوز در خارج از مرزهای کشور به اتحاد و همفکری نرسیدند، اینبار شاهد اتحاد مردم ایران در عدم استقبال از آنها و فراخوانهایشان بودند.