برای جبهه اصلاحات اغتشاشات مهمتر از انتخابات است!/ راز ارادت همیشگی فائزه هاشمی به ترامپ چه بود؟
فائزه هاشمی تمایل دارد در نقش سخنگوی منافقین به فعالیت مشغول باشد اما برخی اصلاحطلبان با اهداف انتخاباتی او را روتوش میکنند، البته ننگ با رنگ پاک نمیشود!
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز یکشنبه 22 مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد که پیش ثبتنام انتخاباتی گروههای مختلف سیاسی، آخرین گمانهزنیهای برجامی پس از تبادل زندانیان و هوای گرم میهمان تابستانی ایرانیان در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
در هیچ دورهای از انتخابات مجلس شورای اسلامی تا این حد جناحها و شخصیتهای سیاسی وارد فضای انتخاباتی نشده بودند، ثبتنام تعداد قابل ملاحظه افراد با سلایق مختلف سیاسی حاکی از همین ماجراست.
روزنامه آرمان امروز که جناح چپ میانه را نمایندگی میکند درباره آرایش سیاسی حاکم بر انتخابات نوشته است:
بعد از پایان جنگ و اتمام دوره دوم ریاست جمهوری مرحوم هاشمیرفسنجانی دو طیف «اصلاحطلب» و «اصولگرا» قطبهای اصلی انتخابات را تشکیل میدادند و در هر انتخاباتی شاهد رقابت حساس و نفسگیری بین این دو اردوگاه بودیم ولی حالا باید بگوییم که بهدلیل انشعابهای بسیار در اردوگاه اصولگرایی و اصلاحطلبی بهنظر انتخابات رنگ و بویی دیگر به خود خواهد داشت. حالا شخصیتهایی مانند جهانگیری، قالیباف، لاریجانی، روحانی و... که بهنوعی ژنرالهای سیاسی ایران محسوب میشوند هر کدام بهنوبه خود مدعی «جریان سیاسی» هستند که میتوانند مسیر انتخابات را تغییر دهند.
در ادامه این گزارش آمده است:
فضای سیاسی تا ماههای آینده درگیر حضور یا عدم حضور چهرههای شاخصی مانند جهانگیری، لاریجانی و... خواهد بود و بازار تکذیبها و تاییدها همچنان داغ میماند ولی این سوال پیش میآید که آیا چهرههایی مانند حسن روحانی، که کارنامه قطوری از مسوولیتهای اجرای، امنیتی و... را در اختیار دارد تمایلی برای نشستن بر روی صندلیهای سبز بهارستان خواهد داشت؟ یا لاریجانی که 3 دوره بهعنوان رییس در بهارستان حضور داشت، آیا بار دیگر نام خود را در لیستهای انتخاباتی خواهد دید؟
روزنامه هممیهن که متعلق به بخش تندروی جناح چگ است اما روایتی دیگر از پیش ثبتنام داشته و در موضعی 180 درجه مخالف با روزنامه آرمان امروز نوشته است:
مهلت پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم امروز درحالی به پایان میرسد که هنوز گزارش رسمی و تاییدشدهای از نیروهایی که وارد صحنه انتخابات شدهاند، در دست نیست. آنچه تاکنون در سطح رسانهها و شنیدهها از محافل سیاسی منتشر شده، این است که برخی چهرههای درجه اول دولت و مجلس قبل (حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی) نیروهای نزدیک به خود را تشویق به نامنویسی و حضور در عرصه انتخابات کردهاند؛ اما خبری درباره کاندیداتوری خود این چهرههای شاخص منتشر نشده است و فراتر از این، آنان شایعات و گمانهزنیهای رسانهها در این مورد را هم تکذیب کردهاند. همچنین، چهرههای شاخص دولت قبل که زمزمه کاندیداتوری آنها شنیده میشد، تاکنون تشویقها و دعوتهای بزرگان را نپذیرفتهاند و به میدان نیامدهاند. محمدجواد ظریف، علی ربیعی و محمدجواد آذریجهرمی از مهمترین این چهرهها هستند که با وجود اصرار و تاکید سران دولت قبل، شواهد و قرائن از نامزد نشدن آنان حکایت دارد؛ مگر اینکه امروز و در ساعات آخر مهلت پیشثبتنام در این زمینه اقدام کنند!
روزنامه اعتماد هم در گفتگویی با سخنگوی جبهه اصلاحات به آنالیز انتخابات پرداخته و مینویسد:
راهبرد اصلاحطلبها در این دوره از انتخابات که در بیانیه جبهه اصلاحات هم مورد تاکید قرار گرفت، راهبرد 15بندی سید محمد خاتمی است. امیدواریم حاکمیت بندهای این بیانیه را مورد توجه قرار داده و زمینه ارتباط نزدیک با مردم و مطالبات مردم را فراهم سازد. مهم مردم هستند نه اصلاحطلبان، اصولگرایان و... اگر این احزاب اهمیت و ظرفیتی دارند در نزدیکی به مطالبات مردم است. اگر قرار باشد هزینه عدم مشارکت مردم در انتخابات به گردن اصلاحطلبان بیفتد ابتدا باید زمینههای مشارکت فراهم شود، بعد مسوولی برای موضوع مشارکت تعیین شود. البته مردم کاملا آگاهند و میدانند کدام دسته، گروه و جریان، تمامیتخواه هستند و مطالبات آنها را کنار گذاشتهاند.
بررسی برخی مطالب مطرح شده از سوی رادیکال های اصلاح طلب بیانگر آن است که آنان بر ضرورت پیوند خوردن اعتراضات و انتخابات و نمایان شدن کارنامه حکمرانی یکدست در انتخابات آتی تاکید داشته و در راستای گرم شدن تنور انتخابات پیشنهاداتی از جنس به رسمیت شناختن نمایندگان گفتمان جنبش زن، زندگی، آزادی را مطرح می سازند، در این رابطه اصلاح طلبان ساختاری تاکید می کنند که باید در فضای عمومی به بیان تفاوت های مهم انتخابات اسفندماه با دوره های گذشته پرداخت. به باور این بخش از اصلاح طلبان انتخابات اسفندماه اولین انتخابات پس از اغتشاشات 1401 است که باید بر این اساس اشاره شود که این انتخابات به طور قطع وضعیت سیاسی جامعه را نمایان خواهد ساخت!
فائزه برانداز است اما او را تخریب نکنید!
طرح سوال یک مسابقه تلویزیونی مورد توجه برخی رسانههای اصلاحطلب قرار گرفته است، در جدیدترین قسمت از مسابقه تلویزیونی رخداد که از شبکه افق پخش میشود، مجری برنامه، از یک گروه از شرکت کنندگان پرسید: «کدامیک از فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی بهطور علنی از تحریمهای ترامپ علیه ایران حمایت کرد؟»
روزنامه آرمان ملی که سخنگوی خانواده هاشمی است در اینباره نوشته است:
طرح این سوال در یک مسابقه تلویزیونی که عنوان «نخستین مسابقه سیاسی تلویزیون» را یدک میکشد، از نظر بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی عجیب بوده و واکنشهای متفاوتی به دنبال داشته است. شبکه افق در معرفی این مسابقه اینطور نوشته است: «این مسابقه تلویزیونی مربوط به تاریخ معاصر کشور عزیزمان ایران است که شرکت کنندگان در آن ذیل دو گروه دو نفره با هم به رقابت میپردازند که حضور در آن نیازمند داشتن اطلاعات مناسب در زمینه تاریخ معاصر است.» داو سیما و برخی جریانهای سیاسی در زمان حیات آیت الله هاشمی بارها به تخریب ایشان میپرداختند و میپردازند. مرداد 99 محسن هاشمی گفت: «با وجود این، درخواست رسمی آیت الله هاشمی رفسنجانی برای در اختیار گذاردن فرصت قانونی پاسخگویی به اتهامات مطرح شده علیه ایشان، تا روز پایانی حیاتشان پاسخ داده نشد و متاسفانه طی پنج سال سپری شده از رحلت ایشان نیز این روند هتاکی و تخریب از سوی افراطیون همچنان در تریبونهای رسمی کشور از جمله صداوسیما تداوم یافته است.»
آرمان ملی البته به این سوال پا سخ نداده است که آیا واقعا فائزه هاشمی از یک جنایتکار چون ترامپ حمایت کرده است یا خیر!
فائزه هاشمی در یک مصاحبه گفته است: برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود ولی اگر یک آمریکایی بودم به آقای ترامپ رای نمیدادم. به خاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق میافتاد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم. این تغییر سیاستها حتما به نفع مردم میتوانست اتفاق بیفتد. دموکراتهای کمی شُل و وِل هستند.
عجیب آنکه فائزه هاشمی این روزها از زندان مدافع سخنان خود بوده و در نقش سخنگوی منافقین به فعالیت مشغول است، اما برخی اصلاحطلبان با اهداف انتخاباتی او را روتوش میکنند، بیت. جه به این موضوع که ننگ با رنگ پاک نمیشود!