برای حل مشکل آلودگی هوای اراک اراده وجود ندارد / بیشترین شکایات استاندارد مربوط به مصالح ساختمانی است
میرنظامی با بیان اینکه در بحث آلایندگی صنایع و آلودگی هوای اراک متأسفانه مسئله اصلی عدم اراده برای حل مشکل است گفت: چرا واحد صنعتی که بهعنوان صنعت آلوده و صنعت سیاه شناخته شده بهعنوان صنعت پاک یاد می شود؟
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص فرآیند نظارت بر رعایت استانداردهای مرتبط با نصب و راهاندازی آسانسور در استان گفت: اساساً آسانسور مشمول استاندارد اجباری است و تولید و محل نصب آن باید استاندارد باشد.
وی افزود: در مورد ساختمانهایی که میخواهند پایان کار بگیرند تا تأییدیه استاندارد وجود نداشته باشد شهرداری گواهی پایان کار را صادر نمیکند، در مورد امکان عمومی مثل دستگاههای اجرایی و بیمارستانها هم نظارتها صورت میگیرد. میرنظامی تصریح کرد: مشکلی که وجود دارد در مورد اماکنی است که اختصاصی هستند مثل آپارتمانها چراکه منع قانونی وجود دارد و ورود به حریم خصوصی افراد ممنوع است. مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار داشت: در مورد اماکن اختصاصی اما مکانیزمی در نظر گرفتهشده بهاینترتیب که بر اساس تفاهمنامهای که تحت نظارت دادستانی کل کشور بین سازمان ملی استاندارد و بیمه مرکزی منعقدشده هیچ شرکت بیمهای حق ندارد آسانسوری را بیمه کند مگر اینکه گواهی بازرسی استاندارد را داشته باشد. وی ادامه داد: نصابهای آسانسور باید تأییدیه از سازمان صمت داشته باشند و اداره کل استاندارد بر عملکرد آنها بازرسی و نظارت خواهد داشت. میر نظامی با بیان اینکه یکی از وظایف ما استانداردسازی مصالح ساختمانی است افزود: میتوان گفت که تقریباً بیشترین شکایات در حوزه استاندارد مربوط به مصالح ساختمانی است که در این زمینه ارجاعات زیادی را به مرجع قضایی داشتهایم. مدیرکل استاندارد استان مرکزی اذعان داشت: عمر مفید ساختمان در کشورهای توسعهیافته صد سال است اما در ایران این عدد 30 تا 35 سال درحالیکه این فاصله قابلتوجه به معنی هدر رفت منابع کشور است. وی تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر با خیلی از کارگاههای تولید شن، ماسه و بتن چالش داریم چراکه این کارگاهها بعضاً تخلف میکنند و تولید غیراستاندارد دارند. میرنظامی همچنین با بیان اینکه در بحث آلایندگی صنایع و آلودگی هوای اراک متأسفانه مسئله اصلی عدم اراده برای حل مشکل است اظهار داشت: تعدادی زیادی از واحدهای آلاینده امروز به صنعت پاک تبدیلشدهاند اما چرا واحد صنعتیای که بهعنوان صنعت آلوده و صنعت سیاه شناخته میشود باید بهعنوان صنعت پاک از آن یاد شود؟ مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: برخی از این واحدهای صنعتی سرطان را در اراک پمپاژ میکنند و از طرفی سهم آلایندگی خود را به شهرداری پرداخت نمیکنند، قصد دخالت در کار سایر دستگاهها ندارم اما به نظر میرسد بحث تبدیل صنایع به صنعت پاک خیلی بدون قاعده انجامگرفته و به همین دلیل امروز عملاً تعداد صنایع آلاینده به لحاظ آماری خیلی کم شده است. وی تصریح کرد: چند سالی است کارگروهی به نام کارگروه ماده 11 قانون هوای پاک با حضور برخی دستگاههای مسئول شکلگرفته که در آن پیشبینیشده هر واحدی که میخواهد پروانه بهرهبرداری بگیرد این درخواست باید در کارگروه مطرح شود تا مجوزهای لازم را اخذ کند اما لازمه تحقق اهداف این کارگروه در راستای کاهش آلودگی هوا آن است که همه دستگاهها اهتمام لازم را داشته باشند. انتهای پیام /