یک‌شنبه 17 تیر 1403

برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در ساختار اداری کشور مشکلاتی داریم / در حوزه صنعت نیازمند راهکارهای علمی برای افزایش راندمان تولید هستیم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در ساختار اداری کشور مشکلاتی داریم / در حوزه صنعت نیازمند راهکارهای علمی برای افزایش راندمان تولید هستیم

کریمی با بیان اینکه در ساختار اداری کشور مشکلاتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داریم گفت: در حالی که عمده حمایت‌ها به سمت معاونت علمی ریاست جمهوری متمرکز است ولی صندوق نوآوری به لحاظ ساختاری زیرنظر ریاست جمهوری است لذا ساختار واحدی برای اعمال حمایت‌های موردنیاز در عرصه‌های مدیریتی، مالی و حقوقی در حوزه دانش‌بنیان‌ها نداریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ علی‌اکبر کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس امروز در "نشست با مدیران شرکت‌های شاخص دانش‌بنیان وفن آوران " در دانشگاه اراک گفت: امسال رهبر معظم انقلاب بر تولید مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کردند و در نقش این نوع فعالیت‌ها در پیشرفت کشور تردیدی نیست و قطعاً پیشرفت‌های آینده ما در حوزه‌های علمی و اقتصادی قطعاً از این رهگذر خواهد بود.

کریمی با اشاره به اینکه باید یک ارتباط منطقی و کاربردی بین فعالیت‌های حوزه پژوهش و تحقیقات با نیازها و اولویت‌های کشور و استان داشته باشیم اظهار کرد: متأسفانه درگذشته روند تحقیقات و پژوهش به صورتی بود که نتیجه آن در پایان‌نامه و در کتابخانه‌ها بایگانی و حبس می‌شد و اساساً پژوهش برای پژوهش بود.

وی بابیان اینکه در حال حاضر در حوزه صنعت نیازمند راهکارهای علمی برای افزایش راندمان تولید هستیم ادامه داد: امروز کشور با کمبود شدید برق مواجه است، صنعت آلومینیوم در اراک با مصرف روزانه حدود 350 مگاوات برق به تنهایی به اندازه برخی استان‌های کشور برق مصرف می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: راندمان مصرف برق برای تولید هر کیلوگرم آلومینیوم در کارخانه آلومینیوم اراک 15 تا 16 کیلووات بود و حالا در خط جدید آن به 13 تا 14 کیلووات رسیده است در حالیکه که امروز در دنیا تولید یک کیلوگرم آلومینیوم با 5 تا 6 کیلووات برق صورت می‌گیرد.

کریمی اضافه کرد: صنعت آلومینیوم بیش از 50 سال است که در شهر اراک فعال است فلذا باید پژوهش‌های ما در این حوزه متمرکز شود تا راندمان تولید و صرفه‌جویی عظیمی را در اقتصاد کشور و استان ایجاد کنیم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با تأکید بر بهره‌گیری از روش‌های علمی در افزایش راندمان تولید در بخش کشاورزی گفت: امروز در حوزه کشاورزی محصولاتی را داریم که سهم عمده ای در بازار کشور و منطقه دارد، در شهرستان خنداب سالانه 130 هزار تن تولید انگور صورت می گیرد اما زنجیره ای برای صنایع تبدیلی و صادرات و افزایش کیفیت و تنوع این محصول نداریم.

وی با اشاره به اینکه اگر فعالیت شرکت های دانش‌بنیان در اولویت‌ها و نیازهای کشور و استان متمرکز شود می‌تواند بسیار راهگشا باشد افزود: تهیه یک نقشه راه برای فعالیت‌ها در استان می‌تواند برای ایجاد انسجام و هماهنگی کمک‌کننده باشد.

کریمی بابیان اینکه در ساختار اداری کشور مشکلاتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داریم گفت: درحالی‌که عمده حمایت‌ها به سمت معاونت علمی ریاست جمهوری متمرکز است ولی صندوق نوآوری به لحاظ ساختاری زیرنظر ریاست جمهوری است لذا ساختار واحدی برای اعمال حمایت‌های موردنیاز در عرصه‌های مدیریتی، مالی و حقوقی در حوزه دانش‌بنیان‌ها نداریم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: یکی از اقدامات ارزنده مجلس یازدهم تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان بود که کلیه دستگاه های اجرایی موظف شدند با رویکرد کاربردی و وسیله محوری در چند زمینه ای که در این قانون به عنوان محور اصلی مشخص‌شده حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: تمرکز در حوزه محصولاتی که ارزبری بیش از یک میلیون دلار دارند، تعیین موارد آسیب زای تأمین این محصولات از خارج کشور و تناسب بین واردات این محصولات با پیشرفت کشور در حوزه فناوری و تناسب بازار داخلی و صادراتی از جمله محورهایی است که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام /