برجام
برجام
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای پیشین درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران گفت: «تفاهم هستهای میان ایران و دولت جدید آمریکا امری ضروری است.»
ترامپ بازگشت. استراتژی مواجهه با وی تنها دستورکار ما نیست. همه کشورها در سراسر دنیا بسته به نوع مسائلی که با ایالات متحده دارند، در پی شکل دادن به این استراتژی هستند. مرکز ثقل همه این استراتژیها مبتنی بر پاسخ به این مسئله است که آیا استراتژی آنان در دور نخست ترامپ منجر به حفظ منافع ملی و افزایش رفاه و امنیت شهروندانشان شد یا خیر؟ آمار و ارقام به ما یادآوری میکند که اقتصاد ایران یکی...
«شرط اصلی مذاکرات این است که مذاکره کنندهها آنقدر قوی باشند که کلاه سرشان نرود. پشتوانه تیم مذاکره کننده آمریکا، اروپا و... چندین اندیشکده مختلف است که با مسائل حقوقی، بین المللی و امثالهم آشنایی کامل دارند و در نتیجه با دقت و خرد جمعی بالا برای مذاکره میروند. به هرحال تیم مذاکره کننده باید بتواند نقطه نظرات خود را به طرف مقابل تحمیل کند.»
محمد سلامتی با اشاره به مخالفان مذاکره با آمریکا گفت: تا زمانی که آقای پزشکیان پشتوانه نظام را دارد، این افراد کاری از پیش نخواهند برد.
خبرگزاری فارس با راه انداختن یک پویش خواستار عزل ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور شده است. خبرگزاری فارس با راه انداختن یک پویش خواستار عزل ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور شده است. به گزارش عرشه آنلاین؛ در توضیح این پویش آمده: چطور ممکن است کسی که یک مملکت را هشت سال معطل برجام و توافقی که نخوانده بود کرد بجای محاکمه شدن بخاطر خسارات فاجعه باری که به مملکت وارد کرد به صورت غیرقانونی...
سفیر عمان در مصر اظهار داشت: اگر عمان ببیند که گفتوگو بین مقامات ایران و همتایان غربیشان در زمینه برنامه هستهای چشماندازی موفقیتآمیز دارد، بهطور قطع از نقش میانجی خود دست نمیکشیم.
اقتصادنیوز: «عبدالله بن ناصر بن مسلم الرحبی» سفیر پادشاهی عمان در مصر در گفتوگو با خبرگزاری تاس خاطر نشان کرد که عمان آماده است تا در صورت داشتن شانس موفقیت، بار دیگر بستری را برای مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران فراهم کند.
اگر اخبار مثبت وارد بازار شود، قیمت دلار تا نیمه کریدور هفتم کاهش پیدا خواهد کرد و همین امر میتواند بسیاری از معاملهگران را به فروش ترغیب کند.
یک فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به کارشکنی کاسبان تحریم و تندروها گفت: «اگر مذاکره نکنیم چه کار باید بکنیم؟ آقایان راهحل بدهند. همینطور حرف زدن و دشنام دادن که این چه کاره است که حرف میزند که فایده ندارد. میتوان چنین استنباط کرد که منافع دو گروه در عدم مذاکره تأمین است: یکی خود آمریکاییها هستند که روزبهروز فشار تحریمها را بیشتر میکنند و مشکلات را بیشتر میکنند و یکی هم همین...
در بحث پیمان راهبردی با چین و روسیه باید دانست که ایران اسلامی حتی اگر تحریم هم نبود و با آمریکا تعامل داشت هم اما پیمان راهبردی با کشورهای هژمون که برخی منافع مشترک را با آنها داریم یک ضرورت بود.
روز گذشته همزمان با ورود دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، به کاخ سفید، اخبار ضد و نقیضی در مورد مواضع و اظهارات وی درباره ایران در برخی شبکههای پیامرسان داخلی منتشر شد که با مواضع اعلامشده وی در گذشته تفاوت اساسی داشته است، اما طبق بررسیها، ادعای سخنان ترامپ مبنی بر آمادگی سفر به تهران در مقطع کنونی، «نادرست» ارزیابی میشود.
دنیای اقتصاد: رحمن قهرمانپور، پژوهشگر ارشد مسائل بینالملل، در این خصوص توضیح داد با توجه به اظهارنظرهایی که در یک ماه اخیر از سوی ترامپ دیدیم، میتوان گفت که او بهنوعی تلاش دارد تا چهره جدیدی از خود ارائه دهد.
رویدادی مانند طوفان الاقصی بعد از گذشت نزدیک به 469 فارغ از تمام مولفه های جزئی که میتوان در بُردار زمان محاسبه کرد، نقطهی عطفی است.
پرونده هستهای را میتوان با بهکارگیری این چهار محور پیش برد: «ذخیرهسازی اورانیوم در داخل کشور تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛ تعیین مکانیزمی مشخص و شفاف برای راستیآزمایی اجرای تعهدات طرف مقابل؛ تفاهم بر سر جبران خسارت از دست رفته ایران در چهارچوب برجام؛ و بازنگری مکانیزم ماشه.»
فعال اصلاح طلب گفت: اقتصاد میتواند برای دو طرف ایران و امریکا منفعت داشته باشد. حتی اگر مذاکرات دو طرف منجر به توافق سیاسی نشود، توافقات اقتصادی میتواند دورهای از همکاریها را شکل بدهد.
انبارلویی در یادداشتی نوشت: مذاکره و آتش بس فی نفسه نه خوب است و نه بد، بستگی دارد دو طرف بدانند داشتههایشان چیست و کدام یک از نداشتههایشان را میخواهند با مذاکره تأمین کنند.